AKP kulisleri kaynıyor… Erdoğan’dan Gül’ün İstanbul’daki evine sürpriz ziyaret

AKP kulisleri kaynıyor… Erdoğan’dan Gül’ün İstanbul’daki evine sürpriz ziyaret

AKP kulisleri kaynıyor… Erdoğan’dan Gül’ün ... AKP kulislerinde yeni bir görüşmeden bahsediliyor. O iddiaya göre; Erdoğan, yaklaşık iki hafta önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü İstanbul'daki evinde ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi. AKP'de daha önce de "ağabeyler" hizibi  Abdullah Gül ile görüşme gerçekleştirmişti.

AKP kulislerinde yeni bir görüşmeden bahsediliyor. İddiaya göre; Erdoğan, yaklaşık iki hafta önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü İstanbul’daki evinde ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi. AKP’de daha önce de “ağabeyler” olarak tanımlanan grup Gül ve Davutoğlu ile görüşme gerçekleştirmişti.

Günboyu gazetesi yazarlarından Fatih Ergin, AKP kulislerinde konuşulan "Erdoğan ve Gül'ün yeni parti görüşmesi"ni köşesine taşıdı.  Saray'ın, yeni parti hareketlerine karşı sessizliğini her an bozabileceğine dikkat çeken Ergin, İktidar kulislerinde yeni bir görüşmeden bahsediliyor. Birinci iddia o ki; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaklaşık iki hafta önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü İstanbul'daki evinde ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi." diye yazdı.

Ergin'in AKP içerisindeki kulis bilgilerine yer ayırdığı yazısında, "Erdoğan cephesinden yeni bir hamle söz konusu. Bu hamlenin yansıması ne olacak, hep birlikte göreceğiz. Tıpkı, İstanbul Şehir Üniversitesi tartışmasında olduğu gibi…" sözleri ile eski yol arkadaşları arasında yeni bir çatışmanın başlayabileceği sinyalini verdi.

İşte Fatih Ergin'in 'Erdoğan ve Gül'ün yeni parti görüşmesi!' başlıklı o yazısından ilgili bölüm;

Türkiye'nin gündeminde Kanal İstanbul, Ankara'da yaşanan imar tartışması ve yerli otomobil ağırlığını sürdürürken, iktidarın gündeminde ise öncelikli maddeler arasında yeni partiler halen yerini koruyor.

İktidar partisi, başlangıçta pek bir varlık oluşturamayacağını düşündükleri Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan oluşumlarının anketlerde geldiği noktadan çok rahatsız. Bu hareketlerin geleceğinde iktidar görünmyor, ama AKP'ye karşı tahrip gücü yüksek bir tehdit seviyesindeler.

Bu tahribin Cumhur İttifakı'na Meclis çoğunluğunu kaybettirebileceği hatta Cumhurbaşkanlığı seçiminde bile sıkıntı yaratabileceği ihtimali, iktidar kulislerinde en çok konuşulan konular arasında.

Gelecek Partisi'nin şu an yüzde 4-5 arasında bir noktada

Yapılan araştırmalarda Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'nin daha çok AKP'nin duygusal seçmenini etkilediği ve teşkilatlardan destek aldığı belirtiliyor. Gelecek Partisi'nin şu an yüzde 4-5 arasında bir noktada olduğu, Babacan'ın oluşumunun ise AKP seçmeni içerisindeki liberal oylar ile eğitimli işsizlerin oyunu çekeceği değerlendiriliyor.

Oysa iktidar çevreleri başlangıçta bu oluşumların bir tabela partisinden öteye geçemeyecekleri inancındaydı. Gelinen nokta ise, tıpkı Aralık ayının başındaki "Erdoğan'ın Cumhur İttifakı için gördüğü tehdit!" başlıklı yazımda belirttiğim gibi: "Artık iktidar çevrelerinde, Millet İttifakı karşısında Cumhur İttifakı'nın yeniden ivme kazanmasının önündeki en büyük engel olarak, Davutoğlu ve Babacan'ın kuracağı partiler görülüyor…"

AKP'de "ağabeyler" de  Abdullah Gül ile görüşme yapmışlardı

Öyle ki, bu tehdit sebebiyle AKP'de "ağabeyler" olarak adlandırılan grubun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde Ahmet Davutoğlu ve Babacan hareketinin "gölge lideri" Abdullah Gül ile görüşme yapıp, "vazgeçin" dedikleri basına yansımıştı.

