AKP’den bir yetki tırpanı da kıyı belediyelerine!

AKP’den bir yetki tırpanı da kıyı belediyelerine!

AKP’den bir yetki tırpanı da kıyı belediyele... Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak TBMM’ye sunulan Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile yerel yönetimlerin devre dışı bırakılmaya çalışılıyor.

Çetin Osman Budak sahil işletmelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmesine, "MUÇEV yetmedi bakanlık devreye girecek" dedi.

Budak, Meclis’e sunulan teklifin, turizm sektörünü zapturapt altına almaya ve tek adam rejimine uydurmaya çalışan bir düzenlemeyi amaçladığını kaydederek, “Memleketin en değerli sahillerini MUÇEV adı verilen, denetlenmeyen bir vakfa devreden iktidar, şimdi turizm bölgelerinde CHP’li yerel yönetimler nedeniyle yapamadıklarını Kültür ve Turizm Bakanlığı eliyle yapmaya çalışıyorlar. MUÇEV yetmedi, bakanlık devreye girecek. Konaklamadan, plaj işletmecisine, deniz turizmi yapana kadar herkese bakanlıktan işletme belgesi alma zorunluluğu getiriliyor, belediye belgeli işletmeler ortadan kaldırılıyor. Turizmi de tek adam rejimine uydurmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. ‘CEZALANDIRILIYORLAR’ Konaklama sektörünün artık belediyelerden işletme belgesi alarak faaliyette bulunamayacağını vurgulayan Budak, “Muhalif belediyeler, bu alandaki yetkileri ellerinden alınarak cezalandırılıyor. Artık teşviklerden ve diğer muafiyetlerden yararlanmak isteyen tüm sektör temsilcilerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan turizm yatırımı belgesi veya turizm işletmesi belgesi alınması zorunlu hale getiriliyor. Kruvaziyer liman, yat limanı, rıhtım ve iskele gibi deniz turizm işletmelerinin de turizm işletme belgesi alması zorunlu olacak. Yerel yönetimler devre dışı bırakılmak isteniyor” diye konuştu. Budak, “Teklifle turizm işletmesi belgeli işletmelerde yabancı işçi çalıştırmaya izin veriyorlar. Bu demektir ki ucuz emek olsun, ucuz işgücü olsun, ancak bu ülkenin yetişmiş turizm emekçileri kaderine terk edilsin” dedi.

‘BEŞLİ ÇETE ŞİMDİ DE ANTALYA’DA’

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Şehir Hastanesi ihalesinin dünyanın kamuda en çok ihale alan on firmasından biri olan Kolin İnşaat’ın ortak olduğu Nesma Yapı’ya verildiğini belirterek “Pazarlık usulüyle kapalı kapılar ardında, şeffaflıktan uzak yapılan bu ihaleler, kamu vicdanını yaralamanın ötesine geçti. Beşli çete şimdi de Antalya’ya uzandı” dedi.

‘NEDEN 21-B?’

Budak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergede “İhalenin 21-b usulü ile yapıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir" diye ifade etti.

"AKP’den bir yetki tırpanı da kıyı belediyelerine!" haberi, 01 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 01 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan AKP’den bir yetki tırpanı da kıyı belediyelerine! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’den bir yetki tırpanı da kıyı belediyelerine! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  2. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  3. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  4. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  5. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  6. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  7. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  8. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  9. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  10. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  11. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  12. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  13. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  14. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  15. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  16. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  17. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  18. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  19. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  20. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
Yerel Gündem Haberleri