AKP'li Aydemir'den eğitim açıklaması: Aldığımız mesafenin eşi emsali yoktur, sadece üniversite sayısına baksan

AKP'li Aydemir'den eğitim açıklaması: Aldığımız mesafenin eşi emsali yoktur, sadece üniversite sayısına baksan

AKP'li Aydemir'den eğitim açıklaması: Aldığı... TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmeleri sürüyor.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Önceliğimiz eğitim dedik. Aldığımız mesafenin eşi emsali yoktur. Sadece üniversite sayısına baksanız kifayet eder." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, öğretim üyesi olarak görev yaptığı üniversiteden KHK ile atıldığını belirterek, "Bu listeleri kim dayattı size Sayın YÖK Başkanı? 5 senedir bir cevap bulamadınız bana ve benim gibi 2 bin insana. Bizim gibi binlerce insanı bir memurun beyanına dayanarak attınız." dedi.

AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora, iktidarlarında, "eğitimde fırsat eşitliğini sağladıklarını, mesleki eğitim merkezlerini güçlendirdiklerini, kılık kıyafet zorbalığına son verdiklerini" ileri sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in bütçe sunumundaki bazı ifadelerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bazı illerdeki okulların eksikliklerini sıralayan Tanal, ülkenin batısında, Güney Doğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden çok daha fazla okul açıldığını, bu durumun, iktidarın eğitimde fırsat eşitliği sunmadığının göstergesi olduğunu ifade etti.

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, iktidarlarında, bütçedeki en büyük payı hep eğitime ayırdıklarına iddia etti. Bugünkü öğretmen maaşlarında, geçmişe göre önemli artış kaydedildiğini belirten Aydemir, eğitime ilişkin birçok parametrede olumlu gelişmelere imza attıklarını dile getirdi. Aydemir, muhalefet milletvekillerinin ülkeye siyah gözlüklerle baktığını ancak bu durumun Türkiye'nin kötü durumda olduğunu göstermediğini söyledi.

"Geçen yıl bıyıksızdınız"

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Bakan Özer'in, daha önce dile getirdiği hedeflerin gerisinde kaldığını söyledi. Paylan, 85 milyon vatandaşın huzuru ve refahı olmadığını, gençlerin çoğunun başka bir ülkede yaşamak istediğini ifade ederek,  "Eğitime eleştirel düşünceyi koyamıyorsanız oradan bilim çıkaramazsınız." diye konuştu.

Paylan'ın, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sembolü bıyık. Geçen yıl bıyıksızdınız, biat etmemiştiniz. Bu sene bıyık bıraktınız." sözlerine Bakan Özer, "Sizin başka bir endişeniz yok. Benim vücudumdaki tasarruflar sizi ilgilendirmez." yanıtını verdi. HDP'li Paylan'ın "Sakin olun." sözlerine Özer, "Sakinim. Gülüyorum size." karşılığını verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, "Bunu bütün bıyıklılara söylüyorsanız, beni de kast ediyorsunuz. Cevap hakkı doğdu." dedi. HDP'li Paylan, "Saraya giren bıyıklı girer. Sayın Bakan kişiselleştirmeyin meseleyi." ifadelerini kullandı.

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ise Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'in bıyıksız olduğuna işaret ederek, "İbrahim Bey Reis'i sevmiyor." diye espri yaptı.

"Bizde biat kültürü yok"

AKP Erzurum Milletvekili Aydemir:

"Garo Bey'e teşekkür ediyorum, bir hakikati ortaya koydu; bizim noksanımız yok. O yüzden işi bıyığa getirdi. Ben 3 dönemdir milletvekiliyim. Bizde biat kültürü yok. Bunu, 'Biz emre amade siyaset yapıyoruz, onlar da öyledir.' diye söylüyor. Ancak bizim asla böyle bir şeyimiz yok. Önceliğimiz eğitim dedik. Aldığımız mesafenin eşi emsali yoktur. Sadece üniversite sayısına baksanız kifayet eder. Noksanımız yok mu? Gayet tabii ki var. Hayat dinamik bir süreç. Onları da tamamlayarak gidiyoruz."

"AKP'li Aydemir'den eğitim açıklaması: Aldığımız mesafenin eşi emsali yoktur, sadece üniversite say." haberi, 03 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 03 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP'li Aydemir'den eğitim açıklaması: Aldığımız mesafenin eşi emsali yoktur, sadece üniversite say.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'li Aydemir'den eğitim açıklaması: Aldığımız mesafenin eşi emsali yoktur, sadece üniversite say.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Politika Haberleri