AK Parti'li Numan Kurtulmuş: Helalleşmeden önce özür dilemeye ihtiyacı yok mudur?

AK Parti'li Numan Kurtulmuş: Helalleşmeden önce özür dilemeye ihtiyacı yok mudur?

AK Parti'li Numan Kurtulmuş: Helalleşmeden ö... "CHP’nin Genel Başkanı, bir yasa teklifi hazırladı. 'Helalleşme' diyor ya. Biz insanların sözüne inanırız, niyet testi yapmayız; lakin helalleşmeden önce kurumsal olarak CHP’nin özür dilemeye ihtiyacı yok mudur?"

AK Parti'li Kurtulmuş ile Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından genel merkezde düzenlenen 'Genç Liderler Okulu Eğitim Programı'nda 81 ilin gençlik kolları başkanları ve partililer ile bir araya geldi. Burada konuşan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"2023, 2053, 2071 de milletimizin ortak değerleri. Birisi Cumhuriyetimizin 100 yılı, birisi İstanbul’un fethinin yıl dönümü, birisi Anadolu topraklarının Müslüman milletimize açılışının yıl dönümü. Milletin ortak tarihinin noktaları olmasına rağmen niye şimdiye kadar mesela CHP böyle bir şeyi dile getiremedi? Niye partiler dile getiremedi de siz dile getirdiniz? Kökü mazide olan ati olmak işte böyle bir şeydir. Onlar dile getiremezler. Hala Osmanlı’nın, Selçuklu’nun devamı olan bir Türkiye Cumhuriyeti olduğumuzu içselleştirememiş olan bir anlayışa sahipler. Onun için tarihi departmanlara bölerek bakarlar. Halbuki 'Selçuklu da bizim Osmanlı da bizim Cumhuriyet de bizim' diyerek, bütün bu milli müktesebatı aynı potada eriten sizsiniz, AK Parti’dir, kökü mazide olan ati burasıdır" 

"Cahil olarak gördüğün milletin en az okumuş adamı seni sol cebinden çıkarır çöp tenekesine atar"

Kurtulmuş, CHP’nin tarihinde halkla nasıl konuşulacağına hatta ne giyileceğine karar verildiği zamanların olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

"Bugün de onların yansımalarını görüyoruz. Ne diyor; 'Kim bu millet? Bunlar cahil cühela takımı olduğu için giderler hep Recep Tayyip Erdoğan’a oy verirler, AK Parti’ye oy verirler.' Milleti cahil olarak görmeyin. Cahil olarak gördüğün milletin en az okumuş adamı seni sol cebinden çıkarır çöp tenekesine atar. Bu yeni bir söz de değil. Hiç değişmiyor. Onun için ben ‘Cumhuriyet Halk Fırkası’ derken bilerek söylüyorum bunu. 1960 darbesinden sonra bu memlekette şu tartışmalar yapılmış; 'okumayanla okuyanın oyu bir olur mu? Okuyanın oylarına daha fazla oy verelim.' Millete güvenmiyor. Be hey gafil; ilim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, bu nice okumaktır. Bu millet böyle bakar ve böyle değerlendirir."

"Özür dilemek bu kadar zor mu?"

Kurtulmuş, başörtüsü meselesi hakkında ise şöyle konuştu:

"CHP’nin Genel Başkanı, bir yasa teklifi hazırladı. 'Helalleşme' diyor ya. Biz insanların sözüne inanırız, niyet testi yapmayız; lakin helalleşmeden önce kurumsal olarak CHP’nin özür dilemeye ihtiyacı yok mudur? Bu milleti enayi yerine koymayın. 27 Mayıs darbesinin arkasındaki zihniyet CHP’nin zihniyeti değil midir? 12 Mart’ın arkasındaki zihniyet CHP zihniyeti değil midir? 28 Şubat'ta ortaya çıkan zihniyet açık bir şekilde CHP’nin zihniyeti değil midir? 28 Şubat'ta ben İstanbul Üniversitesi’nde genç bir doçenttim. Orada gençlere ne gibi zulümler yapıldığını çok iyi biliyorum. Eşim de başörtülü bir doçent olarak 2 günde üniversitenin kapısına koyuldu. O dönemde, İstanbul Üniversitesi'nde ikna odaları açıp, 17-18 yaşındaki gencecik kızlarımızın başörtüsünü açtırmak için Nazi Almanya’sındaki zulümleri icra edenler, CHP'de sonradan milletvekili olan insanlar değil miydi? Gelin 27 Nisan’a. 27 Nisan öncesindeki Cumhuriyet mitinglerini kim düzenledi? Arkasında hangi güçler vardı? CHP o mitinglerin neresindeydi? '411 kaosa kalkan el' manşetini atarlarken onlara mecliste destek verenler kimlerdi? Türkiye’de partilerin isimleri, başkanları değişmiş olabilir; lakin Cumhuriyet Halk Fırkası siyasi zihniyetinin sahipleri ikide bir Anayasa Mahkemesine giderek başörtüsü ve katsayı konularında milletin lehine alınan kararları iptal ettirmek için müracaat edenler bu beyler değil miydi? Çok mu zor 'özür diliyoruz, geçmişte hata yaptık, biz sizden özür diliyoruz' demek" 

 

"AK Parti'li Numan Kurtulmuş: Helalleşmeden önce özür dilemeye ihtiyacı yok mudur?" haberi, 12 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 12 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AK Parti'li Numan Kurtulmuş: Helalleşmeden önce özür dilemeye ihtiyacı yok mudur? haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Parti'li Numan Kurtulmuş: Helalleşmeden önce özür dilemeye ihtiyacı yok mudur? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  2. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  3. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  4. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  5. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  6. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  7. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  8. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  9. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  10. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  11. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  12. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  13. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  14. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  15. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  16. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  17. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
  18. 09:37 Felipe Melo'dan Dani Alves Açıklaması: Taciz Suçuna Karşı Sert Tavır
  19. 09:36 Haas: Kevin Magnussen takıma kızmakta haklı
  20. 09:31 'Eşek' göndermesi: Işın Karaca ve Selen Görgüzel yine birbirine girdi
Politika Haberleri