AKP''den İş Bankası açıklaması: Atatürk''e saygı gereği CHP vazgeçmeli

AKP''den İş Bankası açıklaması: Atatürk''e saygı gereği CHP vazgeçmeli

AKP''den İş Bankası açıklaması: Atatürk''e s... AKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP''nin Atatürk''ün mirasına saygı gösterip Türk milleti adına bunun Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından temsil edilmesi şeklinde bir düzenlemeyi uygun bulması ve bu şekilde temsil edilmesi konusunda da hassasiyet göstermesi gerekir" dedi.

AKP MKYK toplantısı sonrası açıklama yapan AKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin İş Bankası hisselerinin Hazineye devrine ilişkin bir soru üzerine, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milletin ortak değeri, Cumhuriyet'in kurucusu ve ulusal lider olduğuna dikkati çekerek, "Dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün her türlü mirası Türk milletinin ortak malıdır. Herhangi bir şekilde bir partinin, bir grubun, bir zümrenin değildir." diye konuştu.

 Çelik, şöyle devam etti:

"CHP'de şöyle bir şey oluyor, onun doğal mirasçısı olarak görüyorlar kendilerini. Halbuki o zaman tek parti vardı, başka bir parti yok. Ama Atatürk'ün bu parti meselesi üzerinden bunu konumlandırması Türkiye'nin, Türkiye'deki siyasi partiler sisteminin, Türkiye'nin siyasi partilerle yönetilmesi ilkesine yaptığı bir vurgu olarak değerlendirilmelidir. Eğer biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasını herhangi bir partinin uhdesinde görürsek, o zaman bu Atatürk'e karşı ulusal bir lider, Cumhuriyet'in kurucusu gibi ilkelerle yaklaşma yerine çok daha indirgemeci bir yaklaşım ortaya koyma şeklinde olur."

"Herhangi bir partide temsil edilmesi kesinlikle doğru değildir. Bu Atatürk'ün mirasına karşı yapılmış bir haksızlıktır, bunu net bir şekilde görmek lazım. Herhangi bir partinin 'Atatürk'ün şu ya da bu yerdeki mirasının temsilcisiyim' diye bir bankada temsil edilmesiyse fevkalade yanlış bir meseledir. Bir partinin niye bir bankanın yönetiminde koltuğu olur? Bu da yanlış bir görüntüdür. Esasında Atatürk'e saygı gereği de CHP'nin bu pozisyondan vazgeçmesi gerekir. Bu pozisyonu Türk milleti adına Türkiye Cumhuriyeti devletinin pozisyonu olarak konumlandırmak, bir özen ve dikkat göstermesi gerekir. Fakat maalesef bunu parti meselesi haline getiriyorlar ki Atatürk'e karşı yapılmış en büyük saygısızlıktır.

Bizce doğru tutum şudur, CHP'nin Atatürk'ün mirasına saygı gösterip, Türk milleti adına bunun Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından temsil edilmesi şeklinde bir düzenlemeyi uygun bulması ve bu şekilde temsil edilmesi konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Aksi takdirde bu mirasa karşı yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz."

"AKP''den İş Bankası açıklaması: Atatürk''e saygı gereği CHP vazgeçmeli" haberi, 21 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP''den İş Bankası açıklaması: Atatürk''e saygı gereği CHP vazgeçmeli haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP''den İş Bankası açıklaması: Atatürk''e saygı gereği CHP vazgeçmeli 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  2. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  3. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  4. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  5. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  6. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  7. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  8. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  9. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  10. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  11. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  12. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  13. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  14. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  15. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  16. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  17. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  18. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  19. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  20. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
Politika Haberleri