AK Parti’nin vazgeçemediği bürokrat ailesine çift maaş bağlamış!

AK Parti’nin vazgeçemediği bürokrat ailesine çift maaş bağlamış!

AK Parti’nin vazgeçemediği bürokrat ailesine... Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, AK Part’nin gözde bürokratlarından olan ve bir dönem bakanlık görevinde de bulunan Cahit Turhan’ı bugünkü köşesine taşıdı.

Gazeteci Saygı Öztürk’ün bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

Torpil, adam kayırma almış başını gidiyor. Çoğu üniversite mezunu milyonlarca genç bırakın alanıyla ilgili iş bulmak, “Ne olursa” deyip bir işe girmenin çabası içinde. Ama bazılarının böyle bir derdi olmuyor, basamakları ikişer-üçer atlayarak yükseliyor, üstelik çift maaşlı bile olabiliyor.

AKP’nin gençlik, ilçe, il yönetiminde olmak da iş için büyük ayrıcalık. İçişleri Bakanı bir araştırma yaptırsa, hangi belediyede kaç özel kalem müdürü göreve başlatılmış, bunlardan kaçı birkaç gün sonra yatay geçişle Devletin değişik birimlerinde göreve başlamış… Hem öyle böyle değil bir anda il müdürü, daire başkanı, genel müdür yardımcısı yapılanlar da oluyor.

Trabzon’da hızla yükselen birisi, bu makama İçişleri Bakanı’nın desteğiyle geldiğini söylemişti. Tabii belediyelerde bu araştırma yapılırken, İçişleri Bakanlığı kendisine de bakmalı. Müşavir, danışman, basın müşaviri diye başlatılanların sayısını da açıklamalı.

İki dönem AKP’den Trabzon-Çarşıbaşı Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Coşkun Yılmaz oldu Başdanışman. AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Faik Hacıoğlu oldu başdanışman. AKP eski Gençlik Kolları Başkanı Erdem Sürmen oldu başdanışman. Bir de son dönemde alınan kaymakamların da parti bağları açıklanmalı. Gençlik Kolları Başkanı kaymakam yapılmış, o da Trabzon’da esnaf ziyaretlerinde bulunduğunu sosyal medyada paylaşıyor.

Cahit Turhan, AKP’nin gözde bürokratları arasındaydı.  Karayolları Genel Müdürlüğü yaptı. Binali Yıldırım’ın Turan’ı bu görevden alması üzerine,  Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu koordinatörlüğüne getirildi.  Ardından Danıştay 6. Daire Üyesi oldu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra emekliye ayrıldı. Dedim ya AKP’nin vazgeçemediği bürokrat olduğunu. Cahit Turhan, 10 Temmuz 2018’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı yapıldı. Bakanlığı döneminde birkaç akrabası için neler yaptığına bakalım:

-Bakan Cahit Turhan, göreve gelir gelmez ilk olarak en yakındakileri düşündü. Eniştesi Ali Kemal Yıldız’ı Trabzon Tarım İl Müdür Vekili ve Rize’de bulunan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi yaptı. Böylece, eniştenin çifte maaş almasını sağladı.

-Eniştesinin kardeşi Enver İskurt’u bakan yardımcısı ve PTT yönetim kurulu başkanı olarak atadı, çift maaş almasını sağladı.

-Karayolları İzmir Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nu da Karayolları Genel Müdürlüğü’ne atadı. Uraloğlu, TTNET yönetim kurulu başkanı yapıldı ve onun da çift maaş almasını sağladı.

-Cahit Turhan, oğlu Mustafa Nusret Turhan’ı bir başka kurumun özel kaleminden Karayolları Genel Müdürlüğü’ne götürerek, Kanal İstanbul’un kontrol mühendisi yaptı.

Cahit Turhan, biraz daha kalsa akrabalarının tamamını çift maaşlı üst görevlere getirecekti lakin bakanlık dönemi için zaman kalmamıştı.

"AK Parti’nin vazgeçemediği bürokrat ailesine çift maaş bağlamış!" haberi, 28 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 28 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AK Parti’nin vazgeçemediği bürokrat ailesine çift maaş bağlamış! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Parti’nin vazgeçemediği bürokrat ailesine çift maaş bağlamış! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  2. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  3. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  4. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  5. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  6. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  7. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  8. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  9. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  10. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  11. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  12. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  13. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  14. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  15. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  16. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  17. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  18. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  19. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  20. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
Gündem Haberleri