Akar-Austin görüşmesi sonrası Pentagon'dan açıklama! Askeri operasyona güçlü şekilde karşıyız

Akar-Austin görüşmesi sonrası Pentagon'dan açıklama! Askeri operasyona güçlü şekilde karşıyız

Akar-Austin görüşmesi sonrası Pentagon'dan a... ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar telefon aracılığı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Austin, Türkiye'nin olası Suriye operasyonuna güçlü bir şekilde karşı çıktıklarını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. ABD Savunma Bakanı Austin ise konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Son günlerde Türkiye'nin Suriye'ye kara harekatı gerçekleştirme olasılığının daha da güçlenmesi hakkında konuşan Austin, bir kara operasyonu gerçekleştirmesine "güçlü" şekilde karşı çıktığını ifade etti. Türkiye ve Suriye arasındaki gerilimin düşürülmesi için çağrıda bulunan Austin, "Düzenlenen son hava saldırıları dâhil, kuzey Suriye ve Türkiye'de gerginliği artıran eylemlerden duyduğu endişeyi ifade ettiği" ifadelerini kullanıp, bu eylemlerden bazılarının, IŞİD'i yenmek için Suriye'deki yerel ortaklarla çalışan ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehdit ettiğini dile getirdi.

Yapılan açıklamada, "Bakan Austin gerginliğin azaltılması çağrısında bulundu ve Bakanlığın Suriye'de yeni bir Türk askeri operasyonuna olan güçlü muhalefetini paylaştı" ifadeleri kullanıldı. Austin, geçtiğimiz haftalarda İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen patlamaya da değinip taziyelerini iletti.

Akar 51. maddeyi hatırlattı

Düzenlenen görüşme sonrası Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Bakan Hulusi Akar'ın bu görüşmede, Türkiye'nin sınırlarının ve halkının güvenliğini sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları kapsamında terörle mücadele operasyonları gerçekleştirdiğini söylediği kaydedildi.

İki ülkenin müttefik olduğunu belirten Akar'ın terörle mücadelede iş birliği ve dayanışmanın bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe katkı sağlayacağını, bu kapsam dahilinde de IŞİD ve diğer tüm terör örgütlerine karşı iş birliğine hazır olunduğunu vurguladığı, 'operasyonlarda tek hedefin teröristler olduğunu, koalisyon güçlerine veya sivillere zarar verilmesinin asla söz konusu olmadığını' kaydettiği ifade edildi.

Pentagon'dan üst üste ikinci uyarı

Pentagon sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder da geçtiğimiz salı günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin planladığı kara operasyonuyla ilgili uyarıda bulunmuştu.
Ankara'nın güvenlik kaygılarını kabul etmekle birlikte "olası kara operasyonuna dair endişelerinin sürdüğünü" belirterek itidal çağrısında bulunan Ryder, "Çatışmaların devam etmesi, özellikle de bir kara harekâtı, dünyanın IŞİD'e karşı güçlükle elde ettiği kazanımları ciddi şekilde tehlikeye atıp bölgeyi de istikrarsızlaştıracaktır" demişti. Taksim'deki patlamadan YPG'yi sorumlu tutan Ankara, bu saldırıdan bir hafta sonra Suriye'deki YPG hedeflerini havadan vurmaya başlamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Kasım'da yaptığı açıklamada, "en uygun olan vakitte" karadan da Suriye'nin kuzeyinin vurulacağını belirtmişti.

"Akar-Austin görüşmesi sonrası Pentagon'dan açıklama! Askeri operasyona güçlü şekilde karşıyız" haberi, 01 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Akar-Austin görüşmesi sonrası Pentagon'dan açıklama! Askeri operasyona güçlü şekilde karşıyız haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akar-Austin görüşmesi sonrası Pentagon'dan açıklama! Askeri operasyona güçlü şekilde karşıyız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  2. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  3. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  4. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  5. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  7. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  8. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  9. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  10. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  11. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  12. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  13. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  14. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  15. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  16. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  17. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  18. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  19. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  20. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
Politika Haberleri