AK Partili belediye sokak köpeklerini dağ başına atıp ölüme terk etti

AK Partili belediye sokak köpeklerini dağ başına atıp ölüme terk etti

AK Partili belediye sokak köpeklerini dağ ba... İzmir’in Bayındır ilçesinde, hayvan bakımevine rehabilitasyon için alınan 250 köpeğin, ilaçla öldürüldüğü öne sürüldü.

Hayvanseverlerin şikâyetleri üzerine yapılan incelemelerde köpeklerin gömüldüğü tespit edilen bölgede ölü hayvan kemiklerine rastlanırken belediye yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Cumhuriyet’ten Erman Şentürk’ün haberine göre, İzmir Barosu’nun yakından takip ettiği süreç devam ederken gündeme yeni iddialar taşındı. Hayvanseverler, Bayındır ilçe merkezine 45 dakika mesafede bulunan orman alanında belediye tarafından toplandığı ve terk edildiği tespit edilen 41 adet sokak köpeği bulduklarını açıkladı.

“5199 SAYILI YASAYI AÇIKÇA ÇİĞNİYORLAR”

Bayındır Çevreyi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (BAYÇEV) Başkanı avukat Ayşe Aydın, “Belediye tarafından zehirlenen sokak hayvanlarının bulunması için gösterilen beş alan dışında başka noktalarda kazı yapıldı. Delilleri karartmaya çalıştılar ve buna rağmen yine o alanlarda da köpek cesetleri bulundu. Barınağa en son gidişimizde “Siz bizi şikâyet ettiniz” diyerek bizi içeri almadılar. Bayındır Belediyesi sokakta yasaya aykırı biçimde hayvan topluyor. Toplama yapan ekibin başında veteriner hekim yok. Küpeli küpesiz demeden, kısırlaştırılmış, saldırganlıktan ötürü şikâyet almamış ne kadar köpek varsa uyuşturucu iğneyle vuruyorlar, toplayıp götürüyorlar. Aldıkları yere geri getirmiyorlar ve 5199 sayılı yasayı açık açık çiğniyorlar. Toplanan bu sokak köpeklerini Çınardibi ve Kızılcaova köylerinin ortasında bir orman alanına götürüp adeta ölüme terk ediyorlar. Yerleşim alanı olmayan alanda 41 adet sokak köpeği bulduk. Her gün yeni köpekler getirip ormana atıyorlar” diye konuştu.

“SAHİPLERİNİN BAHÇELERİNDE BAKTIKLARI HAYVANLARI BİLE GÖTÜRDÜLER”

Orman alanına bırakılan sokak hayvanlarının kurtarılması için çalışma başlattıklarını ifade eden ve kurtardıkları köpekleri sahiplendirdiklerini söyleyen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, “Belediye kendi araçlarıyla topladığı ne kadar sokak hayvanı varsa götürüp uzak alanlara terk ediyor. Hatta sahiplerinin köyde bahçesinde baktıkları hayvanları dahi alıp götürdüler ve barınakta öldürdüler. ‘Yasaklı ırkları aldık’ diyerek götürdükleri çok sayıda hayvanın kaybolduğunu duyduk ve bunun üzerine İzmir Barosu suç duyurusunda bulundu. Belediyenin barınak diye kullandığı derme çatma, çöp arabalarının içerisinde bir alan tam bir ölüm kampı gibi. Ve hiçbir iyileştirme yapılmadı. Hatta burayı kontrol etmek için giden arkadaşlarımız dahi içeri alınmıyor. Bu duruma adli makamlar tarafından acilen müdahale edilmeli. Toplayıp ormana bıraktıkları köpeklerden sekiz tanesini alıp yuva bulduk. Belediyenin bu tavrına karşı sesimizi duyuramıyoruz” diye ifade etti.

"AK Partili belediye sokak köpeklerini dağ başına atıp ölüme terk etti" haberi, 09 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 09 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan AK Partili belediye sokak köpeklerini dağ başına atıp ölüme terk etti haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Partili belediye sokak köpeklerini dağ başına atıp ölüme terk etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  2. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  3. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  4. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  5. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  6. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  7. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  8. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  9. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  10. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  11. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  12. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  13. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  14. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  15. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  16. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  17. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  18. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  19. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  20. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
Yerel Gündem Haberleri