Akaryakıt fiyatlarına vatandaşlardan tepki: Zamları takip edemez olduk!

Akaryakıt fiyatlarına vatandaşlardan tepki: Zamları takip edemez olduk!

Akaryakıt fiyatlarına vatandaşlardan tepki: ... Döviz kuru ve brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar sebebiyle benzin ve motorin fiyatlarındaki artış devam ediyor. 13 Şubat itibarıyla motorine yine zam yapılmıştı. Bu zamla birlikte motorinin litre fiyatı 44 lirayı aşarken vatandaşlar söz konusu fiyat artışına tepki gösterdi.

Motorin fiyatlarına dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 55 kuruş zam geldi. Yapılan büyük zamla birlikte motorinin litre fiyatı ortalama olarak İstanbul'da 44,29 TL'ye yükseldi.

Son zamla birlikte yılbaşından bu yana motorine yüzde 19 zam gelmiş oldu. Artan fiyatlara vatandaşlardan tepki geldi.

'KONTAĞI ÇEVİRMEYE KORKUYORUM'

Geçen yıl başı 21 lira olan akaryakıt fiyatlarının 45 liraya yükseldiğini söyleyen bir yurttaş, "Yılsonu hedefi 50 liraydı fakat şimdi onu da geçecek gibi duruyor. Bin liralık yakıt aldık, artık iş yapamaz duruma geldik. Kontağı çevirmeye korkuyorum. Kontağı çevirdiğimde 2-3 lira o an yakıyor. Bunun deposu 55 litre bunu fullesem cebimde hiç para kalmayacak. Kredi kartlarına yükleniyoruz." dedi.

'ARABAYI SATMAYI BİLE DÜŞÜNÜYORUM'

Zamları takip edemediğini söyleyen emekli vatandaş ise, "Arabayı satmayı bile düşünüyorum ne yapacağım diye. Bıktırdı bizi. Kontağı çevirmeye korkuyorum. Acil bir iş olmayınca çıkmıyorum. Geçenlerde fişleri toplamıştım. Fişlerime baktım, sanki kısa sürede değil de yıllar öncesinin fişleriymiş gibi acayip farklar var." şeklinde konuştu.

Akaryakıt zamları bu ekonomik koşullarda hem firmaları hem de şoförlerin belini büktüğünü söyleyen bir vatandaş ise şöyle konuştu:

"Ülkemizde bazı yerlerde gazlar, bazı yerlerde petroller çıkıyor. İndirim beklerken bizlere hep zamlar geliyor. Akaryakıt zamlarında biraz indirim istiyoruz. Daha önce hemen hemen bin lira, bin 500 lira alıyordum şu an artık bazen arabayı kullanmak dahi istemiyorum. Ekonomi
hep akaryakıta zam yapmakla da düzelmez. Akaryakıta zam geldi mi zaten bütün ürünlere zam geliyor, o da bizi zora sokuyor."

ykt.webp

'TEMEL FIKRASI GİBİ'

"Zam yapılıyor da benim için fark etmiyor. Ben hep 200 liralık alıyorum" diyen bir başka yurttaş ise, "Temel fıkrası gibi. Gerçekten bu zamlar çok üzücü. Yaşanılacak gibi değil. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sırf motorin değil ki her şeye zam geliyor." diye konuştu.

Başka bir vatandaş ise şöyle konuştu:

"Akaryakıta yapılan zam her şeye yüzde 20 zam olarak yansır. Özellikle üretici için, sanayici için bir problem. Bu ülkede üreten zaten en alt kademe şu anda. Bir tarafın yandaşıysan rahat yaşıyorsun ama değilsen, üreticiysen, çalışansan, emekçiysen zaten bu zamlara alıştık biz.

Şu an 500 TL’lik akaryakıt aldım, daha önce geliyorduk, ‘depoyu doldur’ diyorduk, 300 liraya depo doluyordu. Bu kastettiğim olay 2 yıl olmadı. Daha önce 300 TL’ye doluyordu, şu an 2 bin TL’ye doluyor. Her petrol bulduk dediklerinde yüzde 100’lük bir zammı bir kenara yazıyoruz. Bulduk diyorlarsa bir şey vardır."

"Akaryakıt fiyatlarına vatandaşlardan tepki: Zamları takip edemez olduk!" haberi, 13 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Akaryakıt fiyatlarına vatandaşlardan tepki: Zamları takip edemez olduk! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akaryakıt fiyatlarına vatandaşlardan tepki: Zamları takip edemez olduk! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  2. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  3. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  4. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  5. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  6. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  7. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  8. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  9. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  10. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  11. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  12. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  13. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  14. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  15. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  16. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  17. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  18. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  19. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  20. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
Ekonomi Haberleri