AKP'li belediye Abdülhamid dizisindeki 'leblebi sahnesine’ 40 bin lira ödedi iddiası

AKP'li belediye Abdülhamid dizisindeki 'leblebi sahnesine’ 40 bin lira ödedi iddiası

AKP'li belediye Abdülhamid dizisindeki 'lebl... 2018 Sayıştay raporlarında 414 milyon lira borcu olduğu tespit edilen AKP'li belediye, Payitaht Abdülhamid dizisinde yayınlanan Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa ve leblebi sahnesi için 40 bin lira ödediği iddia edildi.

 

TRT'de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinin yayınlanan son bölümüne AKP'li Çorum Belediyesi'nin girişimleriyle Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa ve leblebi sahnesi eklendi. 2018 Sayıştay raporlarında 414 milyon lira borcu olduğu tespit edilen belediyenin bu sahne için yapımcı şirkete 40 bin lira ödediği ileri sürüldü. Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşkın, bir hafta önce belediyeye ait resmi internet sitesinden TRT 1’de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa ve leblebinin yer alacağını duyurdu. Yaptığı açıklamada Aşgın, “Belediyemizin girişimleri sonucu dizi yapımcıları ile görüşülerek Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın Sultan Abdülhamid döneminin önemi figürleri arasında yer aldığı belirtildi ve dizi yapımcıları da bu fikre sıcak bakarak Hasan Paşa ve Çorum'un da senaryoya dahil edildi” denilerek dizide Çorumlu 7-8 Hasan Paşa'nın yanı sıra Çorum Leblebisinin de vurgulanacağını belirtti.

40 BİN LİRAYA SENARYOYA EKLENDİ

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, Sinema sanatçısı Bülent İnal’ın canlandırdığı Payitaht Abdülhamid dizisinin 27 Kasım Cuma akşamı yayınlanan son bölümünün senaryosuna Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa ve leblebi sahnesi yapımcı şirket tarafından eklendi. Ama Sayıştay’ın 2018 yılı raporlarına göre 414 milyon lira borcu olduğu tespit edilen AKP’li belediyenin senaryoya sonradan eklenen bu sahneler için şirkete 40 bin lira ödediği ileri sürüldü. Dizide Çorum leblebisinin faydaları anlatılırken Hasan Paşa hakkında da bilgi verildi. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada Çorum'un yetiştirdiği en önemli isimler arasında yer alan Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın TRT'nin en sevilen dizileri arasında yer alan Payitaht Abdülhamid dizisinde yer almasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

YEDİ SEKİZ HASAN PAŞA KİMDİR?

1831’de Çorum’un Kuşsaray köyünde doğdu. Askerliğine kadar demirci ustası olan babasının yanında çalışıp, askerliğini yapmak üzere İstanbul’a gitti. Kırım Savaşı’na katıldı. İstanbul’a dönüşünde çavuş oldu. Gözü pekliğiyle, daha çok Arnavut ve Çerkeslerin tekelinde olan muhafız alaylarında kendine yer edindi. Muhafız olarak katıldığı bir hac seferi sonrası içinde bulunduğu gemiyi batmaktan kurtarınca, Abdülmecit tarafından mülazımlık (teğmen) payesiyle ödüllendirildi. II. Abdülhamid’i devirmek için Çırağan baskınını gerçekleştiren Ali Suavi’yi bir sopayla kafasına vurarak öldüren Hasan Ağa’ya bu olaydan sonra paşalık (generallik) unvanı verildi. 93 Harbi’nde Kafkas cephesinde görev yaptı. Abdülhamid’in en güvendiği adamı haline geldi. Osmanlı ordusunda erlikten mareşalliğe kadar yükselebilen nadir isimlerden biri olarak bilinen Hasan Paşa’nın okuma ve yazması zayıf olduğu için Arapça yedi ile sekiz rakamlarından imzasını oluştuğu için bu lakabı aldığı rivayet edilir. Hasan Paşa, 1905’te hayatını kaybetti.

"AKP'li belediye Abdülhamid dizisindeki 'leblebi sahnesine’ 40 bin lira ödedi iddiası" haberi, 01 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 01 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP'li belediye Abdülhamid dizisindeki 'leblebi sahnesine’ 40 bin lira ödedi iddiası haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'li belediye Abdülhamid dizisindeki 'leblebi sahnesine’ 40 bin lira ödedi iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:13 Ordunun polisin yetkileri genişletildi: Ekvador'da OHAL ilan edildi
  2. 15:11 Beşiktaş'ın Galibiyet Sevinci Çok Çok Kısa Sürdü!
  3. 15:10 Libya’dan Filistin’in BM üyeliğinin veto edilmesine ilişkin açıklama geldi: Derin üzüntü duyuyoruz
  4. 15:09 Bakan Symmonds ‘Zamanı gelmişti’ dedi: Barbados, Filistin’i resmen tanıdı
  5. 15:05 Öpüşme Görüntüleri Kumpas! Yılmaz Erdoğan'ın hamlesi çok konuşulacak!
  6. 15:05 AKP'den 'İstiklal Marşı', 'Atatürk ve Erdoğan'a hakaret' iddialarıyla ilgili açıklama geldi
  7. 15:02 Erasmus+ Projesi Kapsamında Konya'da Kariyer Danışmanlığı Eğitimi Verildi
  8. 15:00 Türkiye'yi Vuran Şiddetli Fırtına ve Sağanak:Ağaçlar Devrildi,Çatılar Uçtu,Yaşam Olumsuz Etkilendi
  9. 15:00 Malatya'da 3.8 Büyüklüğünde Deprem: Endişe ve Uyarılar Artıyor
  10. 14:57 Gemlik'te Yağışın Sebep Olduğu Duvar Çökmesinde 2 Kişi Yaralandı
  11. 14:56 Komşusunun Hayatını Heimlich Manevrasıyla Kurtardı
  12. 14:51 Nicolas Pepe'nin Trabzonspor'dan Ayrılığı Gündemde: Juventus İlgileniyor
  13. 14:50 Eskişehir’de 3 bin fidan projesinde yüzler güldü!
  14. 14:50 "Döner Kardeşler" Çete Liderleri Banu Parlak Davasına Karıştı: İfade ve Pazarlık Detayları
  15. 14:46 Hamas'ın Siyasi Bürosu Merkez Değiştiriyor: İsrail-Hamas Görüşmeleri Tehlikede!
  16. 14:45 Uğur Dündar'ın Cinsellik Açıklaması! Program sunucusu Ece Üner'i Kahkahalara Boğdu!
  17. 14:43 Sultanlar Ligi Finalinde Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Arasındaki Heyecan Dorukta!
  18. 14:39 Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg'in Gizemli Kayboluşu mahalle sakinlerinde büyük endişe yaratıyor
  19. 14:33 İran Dışişleri Bakanı İsrail'e Sert Tepki Verdi: 'Çocuk Oyuncaklarına Benziyor!
  20. 14:29 Galatasaray-Pendikspor Maçı: Liderlik Koltuğu İçin Kritik Karşılaşma Öncesi Heyecan Dorukta
Politika Haberleri