AKP-MHP ittifakından itiraf: İhtiyaçlarımızı gözettik

AKP-MHP ittifakından itiraf: İhtiyaçlarımızı gözettik

AKP-MHP ittifakından itiraf: İhtiyaçlarımızı... Meclis'te Anayasa Alt Komisyonu’nda, ittifak ve seçim mevzuatı yasa önerisinin görüşmelerinde konuşan MHP'li Mehmet Parsak, ''Bizim kendimize özgü koşullarımız var, buna dair de ihtiyaçlarımızı gözettik'' dedi.TBMM Anayasa...

Meclis'te Anayasa Alt Komisyonu’nda, ittifak ve seçim mevzuatı yasa önerisinin görüşmelerinde konuşan MHP'li Mehmet Parsak, ''Bizim kendimize özgü koşullarımız var, buna dair de ihtiyaçlarımızı gözettik'' dedi.

TBMM Anayasa Alt Komisyonu’nda, ittifak ve seçim mevzuatıyla ilgili yasa önerisi aynen kabul edildi. Önerinin üst komisyondaki görüşmelerine 5 Mart’ta başlanacak. 

Görüşmeler öncesi konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, ittifak yapan partilerin lehine düzenlemeler yapıldığı ve bu durumun eşitlik ilkesine aykırı olduğu yönündeki eleştirileri reddederek, 12 Eylül askeri darbesinden sonra yürürlüğe giren seçim mevzuatıyla Milli Görüş ve milliyetçi hareketin Meclis’in dışında tutulmaya çalışıldığını öne sürdü.

'DARBE UYGULAMALARINA MHP SAHİP ÇIKTI'
Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, ittifak sisteminin hiçbir ülkede örneğinin olmadığı yönündeki eleştirileri de kabul etmeyen Parsak, ''Biz hiçbir ülkenin motamot aynısını getirip kendimize uygulamadık. Çünkü biz Türk milletiyiz, Türk vatanında Türk devletini idare ediyoruz. Bizim kendimize özgü koşullarımız var, buna dair de ihtiyaçlarımızı gözettik. Baraj ve ittifakın partilerin milletvekillerinin çıkarılması meselesinde siyasi gerçeklerimizden de uzak kalmadan bir yaklaşım ortaya koyduk'' diye konuştu.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise yüzde 10’luk seçim barajının 12 Eylül’den sonra getirildiğini, iki partinin darbe uygulamalarına sahip çıktığını söyledi.

YSK'NIN USULSÜZLÜK ÖNLEMİ!
Alt komisyondaki görüşmeler sırasında söz alan CHP’li Murat Emir, aynı binada oturan seçmenin farklı sandıklara dağıtılmasının gerekçesini sordu. Adalet Bakanlığı temsilcisi Kanunlar Genel Müdür Yardımcısı Hakan Şeker, ülkenin belli bir bölümünde belli başlı sandıklarda oyların tamamının bir partiye verildiği yönünde Emniyet’ten gelen bilgiler olduğunu belirterek, bu sandıklardaki başkan ve 5 partinin üyesinin bu usulsüzlüğün içerisinde oldukları ve kolluğa bu usulsüzlüğü bilinçli olarak bildirmediklerinin ifade edildiğini söyledi.

Emir’in, bir usulsüzlük varsa açılmış dava olup olmadığı, referandumda tüm oyların ''evet’ çıktığı 961 sandıkla ilgili bir takip yapılıp yapılmadığını sorması üzerine YSK Seçmen Kütüğü Genel Müdür Vekili Ayhan Okurer, ''Evet ya da blok halinde hayır çıkan sandıklarla ilgili bizim böyle bir takip sürecimiz yok'' dedi.

'KOMŞUMUN ÖZEL HAYATINI ÖĞRENİYORUM'
AKP Alt Komisyon Başkanı Abdurrahman Öz, 'özel hukuk' savunması gelirken, şunları söyledi:

''Ben şahsen kendi seçmen listemi kontrol ederken, mesela aynı sandıkta olduğunuz zaman binanızdaki oturan komşunun soyadı değişmiş, özel hukuka ilişkin bir durumu var. Bunları bile aynı liste içerisinde görüyorsunuz, bakıyorsunuz başka bir soyisimli biri var, o var, bu var. Yani diğer kişilerin özel hukukuna ilişkin bilgileri de mecburen öğreniyorsunuz ama böyle aynı sandık bölgesi içerisinde bir karmaşıklık olduğu zaman kimsenin kimseyi tanımama gibi bir durumu da oluyor'' dedi.

Öz’ün sözleri üzerine CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet, ''Tanımasın mı yani'' derken, CHP’li Murat Emir de ''Bu biraz itiraf gibi oldu'' karşılığını verdi. Öz, bu yorumlara yanıt vermedi.

'KURULLARDA AKP VE MHP ÇOĞUNLUKTA'
Sandık kurullarının başkanlarının ilçe seçim kurulu başkanınca kamu görevlileri arasından belirlenmesine ilişkin düzenlemeyi eleştiren HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, sandık kurullarının 7 kişiden oluştuğunu, AKP ve MHP’nin bu düzenlemeyle sandık kurullarında çoğunluğu ele geçirmeyi amaçladığını söyledi. Dora, şunları kaydetti:

''Sandık başkanı siyasi iktidara yakın olması beklenen bir kamu görevlisi ile bir memur üye, ayrıca AKP’li ve MHP’li sandık kurulu üyeleri birlikte hesaplandığında bu düzenlemeyle sandık kurullarında çoğunluk elde edilmiş olacak ve tüm kararlar, oy verme işlemi, oy sayım ve döküm işlemi, pusuladaki olası ihtilaflar ve benzeri durumlar iktidar veya ittifak partisinin lehine olacak şekilde sonuçlandırılabilecek şüphesi uyandırılabilecektir.'' 

"AKP-MHP ittifakından itiraf: İhtiyaçlarımızı gözettik" haberi, 02 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 02 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP-MHP ittifakından itiraf: İhtiyaçlarımızı gözettik haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP-MHP ittifakından itiraf: İhtiyaçlarımızı gözettik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  2. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  3. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  4. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  5. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  6. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  7. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  8. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  9. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  10. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  11. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  12. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  13. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  14. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  15. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  16. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  17. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  18. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  19. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  20. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
Gündem Haberleri