AKP'den açıklama: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revize her zaman mümkün

AKP'den açıklama: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revize her zaman mümkün

AKP'den açıklama: Cumhurbaşkanlığı Hükümet S... AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, parlamenter sisteme dönme taleplerinin tamamen art niyetli, hükümet olmadan h

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, parlamenter sisteme dönme taleplerine ilişkin, "Eski sistem eskide kaldı, yeni sistemde revize her zaman mümkün." dedi.

Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran 2018'de doğrudan halk tarafından seçilmesiyle hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bir dayatmadan değil ihtiyaçtan doğan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, yapılan referandum sonucuna göre millet iradesi esas alınarak hayata geçirildiğini hatırlatan Turan, Türkiye'nin yürüyüşüne güç katan yeni sistemin tamamıyla bir halk kazanımı olduğunu dile getirdi.

"Dünyada halklar, hiçbir demokratik kazanımını geri vermemiştir." diyen Turan, Türkiye için sistem tartışmalarının artık geride kaldığını, eski parametrelerle yeni sistemin okunamayacağını vurguladı.

Dünyanın evrildiği, dengelerin yeniden belirlendiği bir dönemde olunduğuna, Türkiye'nin de önemli süreçler yaşadığına dikkati çeken Turan, şöyle devam etti:

"Bunu iyi okumak ve bu doğrultuda hamleler yapmak gerekiyor. CHP'nin öncülük ettiği 367 krizini, uzun zaman Cumhurbaşkanı seçilememesini ve bunun maliyetlerini hatırlıyoruz. Yine bazı muhalefet kanadından gelen 'Cumhurbaşkanını halk seçmeli' çağrısını hatırlayalım. Tüm bunlar da göz önünde bulundurularak bu adım adeta bir ihtiyaçtan atıldı. Bir eksiklik, aksaklık varsa tabii ki tespit edilerek düzeltilir. 1 yıllık süreçteki tecrübeler ve uygulamalar masaya yatırılarak gerekli görülen adımlar güçlü bir iradeyle atılır ancak bu sistem siyasi kavgalara ve gereksiz polemiklere heba edilecek bir konu değil."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, bazılarının iddia ettiği gibi tıkanıklık getiren bir sistem olmadığını ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"Yeni sistem aksine daha hızlı karar alınabilen, yeniliklere daha hızlı adapte olunabilen, insan kıymetlerini ve değerlerini daha etkin ve daha verimli kullanabildiği reformist bir yönetim sistemi. Eski sisteme dönme talepleri tamamen art niyetli, hükümet olmadan hükmetmeye alışmış vesayet sevdalılarının gündem oluşturma çabalarıdır. Özetle eski sistem eskide kaldı, yeni sistemde revize her zaman mümkün. Ayrıca sistem tartışmalarından önce uygulamada risk almayan, uyum ve geçiş sürecinin hakkını veremeyen, yeni sürece ayak uyduramayan bürokratın ve siyasetçinin kendisini değerlendirmesi lazım. Yeni sistem güçlü profilli siyasetçilerin ve risk alan bürokratların varlığını zorunlu kılar."

"AKP'den açıklama: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revize her zaman mümkün" haberi, 30 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan AKP'den açıklama: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revize her zaman mümkün haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'den açıklama: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revize her zaman mümkün 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  2. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  3. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  4. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  5. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  6. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  7. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  8. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  9. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  10. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  11. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  12. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  13. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  14. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  15. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  16. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  17. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  18. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  19. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  20. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
Haberleri