AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Erken seçim yok, zamanında yapılacak seçimlere erkenden hazırlık söz konusu

AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Erken seçim yok, zamanında yapılacak seçimlere erkenden hazırlık söz konusu

AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Erken seçim... AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, erken seçim tartışmalarına ilişkin olarak "Aslında bir erken seçim yok, zamanında yapılacak seçimlere erkenden hazırlık söz konusu" dedi.

Akbaşoğlu, AA muhabirine, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

CHP, HDP ve İYİ Parti arasında herkesin bildiği bir ittifakın bulunduğunu, bunu yerel seçimlerde gerçekleştirdiklerini savunan Akbaşoğlu, "2023 seçimlerinde de 'Nasıl bir strateji belirleyelim ki en çok oyu alabilelim.' yönünde bir taktik ve strateji içindeler" diye konuştu.

HDP ile yapılan ittifaktan İYİ Parti seçmeninin büyük rahatsızlık duyduğunu öne süren Akbaşoğlu, "Bunu kapatmaya dönük, bu kayıkçı kavgasını da kendi aralarında çıkarıyorlar. Beyanda bulunanların, kendi iradeleri yok ki biz ona göre bir yorum yapalım. Bir taraftan aba altından sopa göstererek bir tehdit ve şantaj unsuru ön plana çıkarılıyor diğer taraftan da müttefikliklerini her türlü olumsuz gündeme rağmen yürütüyorlar. Bundan sonra da yukarıdan nasıl bir talimat gelecekse ona göre hareket edeceklerine şüphe yok." ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerinin erken seçim çağrılarına cevap veren Akbaşoğlu, "Erken seçime karar verecek olan parlamentodur. Parlamentoda da çoğunluk kararıyla ancak erken seçim kararı alınabilir. Gerek AK Parti gerekse Milliyetçi Hareket Partisi net şekilde yetkili kurulları ve genel başkanları marifetiyle seçimlerin Haziran 2023'te yapılacağını defalarca deklare ettiler. Bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu değil. Seçimler zamanında yapılacak. Herhangi bir erken seçim kararı söz konusu değil." dedi.

"En ufak bir tereddüt yok"

Akbaşoğlu, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının etkilerinin azalmasıyla 1 Temmuz itibarıyla normalleşme süreci başladığını, "milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı özlediğini" söyleyerek şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız da milletle bir araya gelmeyi, onlara dokunmayı, onların taleplerini almayı özlemiş vaziyette. Dolayısıyla 1 Temmuz ile sahalara da inilmiş oldu ve yatırım programları ve açılışlar marifetiyle gidilen illerde de teşkilat toplantıları şeklinde bir program uygulanıyor. Aslında bir erken seçim yok, zamanında yapılacak seçimlere erkenden hazırlık söz konusu. Dolayısıyla biz seçimle ilgili zamanında yapılacağı vurgusunu tekrarlıyoruz. Bu konuda en ufak bir tereddüt yok. Bununla beraber halkımızın arasına, vatandaşlarımızın dertlerini dinlemeye, yaptığımız hizmetleri anlatmaya, onların taleplerini almaya dönük çalışma startını da vermiş vaziyetteyiz.

TBMM 1 Ekim'e kadar yasama çalışmalarına ara verdi. Bütün milletvekillerimiz bu sürede vatandaşlarımızın arasında olacak. Milletvekillerimiz, 19 yıllık AK Parti iktidarında yapılan hizmetleri, eserleri ve yatırımları vatandaşlarımıza anlatacaklar. Vatandaşlarımızın taleplerini, dertlerini dinleyecekler ve inşallah 1 Ekim'de yasama faaliyetlerinin tekrar başlamasıyla gerekli yasal düzenlemelere dönük biz de üzerimize düşeni ortaya koyacağız."

"Bu partiler, dışarıdan önlerine koyulan isim neyse onu zikredecekler"

Millet İttifakı'nın 2023 seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin tartışmalara değinen Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

"CHP içinde bir taraftan Kemal Kılıçdaroğlu'nun diğer taraftan Ekrem İmamoğlu'nun başka bir taraftan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın isimleri zikrediliyor. Ayrıca İYİ Parti'den Meral Akşener'in ismi zikrediliyor. 'Siz onu çıkartırsınız, biz bunu çıkartırız...' Güya kendi aralarında ittifaklar lakin daha HDP bir şey söylemiş değil. Bir taraftan bazı partilerin tabanlarını rahatlatmaya dönük bir kayıkçı kavgası söz konusuyken diğer taraftan da gerçekten kendi içlerinde isim noktasında da bir belirsizlik söz konusu. Niye? Çünkü kendi iradeleri, kendileriyle ilgili geleceği tayin etmeye yeterli değil. Bu partiler, dışarıdan önlerine koyulan isim neyse onu zikredecekler. Bu nedenle bu partilerin, bu konuda siyasi rüştlerinin tam olmadığı kanaatini taşıyorum. Zira kendi göbeklerini kendi kesecekleri bir noktada değiller. Bu nedenle de devamlı bir sözü, aynı partiden başka bir parti yetkilisi değiştirmek durumunda kalıyor. Bu çatışmanın asıl nedeni, kendi başlarına karar verememeleri."

"AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Erken seçim yok, zamanında yapılacak seçimlere erkenden hazırlık ." haberi, 22 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 22 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Erken seçim yok, zamanında yapılacak seçimlere erkenden hazırlık .. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Erken seçim yok, zamanında yapılacak seçimlere erkenden hazırlık .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  2. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  3. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  4. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  5. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  6. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  7. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  8. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  9. 12:16 Sabiha Gökçen'de Fiyatlar Uçuyor: Havalimanında Yemek Parasıyla Bir Ay Geçinilir mi?
  10. 12:16 Asgari Ücret Beklentileri Yerle Bir Olabilir mi? Milyonlarca İnsan Üzgün Bekleyişte!
  11. 12:15 Memleket Hasreti Güzel Oyuncuyu Nasıl Değiştirdi? Şok Edici Görüntüler!
  12. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  13. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  14. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  15. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  16. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  17. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  18. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  19. 11:47 Dolar Bu Sefer Durdurulamayacak! Ünlü Ekonomistin Tahmini Korkutuyor: "Hazır Olun!"
  20. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
Politika Haberleri