AK Parti'li Mehmet Özhaseki: İşin ehli bir cumhurbaşkanımız, bakanlar kurulumuz var, bu düzen tıkır tıkır işli

AK Parti'li Mehmet Özhaseki: İşin ehli bir cumhurbaşkanımız, bakanlar kurulumuz var, bu düzen tıkır tıkır işli

AK Parti'li Mehmet Özhaseki: İşin ehli bir c... "Yarının Türkiye'si için süslü bir kelam olarak söyledikleri 'güçlendirilmiş parlamenter sistem', eski Türkiye’ye dönme arzusudur"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Özhaseki'nin hedefinde 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' mutabakatını kamuoyuna duyuran 6 muhalefet partisi vardı.

Çalışmada yer alan partilerden CHP'nin iki ana stratejisi olduğunu iddia eden Özhaseki, "Birincisi Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti gitsin de ne olursa olsun. Bu uğurda fikrine, zikrine, Türkiye'ye yakın mı, düşman mı bakmadan herkesle bir araya gelebilirler. Ne yapacaklar peki? Belirsiz. Ne vadediyorlar? Belirsiz. Hangi sosyal politikaları izleyecekler? Belirsiz. Hangi ekonomik politikaları işleyecekler? Belirsiz. En basit soruların bile cevabı yok. İkincisi ise yalana dayalı bir algı operasyonları var. Belediye başkanları da mağduriyet edebiyatı içerisinde günlerini geçiriyorlar. Aradan üç sene geçmesine rağmen CHP'li belediyeler hiçbir iş yapmadı. İş yapmaya ne niyetleri var ne de akılları yetiyor. Zaten hizmet etmek gibi bir dertleri de yok. Devlet, paralarını kesmiyor, önlerine de set durmuyor. Yerel seçim öncesinde 'öz gelirlerle yönetiriz' diye nağra atanlar şimdi öz gelirler ortaya koyamıyorlar" dedi.

"3 sene tartışırlar"

Özhaseki, muhalefetten 6 siyasi partinin söz konusu ortak çalışması için ilişkin olarak da, "En süslü cümleleri parlamenter sistem. Süslemek için de başına güçlendirilmiş ifadesini eklediler. Parlamenter sistemi biz senelerce yaşadık. 60 ihtilalinden 2002 AK Parti iktidarına kadar tam 36 tane koalisyon hükümeti kuruldu bu ülkede. 6 aylık, 9 aylık süreçlerle ülke yönetilmeye çalışıldı. Verilecek kararlarda yaşanılan kavgaları çok iyi hatırlıyoruz. Oturma düzenine bir ayda karar verenler, ülkenin önemli konuları önlerine geldiğinde herhalde bir asır konuşurlar. Akdeniz meselesi, Libya diye bir başlık atın, emin olun bunu 3 sene tartışırlar. Her bir alanda aralarında çatışma yaşayacaklarını da unutmamak lazım. Yarının Türkiye'si için süslü bir kelam olarak söyledikleri 'güçlendirilmiş parlamenter sistem', eski Türkiye’ye dönme arzusudur. Bu sistem kriz ve kaos demektir" dedi.

Mevcut Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine övgüler düzen Özhaseki şunları söyledi:

Şimdi çok şükür işin başında işin ehli bir Cumhurbaşkanı'mız var, Bakanlar Kurulu'muz var. Bu düzen tıkır tıkır işliyor hamdolsun.

"AK Parti'li Mehmet Özhaseki: İşin ehli bir cumhurbaşkanımız, bakanlar kurulumuz var, bu düzen tıkı." haberi, 05 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AK Parti'li Mehmet Özhaseki: İşin ehli bir cumhurbaşkanımız, bakanlar kurulumuz var, bu düzen tıkı.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Parti'li Mehmet Özhaseki: İşin ehli bir cumhurbaşkanımız, bakanlar kurulumuz var, bu düzen tıkı.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Politika Haberleri