Akın Öztürk, Akıncı Üssü'nden iki kez kaçmaya çalışmış

Akın Öztürk, Akıncı Üssü'nden iki kez kaçmaya çalışmış

Akın Öztürk, Akıncı Üssü'nden iki kez kaçmay... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimine yönelik olarak hazırladığı çatı iddianamede, kalkışmanın kilit isimlerinden Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Üyesi ve Hava Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'le...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimine yönelik olarak hazırladığı çatı iddianamede, kalkışmanın kilit isimlerinden Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Üyesi ve Hava Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'le ilgili dikkat çekici detaylar yer aldı. İddianamede yer alan tanık ifadeleriyle Öztürk'ün darbedeki rolünün şifreleri de çözüldü.

Öztürk'ün darbe girişiminin başarısız olmasından sonra Akıncı Üssü'nden 2 defa helikopterle kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı. Helikopter pilotunun iki defa helikopteri kaldırmaya çalıştığı ancak darbe karşıtı askerlerin helikopteri hedef alması sonrası bu girişimin başarısız olduğu ileri sürüldü. Akın Öztürk'ün tek başına firar girişiminin başarısız olması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı Çankaya'daki Başbakanlık konutuna götüren helikoptere binmek istediği, Orgeneral Akar'ın da 'Sen burada kal' dediği ifade edildi.

BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞMEK İSTEMİŞ

Darbe girişimine katılan helikopter pilotlarından Halil Gül, iddianamede yer alan ifadesinde Akın Öztürk'ün kaçış planını anlattı. Gül, Akıncı Üssü'nde bulunduğu sırada 16 Temmuz saat 09.00 sıralarında Öztürk'ün kendisinin yanına gelerek “Havalanmamız lazım. Başbakan ile görüşeceğim'' dediğini söyledi. Gül ifadesinin devamında ise, “Bunun üzerine kalkmaya teşebbüs ettim ancak bir savaş uçağının ateş etmesi üzerine helikopteri bıraktım. Bir saat sonra Akın Öztürk tekrar geldi. Bu sefer de bir yer cobrası ile ateş edildi'' ifadelerini kullandı.

AKAR'LA AYNI ARAÇTA

Gül, daha sonra Akın Öztürk'ün araca bindiğini ifade ederek, “143. Filoya gittik. Sonra geri döndük ardından tekrar 143. Filoya gittik. Sabah erken saatlerde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve ismini bilmediğim bir tümgeneral araca bindi. Terminale sürmem gerektiği söylendi. Helikoptere binmek için araçtan indiklerinde Akın Öztürk de oradaydı. Helikopter havalandıktan sonra Akın Öztürk ile karargaha geri döndük'' ifadelerini kullandı.

'AKAR'I AKINCI'YA GÖTÜRÜYORUZ'

Darbe girişimi sonrası intihar eden Genelkurmay Destek Kıtaları Hizmet Tabur Komutanı Yarbay Hasan Yücel'in tanık sıfatıyla alınan ifadesi de Öztürk'ün FETÖ'cü generallerle irtibatını gözler önüne sermesi açısından dikkat çekici detaylardan bir tanesi oldu. Yücel ifadesinde darbenin kilit isimlerinden Orgeneral Akın Öztürk'le Tuğgeneral Mehmet Partigöç arasında yaşanan bilinmeyen telefon konuşmasını anlattı. 15 Temmuz gecesi karargah binasında olduğunu söyleyen Yücel, karargah binasına gelen Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün 'Akın Öztürk'le görüştüğünü söyleyerek Öztürk'e ''komutanım Genelkurmay Başkanımızı Akıncı'a götürüyoruz. Sizi de oraya bekliyoruz' dediğini duyduğunu aktardı.

"YAŞ ÜYESİ DEĞİL"

Akın Öztürk'ün 15 Temmuz günü şoförlüğünü yapan Ahmet Ardıç'ın ifadesi de Öztürk'ün darbe girişimi sonrası bulunduğu konumdan daha üst düzey bir göreve geleceğini deşifre etti. İfadeye göre Akıncı Üssü'nün kapısında bekleyen Ardıç'a, darbe girişimine katılan özel kuvvetlerden 4-5 personel kimi getirdiğini sordu. Bu soruyu “YAŞ Üyesi Akın Öztürk'ü getirdim'' şeklinde cevaplayan Ardıç'a, özel kuvvetler personeli “YAŞ üyesi değil'' dedi. Ardıç'ın ifadesinin özeti şu şekilde: 

“11.30-12-00 sularında Öztürk ve eşini aldım. 14.00 sularında Akıncı Üssü'ndeki lojmanlara bıraktım. Akşam Genelkurmay'a saldırı haberini alınca Öztürk paşaya haber verdim. Bana geri dönmemi ve Genelkurmay'a gidebileceğimi söyledi. Daha sonra Akıncı Üssü'ne geri döndüm. Giriş çıkışlar kapalıydı. Koruma astsubayının ısrarı üzerine kapıyı açtırdık. Karargah kapısının önünde 4-5 tane özel kuvvet personeli vardı. Aracın yanına gelerek kim olduğumu ve üzerimde silah olup olmadığını sordu. Hangi paşayı getirdiğimi sordu. Ben de 'YAŞ üyesi olan Akın Öztürk'ü' getirdiğimi söyledim. Bunun üzerine özel kuvvet personeli bana 'YAŞ üyesi değil' diyerek cevap verdi ve yanımdan ayrıldı.''

Akıncı Üssü'nü kontrol eden darbeciler, "YAŞ üyesi değil" diyerek, Akın Öztürk'ün daha üst bir konumda olduğunu ima ettikleri  belirtiliyor.

"Akın Öztürk, Akıncı Üssü'nden iki kez kaçmaya çalışmış" haberi, 07 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Akın Öztürk, Akıncı Üssü'nden iki kez kaçmaya çalışmış haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akın Öztürk, Akıncı Üssü'nden iki kez kaçmaya çalışmış 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Gündem Haberleri