AK Partiliye 9 ayda tahliye kararı

AK Partiliye 9 ayda tahliye kararı

AK Partiliye 9 ayda tahliye kararı Maraş merkezli depremin ilk saniyelerinde yerle bir olan Antep’teki Tekin Apartmanı davasında tutuklu sanık kalmadı. Mahkeme, binaya kaçak katlar çıkarak yıkılmasına neden olan AKP’li Tekin’i sessiz sedasız tahliye etti.

6 Şubat depreminin ilk saniyelerinde Antep’in İslahiye ilçesindeki Tekin Apartmanı da yerle bir oldu. Dört katlı apartmanda 16 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Bina 1990 yılında Yunus ve Ali Can kardeşler tarafından kaçak olarak inşa edildi. 2010 yılında Can kardeşler binayı AKP’li Veysi Tekin’e sattı. Zemin+1 kat olarak inşa edilen bina, Tekin satın aldıktan sonra zemin+4 kata yükseltildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) 7 akademisyen tarafından hazırlanan bilirkişi raporuna göre binanın ruhsatı, mimari ve statik projesi bulunmuyor. Yani kaçak olarak inşa edilen binaya kaçak olarak kat çıkıldı.

KTÜ’nün bilirkişi raporunda, binanın yıkılmasında, yani 16 kişinin ölümünde Can kardeşler ile AKP’li Tekin’in asli sorumlu olduğu ve İslahiye Belediyesi’nin yapı kontrol birimi görevlilerinin de tali kusurlu olduğu ifade edildi.

‘KUSURUM YOK’ DEDİ

Depremin ardından İslahiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde binanın ilk sahipleri Ali ve Yunus Can kardeşler ile binanın son sahibi AKP’li Veysi Tekin hakkında taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan dava açıldı. Üç sanıktan sadece Veysi Tekin, mart ayında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Davanın 8 Aralık’ta görülen üçüncü duruşmasında, Veysi Tekin “Binayı 4 daire ve 500 bin TL karşılığında satın aldığını ve tadilatına yüksek miktarda para harcadığını” söyledi. Ayrıca depremde hastanelerin de yıkıldığını ve Tekin Apartmanı’nın da depremin şiddeti büyük olduğu için yıkıldığını iddia etti. Mahkeme ise tartışma yaratacak bir karara imza atan, davanın tek tutuklu sanığı Veysi Tekin’in tahliyesine karar verdi.

Mahkeme kararında Tekin’in tahliye gerekçesi şöyle açıkladı: “Tutuklulukta geçirdiği süre, mevcut delil durumu ve toplanacak deliller, sanığın savunması, soruşturma ve kovuşturma aşamasında toplanan deliller ve dosya kapsamı itibariyle delillerin büyük çoğunluğunun toplanmış olması ve toplanmayan delillere ilişkin olarak sanığın delilleri karartma ve değiştirme şüphesinin bulunmaması, sanığın sabit ikamet sahibi olması…”

Tekin hakkında yurtdışına çıkış yasağı da konuldu.

∗∗∗

İKTİDARIN GÖZDE İSMİ 

İslahiye’de Tekin’in inşa ettiği çok sayıda binanın yıkıldığı ve hasar gördüğü iddia edildi. Bunların arasında 6-7 yıllık apartmanlar dahi olduğu öne sürüldü. Uzun süre AKP ilçe yönetiminde görev alan Tekin, 2014 seçimlerinde AKP’nin birinci sıradan İslahiye Belediye Meclis üyesi seçildi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi oldu. Tekin’in belediye meclis üyesi olduğu dönemde Şamil Tayyar ile yakın ilişkide olduğu da iddialar arasında.

"AK Partiliye 9 ayda tahliye kararı" haberi, 28 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 28 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AK Partiliye 9 ayda tahliye kararı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Partiliye 9 ayda tahliye kararı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:04 Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta!
  2. 13:52 Galatasaray'ın bel kemiği o isimler! Galatasaray 3 yıldızla devleşti!
  3. 13:43 AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
  4. 13:43 Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!
  5. 13:16 İkinci El Araçlarda Patlama! Bu Marka ve Modeller Peynir Ekmek Gibi Satılıyor!
  6. 13:16 AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
  7. 13:15 Sinan Engin'den Galatasaray'a Sert Uyarı: "Ölüm Kalım Maçı Bekliyor!"
  8. 13:14 Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
  9. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  10. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  11. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  12. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  13. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
  14. 12:29 Akıllara durgunluk veren olay yaşandı: Kayıp kedi kargo paketiyle bin kilometre yol gitmiş
  15. 12:26 Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti
  16. 12:24 Dev derbide kazanan belli oldu! Kanarya şampiyonluk yarışına tutundu
  17. 12:17 Özgür Özel açıkladı: İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız
  18. 12:16 Polis memuru mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı! 2 polis şehit oldu
  19. 12:13 İYİ Parti'de kazanan belirlendi: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
  20. 12:10 İsrail'de sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
Gündem Haberleri