AKP’li belediye Hande Yener konserini iptal etti: Bunlar kimseye yaşam hakkı tanımıyor

AKP’li belediye Hande Yener konserini iptal etti: Bunlar kimseye yaşam hakkı tanımıyor

AKP’li belediye Hande Yener konserini iptal ... AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde gerçekleştirdiği Aromaterapi Festivali kapsamında akşam 21.30’da Hande Yener sahne alacaktı. Ancak belediye son anda Yener’in konserini iptal etti, gerekçe ise bildirilmedi.

AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, konserin iptal edildiğini ancak gerekçesinin kendilerine bildirilmediğini ifade etti. Konser iptalinin geçen günlerde Balıkesir Sivil Toplum Platformu adlı gerici oluşumun yaptığı açıklamanın ardından gelmesi ise dikkat çekti.

“YAŞAM HAKKI TANIMIYORLAR”

Konser iptali hakkında konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Yener’in LGBTİ bireyleri destekleyen açıklamaları nedeniyle konserinin iptal edildiğini söyledi.

Cumhuriyet’te yer alan haberde Köybaşı, “Kendisinin açıklamaları ve davranışları nedeniyle konser apar topar iptal edildi. Bu etkinlik Burhaniye Belediyesi’nin etkinliği değil, AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliği. Tam da Balıkesir’deki gerici derneklerin yapmış olduğu açıklamalar üzerine konserin iptal edilmesi dikkat çekici. Bunlar kimseye yaşam hakkı tanımıyor. Bunun devamının da geleceğini ne yazık ki görebiliyoruz. İptal gerekçesine hangi kılıfı uydururlarsa uydursunlar, edindiğimiz bilgiye göre Yener’in LGBTİ desteği nedeniyle oluşan baskıdan konser iptal edildi” diye konuştu.

GERİCİLERİN HEDEFİNDEYDİ

Aralarında TÜGVA, MÜSİAD, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, İHH, Eğitim Bir Sen, Anadolu Gençlik Derneği’nin de yer aldığı Balıkesir Sivil Toplum Platformu isimli gerici oluşum geçtiğimiz günlerde yaptıkları ortak açıklamayla, kentteki festivallerin iptalini istemişti. Açıklamada, “Gençliğin madde bağımlısı haline getirilip köreltilmesi Türkiye Yüzyılı’na zarar vermektedir” ifadelerine yer verilmişti.

CUMHURBAŞKANINI İŞARET ETTİ

Müdafaa-i İslam Hareketi isimli gerici bir oluşumdan Erdem Özeveren isimli bir kişi Twitter’dan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çağrı merkezi ile yaptığı görüşmeye ait ses kaydını paylaştı.

Özveren ses kaydında Hande Yener konserine ilişkin şu ifadeleri kaydetti:

“Hande Yener konseri var ama kendisi ‘Ahlaksız’ yazan bir pankartla eşcinsellerin Onur Yürüyüşü’nde en önde yürüyor. Böyle birini davet etmişsiniz. Devlet olarak eşcinselliğe karşı bir poziyon belirlendi. Cumhurbaşkanımız da bununla alakalı açıklamalar yaptı. AK Partili bir belediyenin böyle bir faaliyete öncülük etmesi, eşcinselliğe açıktan destek veren bir sanatçının çağırılması bizleri üzüyor. Bu konserin iptal edilmesini istiyoruz. Tekirdağ’daki Süleymanpaşa Belediyesi’ne de epeyce bir tepki olmuştu, görevinden de alınmıştı. Bu konserin de iptal edilmesini istiyoruz”

Belediye personeli ise Özveren’e, “Evet bu karar kesinlikle yanlıştır. Ben sizin talebinizi ilgili yöneticilerime ileteceğim” yanıtını verdi.

 

"AKP’li belediye Hande Yener konserini iptal etti: Bunlar kimseye yaşam hakkı tanımıyor" haberi, 09 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 09 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP’li belediye Hande Yener konserini iptal etti: Bunlar kimseye yaşam hakkı tanımıyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’li belediye Hande Yener konserini iptal etti: Bunlar kimseye yaşam hakkı tanımıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 10 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı
SON HABERLER
  1. 00:58 Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
  2. 00:52 WhatsApp'tan Yeni Bir Değişiklik Daha: Sesli Aramalar Artık Daha Kullanıcı Dostu Olacak!
  3. 00:35 Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
  4. 00:29 BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
  5. 00:24 Sertab Erener, 21 Yıl Sonra Eurovision Sahnesinde: "Everyway That I Can" Şarkısıyla Geri Döndü!
  6. 00:19 UEFA Avrupa Ligi'nde Finalistler Belli Oldu!
  7. 00:14 Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!
  8. 00:02 Fotoğrafta İlk Gördüğünüz Hayvan Sizin Karakterinizi Ele Veriyor!
  9. 00:02 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu: İmzalar Atılıyor!
  10. 23:29 TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
  11. 23:20 İnşaatta çalışan maymunun şaşırtıcı performansı sosyal medyayı salladı!
  12. 23:12 Ayşe Kökçü itiraf etti! Meğer Kenan Işık ona hiç rol vermemiş!
  13. 23:06 Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Napoli'ye transfer oluyor! Fenerbahçe taraftarını yıkan haber!
  14. 23:06 Afra Saraçoğlu'nun ödül törenindeki rahatsızlık anları gündeme oturdu!
  15. 22:58 Fatih Portakal'ın canlı yayındaki muhalefet eleştirisi Ümit Özdağ'dan ilginç yanıt!
  16. 22:46 Kaçak Elektrik Kullanarak Bitcoin Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı!
  17. 22:46 İsrail'in Eurovision'a katılımına yönelik protestolar artıyor!
  18. 22:02 Ali Koç yeniden aday: Fenerbahçe seçimleri heyecanı
  19. 21:58 Zelenskiy ve Metsola görüşmesi: Ukrayna'nın savunma ve barış çabaları ele alındı
  20. 21:54 Kadın cinayetleri bitmiyor! Manisa'da 3 çocuk annesi katledildi
Politika Haberleri