Akay “Kadına şiddeti güzellikle yeneceğiz”

Akay “Kadına şiddeti güzellikle yeneceğiz”

Akay “Kadına şiddeti güzellikle yeneceğiz” Seyhan Belediyesi’nce, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle gerçekleştirdiği etkinlikler, yapımına başlanan “Kadın” temalı parkta, öldürülen kadınları temsilen fidan dikimiyle devam etti.Seyhan Belediye Başkanı...

Seyhan Belediyesi’nce, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle gerçekleştirdiği etkinlikler, yapımına başlanan “Kadın” temalı parkta, öldürülen kadınları temsilen fidan dikimiyle devam etti.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın da katıldığı etkinliğe CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatımoğulları Oruç, Gürselpaşa Mahallesi Muhtarı Bünyamin Çapar, Kadın Derneklerinin Başkan veya yöneticileri, Kadın Dayanışma Merkezinde bulunan Kadınlar, STK’ların kadın temsilcileri ile çok sayıda kadın iştirak etti.

“ETKİNLİKLERİ, ANMA DEĞİL, KADINLARLA DAHA GÜZEL BİR DÜNYA KURMAK İÇİN YAPMAK İSTERDİK”

Yapımına başlanan “Kadın Temalı” parkta kadınlarla sohbet eden Başkan Akay, “Aslında Kadınlar Günü etkinliğini, şiddeti ve kadına yönelik olumsuzlukları çözmek üzere bir anma etkinliği olarak değil, kadınlarla daha güzel bir dünya daha güzel günler oluşturmak amacıyla yapmak isterdik. Umarım bu sorunları geride bırakır ve Dünya Emekçi Kadınlar Gününü bir anma değil bir kutlama etkinliğine dönüştürmeyi başarabiliriz.” dedi.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ EL BİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

Toplumsal yapının, dinimizin ve geleneklerin Kadına öncelik verdiğini anımsatan Başkan Akay uygarlığın geliştiği süreç olarak kabul edilen günlerde bile kadına şiddetin daha da artmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti. Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kadına yönelik şiddeti, erkeklerin de işin içine girmesiyle el birliğiyle çözeceğiz. Sadece kadınların bu soruna sahip çıkması değil, sorunu oluşturan paydaşların tümünün özellikle “egemen yapılar”ın da çözüm sürecinin içinde yer alması, çözümü kolaylaştıracaktır. Kadına yönelik şiddeti, istismarı eşitsizliği güzellikle yeneceğiz. Yapımına başlanan “Kadın” temalı parkımızda öldürülen kadınların anısına fidan dikerek sembolik bir “yaşatma” yapmış olacağız. Umuyorum, sadece ağaçları değil bütün kadınlarımızı bütün insanlarımızı güzel yaşatmanın yolunu önümüzdeki süreçte hep birlikte buluruz. Ben bu günlerin geleceğine inanıyorum. Duyarlılığınız için teşekkür ediyor, başta kadınların olmak üzere ve tüm insanların mutlu huzurlu güzel yaşadığı bir dünya diliyorum”

PAZAR GÜNÜ “1000 KADIN KOROSU” KONSERİ VAR

Konuşmanın ardından Başkan Akif Kemal Akay, Milletvekilleri ve kadınlar öldürülen kadınları temsilen fidan dikimi gerçekleştirdi. Fidan dikilen alanda yapımına başlanan “Kadın” temalı parkta kadınların ihtiyaç duyabileceği her şey bulunacak. Bu arada Seyhan Kent Konseyi Kadın Meclisi, Seyhan Belediyesi’nin katkılarıyla 8 Mart Pazar Dünya Emekçi Kadınlar Gününde eşitsizliğe, şiddete, istismara, ayrımcılığa ve eşit olmayan kadın – erkek yaşam koşullarına dikkat çekmek için “1000 Kadın Korosu” konseri düzenliyor. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilecek olan, şefliğini de Meclis üyesi ve Müzik Öğretmeni Filiz Bahadırlı’nın yapacağı konser saat 16:00’da başlayacak. Konser Tüm Adanalılara açık olacak.

"Akay “Kadına şiddeti güzellikle yeneceğiz”" haberi, 05 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Akay “Kadına şiddeti güzellikle yeneceğiz” haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akay “Kadına şiddeti güzellikle yeneceğiz” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  2. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  3. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  4. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  5. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  6. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  7. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  8. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  9. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  10. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  11. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  12. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  13. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  14. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  15. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  16. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  17. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  18. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  19. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  20. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
Yerel Gündem Haberleri