AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum'dan itiraf niteliğinde açıklama: Erdoğan'ın kopyası!

AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum'dan itiraf niteliğinde açıklama: Erdoğan'ın kopyası!

AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum'dan itira... AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum, yerel yönetimlerin merkezi idareyle uyumlu olmasının o şehre avantaj sağlayacağını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Hatay’da yaptığı konuşmaya atıfta bulunmuş oldu.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı olan Murat Kurum, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’ne ziyarette bulundu.

İBB adayı Murat Kurum, Fatih Terim Stadyumu’nda bulunan kulüp binasında İstanbul Başakşehir Futbol Kulubü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile görüştü.

Görüşme sonrası Gümüşdağ ve Kurum, birlikte basın açıklaması gerçekleştirildi.

Murat Kurum, konuşmasında, İstanbul’un uluslararası spor turnuvalarında ev sahipliği gerçekleştirme potansiyelinden; spora dair altyapı yatırımlarından ve Atatürk Olimpiyat Stadı yakınında 1 milyon metrekarelik alan içinde inşası planlanan Spor Vadisi planından bahsetti.

Murat Kurum, basın açıklaması sonrasında, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

 

İSTANBUL CUP VAADİ
 

Daha önce gerçekleştirdiği kulüp ziyaretlerinde öne çıkan İstanbul Cup konulu vaadini hatırlatan ve İstanbul’da kulüplerin genç takımları için de turnuvalar düzenleneme planları olduğunu aktaran Kurum, "Manchester City’nin, Barcelona’nın, Real Madrid’in, Arsenal’in genç takımları gelecek ve burada uluslararası bir organizasyon yapacağız. İlk önce küçük turnuvalarla başlayıp daha sonrasında finalini ve büyük bir stadyumda fakat (Atatürk Olimpiyat Stadyumu) Olimpiyat Stadı’nda fakat Fenerbahçemizin, Galatasarayımızın stadında bu turnuvayı düzenliyor olacağız. Böylelikle aslına bakarsak geleceğimizin teminatı gençlerimize de bu altyapıyı bu proje bütçeyi kazandırmış olacağız. Bu projeyi de çok önemsiyoruz." dedi.

 

"CUMHURBAŞKANIMIZIN İFADE ETTİĞİ BUDUR"
 

Bir basın mensubunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay ile ilgili konuşması hakkındaki sorusuna yanıt veren Kurum, şunları söyledi:

"Muhalefet partisi zaten hep biliyorsunuz bahane ve iftira sürecini yürütmek ve hep bir bahanenin arkasına sığınmak üzere bir siyaset anlayışıyla ülkemizin her yerinde, her ilinde aynı anlayışı yürütüyor. Burada maksat şudur değerli dostlar; yani, siz ilk olarak İstanbul'un sorunlarıyla, meseleleriyle ilgileneceksiniz. İstanbul’un sorunlarını çözmek adına beraberlik yapmanız gerekiyorsa, her kurumla, her bakanlıkla, her türlü siyasi iradeyle masada oturursunuz, konuşursunuz ve bu sorunları çözmek için de İstanbul adına bu mücadeleyi verirsiniz. Şimdi, bu anlayış İstanbul'a bir şey kaybettirmez. Bu anlayış İstanbul'a hizmet İstanbul'a gençlerin oynayacağı alanların inşasından tutun da her türlü organizasyonu, İstanbul’a değeri ve katkıyı daha da arttıracak bir hale getirebilirsiniz. Bu manada yerel yönetimlerin ilçe ölçeğinde büyükşehirle uyumlu olması, merkezi idareyle uyumlu olması şehre avantaj sağlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği budur. Uyum, uyum dostlar, bu kent hepimizin, bu ülke hepimizin"



"BİZİM BAKIŞIMIZ TAVAZUDUR, İSTİŞAREDİR"


Kurum yanıtının devamında, şunları söyledi:

"Bakın deprem oldu, yıl dönümü yaklaşıyor. O depremde nasıl bir birlikte olduysak, nasıl hep birlikte elimizi taşın altına koyduysak, tek yürek, tek yumruk olup 11 ilimizi hep birlikte ayağa kaldırdıysak, oradaki kardeşlerimize yardım elimizi uzattıysak, aynı anlayışı her alanda sergilemek zorundayız. İstanbul’un buna ihtiyacı var. İstanbul’un kaybolan beş yılını, daha fazla çalışarak herkesle uyum içerisinde uyum içerisinde mücadele ederek telafi etmek durumundayız. Bu manada bizim bakışımız, anlayışımız istişaredir. Bizim bakışımız tevazudur. Biz kimseyle kavga etmeyeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Kimseyi aşağılamayacağız, küçük görmeyeceğiz. Hepimiz eşitiz, hepimiz İstanbul’un bir değeriyiz. İstanbul’un bir parçasıyız. Dolayısıyla biz tüm kardeşlerimizi kucaklayacağız. 31 Mart akşamı da bu anlayışı sergileyeceğiz. 31 Mart akşamı tüm İstanbul kazanacak. Burada yaşayan tüm kardeşlerimiz kazanacak. Onlarla birlikte kazanacağız ve onlarla birlikte bu hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla uyumlu olmak İstanbul'a avantaj sağlar. Uyumlu olmak İstanbul’a kazanç sağlar. Biz, bu uyumu her alanda sergileyeceğiz."

 

"AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum'dan itiraf niteliğinde açıklama: Erdoğan'ın kopyası!" haberi, 05 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum'dan itiraf niteliğinde açıklama: Erdoğan'ın kopyası! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum'dan itiraf niteliğinde açıklama: Erdoğan'ın kopyası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:11 Meral Akşener: "Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
  2. 22:07 Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu tebrik etti
  3. 22:01 Fenerbahçe, derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
  4. 21:58 Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
  5. 21:54 Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!
  6. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
  7. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  8. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  9. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  10. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  11. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  12. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  13. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  14. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  15. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  16. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  17. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  18. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  19. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  20. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
Türkiye Haberleri