AK Partili belediyenin 450 milyonluk ihalesine MHP’den itiraz

AK Partili belediyenin 450 milyonluk ihalesine MHP’den itiraz

AK Partili belediyenin 450 milyonluk ihalesi... AK Partili Kırıkkale Belediyesi, 450 milyon liralık ihaleyi gerçekleştirdi. MHP'li belediye meclis üyesi ihaleye usulsüz olduğu gerekçesiyle itiraz etti.

AK Partili Kırıkkale Belediyesi, bedeli EDS gelirlerinden ödenmek üzere, bazı caddelerin asfalt çalışmasından, kaldırım yapımına, yaya geçidi çiziminden, otobüs ve iş makinası alımına kadar çok sayıda kalemin olduğu bir ihale yaptı. 21/b yöntemiyle davetiye usulü gerçekleştirilen ihale 450 milyon liraya ASELSAN’a verildi. MHP’li Kırıkkale Belediye Meclis Üyesi Murat Tanır, ihalenin 21/b şartlarını taşımadığı ve adrese teslim bir ihale olduğu gerekçesiyle iptali için itirazda bulundu.

AK Partili Kırıkkale Belediyesi geçtiğimiz günlerde son yılların en büyük ihalesini gerçekleştirdi. İhaleyi kazanan şirket ASELSAN olarak belirlendi.

MHP’li meclis üyesinden itiraz

MHP'li Belediye Meclis Üyesi Murat Tanır iptal dilekçesi verdi. Tanır'ın ihalenin usulsüz olduğunu belirterek Kırıkkale Belediyesi İhale Komisyonu'na verdiği dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

Belediyemiz tarafından 31.08.2021 tarihinde yapılan EDS ve ekleri konulu ihale, hem ihale tekniği (4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu 21/B maddesi) hem de ihale içeriği (aynı ihalede mal alımı, yapım işi ve hizmet alımı bulunmaktadır) açısından hukuka aykırı olduğundan, kamu yararı ve belediyemiz menfaati açısından iptal edilmesi gerekmektedir.

"Adrese teslim bir ihale oldu"

MHP'li Belediye Meclisi Üyesi Murat Tanır konuyla ilgili Sözcü'ye konuştu. Tanır, ihalenin adrese teslim yapıldığını ve şeffaflıktan uzak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Kırıkkale Belediyesi EDS ve yan kuruluşları diye meclisten bir yetki aldı. Daha sonra EDS'nin gelirlerini de yine ASELSAN aracılığıyla, devlet kuruluşu gibi gösterip 450 milyonluk bir ihale yaptı. Kırıkkale merkezde bütün kırmızı ışıklara da sistem kurdular. Bu sistemde kırmızı ışık ihlali, telefonla konuşma vb. vatandaşlar tespit edilecek. Yani Kırıkkale'de devlet para kazanmak için vatandaşına tuzak kuruyor. Belediye 21/b yöntemiyle ihaleye çıktı. 3 teklif usulü, 3 firma arasında ihale yapılıyor. Burada da ihale normal değerinin çok üstünde gidiyor ve şeffaf bir ihale yapılmıyor. İhaleye çıkmadan ihalenin kime gideceği de belliydi zaten. Yani adrese teslim bir ihale oldu. Burada 21/b ihale usulüne şartları uymadı. Şartlar uymadığı için de belediye meclisinde bir soru önergesi verdim. Daha sonra da ihale komisyon başkanlığına itiraz ettim.Şimdi itirazıma verecekleri cevabı bekliyorum. Eğer itirazıma olumsuz bir yanıt gelirse konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacağım.

"AK Partili belediyenin 450 milyonluk ihalesine MHP’den itiraz" haberi, 08 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 08 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AK Partili belediyenin 450 milyonluk ihalesine MHP’den itiraz haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Partili belediyenin 450 milyonluk ihalesine MHP’den itiraz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Politika Haberleri