Görüşmelerden sonuç alınamamasının ardından, Erdoğan hem Davutoğlu, hem de Babacan'ı İstanbul Şehir Üniveristesi üzerinden Halkbank'ı dolandırmakla itham etmişti. Dikkat ederseniz, her iki cepheden de "hodri medydan" tarzında cevaplar gelmesine rağmen, Erdoğan polemiği sürdürmedi.

Abdullah Gül'ü İstanbul'daki evinde ziyaret ettiği iddiası

Ancak Saray, yeni parti hareketlerine karşı sessizliğini her an bozabilir. Özellikle de Babacan - Gül cephesine karşı… Zira iktidar kulislerinde yeni bir görüşmeden bahsediliyor. Birinci iddia o ki; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaklaşık iki hafta önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü İstanbul'daki evinde ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

İktidar kulislerindeki bir diğer iddia ise, böyle bir görüşmenin olmadığı ancak olacağı yönünde. Gerçekleşen ya da gerçekleşeceği iddia edilen Erdoğan - Gül görüşmesinin içeriği hakkında bir bilgi yok. Ancak tahmin etmek elbette zor değil.

Gül ile Erdoğan'ın arası, Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'nın son döneminden beri soğuk. Aradan geçen zaman diliminde yaşanan gelişmelerle bu soğukluk daha da arttı. Haliyle Gül'e bir nezaket ziyareti yapılmayacağı ortada.

Şimdi de Erdoğan cephesinden yeni bir hamle söz konusu

Şüphesiz ki eğer gerçekleştiyse ya da gerçekleşecekse, Erdoğan - Gül görüşmesinin sebebi, Babacan'ın genel başkanlığını üstleneceği yeni parti üzerinedir. Babacan'ın yeni partiyi yıl sonunda kuracaklarını kendi açıklamasına rağmen Ocak ayına ertelenmesine yönelik "Ali Babacan parti kuramıyor" başlıklı yazımda, küresel sermayenin aba altındaki Ali Babacan sopasını şimdilik geri çektiğinden bahsetmiştim.

Öyle görünüyor ki, şimdi de Erdoğan cephesinden yeni bir hamle söz konusu. Bu hamlenin yansıması ne olacak, hep birlikte göreceğiz. Tıpkı, İstanbul Şehir Üniversitesi tartışmasında olduğu gibi…

NE OLMUŞTU?

Erdoğanın ‘ağabey dediği bazı isimlerin de aralarında yer aldığı AKP’lieski siyasetçiler ile siyaset dışından Erdoğana çok yakın isimlerden oluşan bir grup, kurulacak partileri vazgeçirmek için devreye girmişti. Erdoğan’ın ağabey olarak nitelendirdiği eski AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Davutoğlu ile görüştüklerini doğrulamış, ancak niyetinin parti kurmaktan vazgeçirmek olmadığını söylemişti.

"AKP kulisleri kaynıyor… Erdoğan’dan Gül’ün İstanbul’daki evine sürpriz ziyaret" haberi, 30 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan AKP kulisleri kaynıyor… Erdoğan’dan Gül’ün İstanbul’daki evine sürpriz ziyaret haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP kulisleri kaynıyor… Erdoğan’dan Gül’ün İstanbul’daki evine sürpriz ziyaret 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  2. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  3. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  4. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  5. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  6. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  7. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  8. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  9. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  10. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  11. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  12. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  13. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  14. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  15. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  16. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  17. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  18. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  19. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  20. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
Haberleri