Akıncı Üssü iddianamesi tamamlandı!

Akıncı Üssü iddianamesi tamamlandı!

Akıncı Üssü iddianamesi tamamlandı! Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianamede, bir orgeneral, altı tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen,...

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianamede, bir orgeneral, altı tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüphelinin bulunduğunu bildirdi. 

Darbe girişimini Akıncı Üssü'nde yönettikleri belirlenen sivil isimlerinden Adil Öksüz, Kemal Batmaz,Harun Binici, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek'in darbedeki rollerinin de anlatıldığı iddianamede darbenin asker kanadının bir numarasının Akın Öztürk olduğu yer aldı.

İddianamenin firari şüphelisi Adil Öksüz'ün de aralarında bulunduğu 45 örgüt yöneticisi hakkında  303 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. 

Öksüz ve Batmaz, darbe girişiminden iki gün önce Türkiye'ye giriş  yaparken güvenlik kameralarına takılmıştı

batmaz1.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan şikayetçiler arasında

Kocaman, 570 klasörden oluşan, 4 bin 658 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakanlık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM'nin bombalanmasında mağdur olan milletvekillerinin şikayetçi olarak yer aldığını ifade etti.

İddianame, TBMM'nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki köprülü kavşak ve otoparkın, Özel Harekat Daire Başkanlığının, TÜRKSAT'ın ve Ankara Emniyet Müdürlüğünün bombalanması olayları ile Akıncı Üssü ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'ndaki darbeye teşebbüs eyleminin yönetilmesini kapsıyor.

Darbe karşıtı komutanların Akıncı Üssü'ne kaçırılması

İddianamede, Kayseri, Diyarbakır, Adana İncirlik'ten kalkan uçaklar ile İstanbul SAT Komutanlığından gelen darbecilerin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere katılması ve Konya MAK timinin İstanbul'daki darbe karşıtı komutanları Akıncı Üssü'ne kaçırması olayları da yer alıyor.

İddianame ayrıca, Genelkurmay, Hava, Kara, Deniz Kuvvetleri komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, İnsani Yardım Tugayı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, MEBS Komutanlığı ve diğer askeri birliklerden, darbenin yönetim merkezi Akıncı Üssüne gelerek darbeye teşebbüs eylemlerine iştirak edilmesini kapsıyor.

Akıncı Üssü İmamının "Hava Kuvvetleri amblemli" kol saati iddianamede 
Derbe girişimi sırasında Akıncı üssünde yaşananlarla ilgili olarak hazırlanan iddianamede adı Akıncı Üssü İmamı olarak geçen Adil Öksüz'ün gözaltına alındığı sırada üzerinde çıkanlar da yer alıyor.

İddianamenin 353 ve 354'üncü sayfalarında yer alan bilgiye göre Öksüz'den Hava Kuvvetleri amblemi olan kol saatinin ise emanete alındığı aktarıldı. 
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman tarafından yazılan iddianamede, Adil Öksüz ile ilgili bölümde dikkat çekici detaylar bulunuyor. İddianamede Öksüz'ün gözaltına alınmasının ardından üzerinin arandığı ve bu kapsamda arama el koyma tutağı düzenlendiği belirtiliyor. Soruşturma kapsamında ise el koyma tutanağı ile ilgili olarak bilirkişi incelemesi yaptırıldığı da aktarıldı. 
İddianamede Öksüz'ün üzerinden çıkanlar şu şekilde yer alıyor:

16 Temmuz 2016 
"Karakolun lavabosununa GPS cihazını bıraktığı, üzerinden de kol saati, 2 adet cep telefonu çıktı." Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sorgusunun yapıldıktan sonra tutuklamaya sevk edildi. Ankara Batı Sulh Ceza Hakimliği'nce de serbest bırakıldı. Serbest kalan Öksüz'e üst aramasından sonra el konulan 2 adet cep telefonu ve GPS cihazının dosya kapsamında sureti mevcut 18 Temmuz 2016 tanihli teslim tesellüm tutanağı ile teslim edildi. Ancak Öksüz'den ele geçirilen kol saatinin üzerinde Hava Kuvvetleri amblemi olduğu ve bu saatinde emanete alındığı iddianamede aktarılıyor.

"Akıncı Üssü iddianamesi tamamlandı!" haberi, 31 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 31 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Akıncı Üssü iddianamesi tamamlandı! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akıncı Üssü iddianamesi tamamlandı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  2. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  3. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  4. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  5. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  6. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  7. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  8. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  9. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  10. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  11. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  12. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  13. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  14. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  15. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  16. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  17. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  18. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  19. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  20. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
Gündem Haberleri