AKOM uyardı! Sibirya soğukları İstanbul'da

AKOM uyardı! Sibirya soğukları İstanbul'da

AKOM uyardı! Sibirya soğukları İstanbul'da Yurdun büyük bir bölümü soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girerken, AKOM'dan kritik uyarı geldi. AKOM, Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havanın İstanbul'da etkisini arttıracağını belirtti.

Meteoroloji'nin yayımladığı hava durumu tahmin raporuna göre; yurt geneli önümüzdeki hafta başında da yağışlı havanın etkisi altında olacak. Marmara bölgesinde de etkili olan kar yağışı Salı günü İstanbul'da karla karışık yağmur şeklinde görülecek.

Peş peşe uyarılar

Öte yandan Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havanın bu akşam saatlerinden itibaren kentte etkisini artıracağını ve pazar gününe kadar şehir merkezinde karla karışık yağmur ve kısa süreli kar yağışı beklendiğini ifade etti ve İstanbulluları uyardı.
Sibirya soğukları İstanbul'da

AKOM açıklaması şöyle;

"Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı hava, bu akşam saatlerinden itibaren bölgemiz üzerinde etkisini artırması, pazar gününe kadar şehir merkezinde karla karışık yağmur ve kısa süreli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca pazar ve pazartesi günleri mola vermesi beklenen yağışların, salı sabah erken saatlerden itibaren tekrar etkili olacağı, çarşamba akşam saatlerine kadar il genelinde aralıklı kar yağısı geçişlerinin yaşanacağı tahmin edilmektedir. Soğuk hava, muhtemel kar yağışı nedeni ile yaşanacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması önemlidir"

Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, yaptığı açıklamada, yurt genelinde sıcaklıkların düşeceği bir haftaya girildiğini belirtti.

Doğu'da sıcaklıklar daha da düşecek

Batı bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyrettiğini, iç kesimlerdeki yağışların kar yağışına dönüştüğünü ve hafta ortasına kadar bu durumun devam edeceğini belirten Çelik, "Doğu bölgelerindeki sıcaklıklar şu anda mevsim normallerinin üzerinde ancak pazartesi gününden itibaren mevsim normallerinin altına inecek" tahmininde bulundu.

Pazartesi Balkanlar üzerinden yeni bir yağış geleceğini ifade eden Çelik, bu yağışla sıcaklıkların birkaç derece düşeceğini söyledi. Çelik, "Kar yağışı ve karla karışık yağmur pazartesi, salı günü devam edecek. Çarşamba gününe kadar doğu bölgelerimizde yağışlı hava bekliyoruz. Daha sonra yağışlı hava ülkemizi terk edecek.

"Çarşambadan itibaren Doğu Anadolu'da -15,-20 dereceleri gece görebiliriz. Buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olmakta fayda var" diyen Çelik, Marmara ve Karadeniz kıyılarında sıcaklık düşüşü nedeniyle gecenin ilk saatlerinde İstanbul da dahil olmak üzere iç bölgelerde buzlanma görülmesinin beklendiğini bildirdi.
 

"AKOM uyardı! Sibirya soğukları İstanbul'da" haberi, 20 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 20 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Çevre kategorisi altında bulunan AKOM uyardı! Sibirya soğukları İstanbul'da haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKOM uyardı! Sibirya soğukları İstanbul'da 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Çevre konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  2. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  3. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  4. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  5. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  6. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  7. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  8. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  9. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  10. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  11. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  12. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  13. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  14. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  15. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  16. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  17. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  18. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  19. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  20. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
Çevre Haberleri