AKP’den, yurttaşa ‘Geber’ diyen Nail Noğay hakkında açıklama

AKP’den, yurttaşa ‘Geber’ diyen Nail Noğay hakkında açıklama

AKP’den, yurttaşa ‘Geber’ diyen Nail Noğay h... "Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım" diyen yurttaşa "Geber" şeklinde yanıt veren İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay hakkında açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Memuriyetten...

"Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım" diyen yurttaşa "Geber" şeklinde yanıt veren İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay hakkında açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Memuriyetten atılmasıyla alakalı gayret sarf edeceğiz" dedi.

Sosyal medya hesabından , “Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım” diyen bir vatandaşın videosunu ‘Geber’ yazarak paylaşan İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay’ın sözleri Meclis’te de gündem oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca görevden alınan ve hakkında soruşturma açılan Noğay’ın paylaşımına muhalefet partileri tepki gösterdi.

PARTİLERDEN TEPKİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Bu şahsın sergilediği tavrı, insanlık dışı bir tavır olarak düşünüyorum. İkincisi, bu liyakatsizlerin, devlet kademelerinde görev verildiği zaman, nasıl sonuçlar doğurduğunu bir kere daha gözler önüne sermiştir. Bu liyakatsizlerle çalışmaya devam ederseniz, bunlar, sizi, daha çok duvara toslatacaktır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gibi insanlarımıza yardım etmesi görevleri arasında bulunan- Bakanlığa bağlı bir kurumda yönetici pozisyonundaki bir kişi, buraya nasıl gelmiştir? Kimlerin tavassutuyla gelmiştir? Böyle, liyakat sahibi olmayanların göreve getirilmesi sonucu, milletimiz böyle hakaretlere maruz kalmaktadır” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da, “Çocuklar aç” diyen Roman kadına “Geber” diyen kişinin işten çıkarılmasının sorunları çözmeyeceğini söyledi, “Bunu kim işe aldı, liyakatı nedir?” diye sordu.CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de söz konusu tweeti atan kişiyle ilgili liyakatın konuşulması gerektiğini belirtti, “Bu konuda en duyarlı olması gereken, çözüm üretmesi gereken, toplumun en dezavantajlı kesimleri için çalışması gereken İstanbul’daki İl Müdür Yardımcılığına böyle bir zihniyet atanıyorsa sizin sadakat-liyakat dengesini bozmanızdan kaynaklanan, sadece partili diye hiç liyakatine bakmadan yaptığınız atamaların sonucu bu” dedi.

AKP: UTANÇ VERİCİ

Eleştiriler üzerine konuşan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Nail Noğay’ın ismini dahi söylemek istemediğini belirtirken, “Utanç verici bir şey, bir insana böyle “Geber.” demek, yazmak hangi aklın ürünü hakikaten ben de inanamıyorum” dedi.Nail Noğay’ın 1988’den beri devlette memur olduğunu söyleyen Zengin, “88’e bakılsın, kim almış işe? Tabii bu bizim sorumluluğumuzu ortadan kaldırmıyor. Otuz iki yıllık memur maalesef bu kadar sene devlette çalışıp devlet olmanın ruhuna dair hiçbir şey öğrenememiş. Bir kelime insanı bitiriyor, acıyorsunuz gerçekten” ifaedelerini kullandı.

'SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ'

Hata yapanlar için parti ayrımı yapmadıklarını belirten Zengin, “Yanlış yapan kimse, bizim bakanlığımız bünyesinde bizim bakanımız da atamışsa, kim yaparsa yapsın yanlış yanlıştır; biz bunun sonuna kadar takipçisiyiz. Nail Bey hakkında hukuken ne varsa sonuna kadar yapacağız ve mümkünse de memuriyetten atılmasıyla alakalı gayret sarf edeceğiz. Bunu hep beraber takip etmemiz lazım, bunu kabul etmemiz mümkün değil. “Roman vatandaşımıza bunu dedi” ifadesi bile ayrımcı. Önemli olan bir insana, ihtiyaç sahibi olan bir insana, bir kadına, bir vatandaşımıza bunu söyleyen insana biz hayat hakkı tanıyamayız. Hayat hakkından kastettiğim şey, memuriyet alanındaki varlığı. Bunu sonuna kadar takip edeceğiz” dedi.

"AKP’den, yurttaşa ‘Geber’ diyen Nail Noğay hakkında açıklama" haberi, 09 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan AKP’den, yurttaşa ‘Geber’ diyen Nail Noğay hakkında açıklama haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’den, yurttaşa ‘Geber’ diyen Nail Noğay hakkında açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  5. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  6. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  7. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  8. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  9. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  10. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  11. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  12. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  13. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  14. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  15. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  16. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  17. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  18. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  19. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  20. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
Politika Haberleri