AKP’li Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin itiraf etti: Elbette avantajlarımız var

AKP’li Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin itiraf etti: Elbette avantajlarımız var

AKP’li Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahi... AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, koronavirüs önlemleri kapsamında getirilen 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma...

AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, koronavirüs önlemleri kapsamında getirilen 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı fikrinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan geldiğini kendisinin de İçişleri Bakanı ile konuşarak kararı çıkarttığını söyledi. Şahin, "İktidar partisi mensubu olmanın avantajı elbette var" itirafında bulundu.

Koronavirüs salgını nedeniyle CHP'li belediyelerin başlattıkları yardım kampanyaları İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanırken, Soylu, "yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz" sözleriyle tepki göstermişti ancak AKP’li Gaziantep ve Konya Büyükşehir Belediyelerinin de kampanya düzenledikleri ortaya çıkmıştı.

Sözcü gazetesinden Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtlayan Şahin, İçişleri Bakanlığı tarafından belediyelere getirilen 'bağış toplama yasağını' değerlendirdi.

"YARDIMLAŞMADA MÜKERRERLİĞİ ÖNLEMEMİZ LAZIM"

Söz konusu kararı, "Yardımlaşmada mükerrerliği önlememiz lazım. Bakanlığın bir sistemi var. Kampanya tek sistem üzerinden yürümezse yardımı tabana yaymak ve ihtiyaç sahibine ulaşmak mümkün olamaz. Çift başlılık olmamalı" sözleriyle savunan Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin sanıldığı gibi bir yardım kampanyası yürütmediğini, Gaziantep Valiliği’nin öncülük ettiği kampanyaya destek olduklarını söyledi.

Şahin, "Bizim kampanyamızın Ankara ve İstanbul'la olan farkı şu; Gaziantep Valiliği ayrı bir yardımlaşma sistemi kurmadı. Valilik, sosyal yardımlaşma sistemi üzerinden yürütüyor. İki ayrı hesap iki ayrı seferberlik yok" dedi.

İMAMOĞLU'NA YÜKLENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na isim vermeden eleştirilerde bulunan Şahin, "Aktif olmak sürekli ulusal basına çıkıp konuşmak değil. Görevini bilmek ve gereğini yapmaktır. Derdimizi biz bakanlarla konuşuyoruz ve çözüm yolu arıyoruz. CHP'li belediyelerle de çok uyumlu çalışıyoruz" diye konuştu.

"FİKİR MANSUR YAVAŞ'A AİTTİ"

Şahin, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağının getirilmesi fikrinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ait olduğunu söyledi.

Yavaş'la belediye başkanları arasında oluşturulan ortak Whatsapp grubu aracılığıyla görüştüklerini belirten Şahin, "Sayın Mansur Yavaş 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı fikrini yazdı. Ben de hemen İçişleri Bakanımız ile konuştum. Aynı gün kararı çıkarttık" diye konuştu.

"İKTİDAR PARTİSİ OLMANIN AVANTAJLARI VAR ELBETTE"

Şahin, Mengü'nün 'Sizin avantajınız da var, iktidar partisi mensubusunuz' yorumuna, "Eyvallah elbette var. Ben yok diyemem ancak ben partilerine bakmadan tüm belediyelerimizle yardımlaşıyoruz” diye yanıt verdi.

Şahin, "Biz bir insanın bile canına zarar gelmesin noktasındayız. Partiler üstü bir bakış açısı ortaya koymamız gerekiyor. Ben Fatma Şahin olarak öne çıkayım demiyorum. Ben 2 milyon (Gaziantep halkı) bize emanet yaklaşımını ortaya koyuyorum” ifadelerini kulllandı.

"AKP’li Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin itiraf etti: Elbette avantajlarımız var" haberi, 03 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan AKP’li Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin itiraf etti: Elbette avantajlarımız var haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’li Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin itiraf etti: Elbette avantajlarımız var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  2. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  3. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  4. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  5. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  6. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  7. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  8. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  9. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  10. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  11. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  12. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  13. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  14. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  15. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  16. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  17. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  18. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  19. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  20. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
Politika Haberleri