AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na: Korsan muhalefet nasıl olur onu millete gösteriyor

AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na: Korsan muhalefet nasıl olur onu millete gösteriyor

AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Kılıçda... "Türkiye'de olumsuz, karamsar bir tablo oluşturarak muhalefet yaptıklarını zannediyorlar"

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK ve Milli Eğitim Bakanlığı’na gerçekleştirmek istediği ancak kapıdan dönmek zorunda kaldığı ziyaretleri “ baskın” olarak nitelendirdi. Kurtulmuş, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na “Sorumlu bir ana muhalefet lideri gibi hareket etmek yerine, ana muhalefet partisinin nasıl olmasını millete göstermek yerine, korsan bir muhalefet nasıl olur onu millete gösteriyor” dedi.  

Kurtulmuş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kentteki bir otelde bir araya geldi. 

Burada konuşan Kurtulmuş, peygamberler şehri Şanlıurfa'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, STK'lerin önemine değindi. 

Salgının olumsuz etkilerinin bütün dünyada görüldüğüne işaret eden Kurtulmuş, fiyat artışları ve enflasyonun ülkelerin ekonomilerini ciddi biçimde etki altına aldığını ifade etti. 

Kurtulmuş, salgına rağmen Türkiye'nin 2021 yılında pozitif büyüyen ender ülkelerden biri olduğunu ve dünyada örnek gösterilecek bir büyüme trendi yakalandığını söyledi. 

Şanlıurfa'nın da bu büyüme içerisinde bulunduğunu, OSB'deki 83 parselin hepsinin satıldığını ve genişletilmesi için çalışmaların başladığını aktaran Kurtulmuş, Türkiye'nin gurur kaynağı olan TURKOVAC aşısının da Şanlıurfa'da üretilerek ülkedeki tüm şehir hastanelerine dağıtıldığını belirtti.

"Türkiye'de olumsuz, karamsar bir tablo oluşturarak muhalefet yaptıklarını zannediyorlar"

 Kurtulmuş, Türkiye'de yapılan onlarca güzel şeyin bulunduğunu lakin muhalefetin ülkedeki bu olumlu gündemleri görmezden geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

 "Kendi gündemleriyle vatandaşlarımızı bir karamsarlığın içerisine sokmaya çalışıyorlar. Bütün özelliği Tayyip Erdoğan karşıtlığı ve AK Parti karşıtlığı olmak üzere kurulmuş olan maalesef karşımızdaki ittifakın bileşenleri kendi alanlarında nasıl bir araya geldikleri, hangi programla hareket ettikleri ve edecekleri, kimi cumhurbaşkanı yapacakları, nasıl bir sistem tasarladıkları gibi temel sorulara daha cevap vermeden sadece 'istemezük' diyerek, sadece Türkiye'de olumsuz, karamsar bir tablo oluşturarak muhalefet yaptıklarını zannediyorlar. Bunların içerisinde maalesef Türkiye'nin ikinci partisi olan, ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisinin siyaset yapma tarzı, Sayın Genel Başkanın özellikle son dönemlerde ortaya koymuş olduğu tarzı Türkiye'nin ihtiyacı olan, Türkiye'de geniş kitlelerin beklentisi olan bir tarz asla değildir.

 Muhalefet olmak, demokrasideki en önemli görevlerden birisidir. Bir millet demokrasideki muhalefete şu gözle bakar; 'yarın iktidara gelseniz Türkiye'yi nasıl yöneteceksiniz?' Sadece toplumun sinir uçlarına dokunarak, bazı farklı toplumsal kesimleri harekete geçirmek, onları bir şekilde 'istemezuk' cephesinin sözlü sesi, yüksek fertleri haline getirmekten başka, Allah aşkına muhalefet, özellik ana muhalefet Türkiye'de hangi fikri ortaya koyarak iktidar olduğunda nasıl yöneteceğini milletimize anlatıyor?"

"Korsan muhalefet nasıl olur onu millete gösteriyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önce TÜİK'e sonra da Milli Eğitim Bakanlığına "baskına gittiğini" ifade eden Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Şimdi hangi kamu kurumuna baskına gideceğine dair insanlarımızda endişeler var. Sayın Kılıçdaroğlu sorumlu bir ana muhalefet lideri gibi hareket etmek yerine, ana muhalefet partisinin nasıl olmasını millete göstermek yerine, korsan bir muhalefet nasıl olur onu millete gösteriyor. Dolayısıyla bu anlamda yapılanları milletimiz izliyor, görüyor."

 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Kur'an kurslarıyla ilgili sözlerini de eleştiren Kurtulmuş, açıklamanın son derece talihsiz ve yanlış olduğunu belirterek, "Kur'an eğitimini çağ dışı olarak adlandıran bir zihniyet bu millete ait bir zihniyet olamaz. Kur'an eğitimini çağ dışı olarak gören zihniyet, esas çağ dışı zihniyet budur. Bu milletimiz, bu zihniyete pirim vermez." dedi.

 Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da bu açıklamalarla ilgili özür dilemesi gerektiğini söyledi. 

"AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na: Korsan muhalefet nasıl olur onu millete göst." haberi, 07 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na: Korsan muhalefet nasıl olur onu millete göst.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na: Korsan muhalefet nasıl olur onu millete göst.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  2. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  3. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  4. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  5. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  6. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  7. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  8. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  9. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  10. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  11. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  12. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  13. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  14. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  15. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  16. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  17. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  18. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  19. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  20. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
Politika Haberleri