AKP’li Hamza Dağ'dan ‘Ayvatoğlu’ açıklaması

AKP’li Hamza Dağ'dan ‘Ayvatoğlu’ açıklaması

AKP’li Hamza Dağ'dan ‘Ayvatoğlu’ açıklaması Adalet ve Kalkınma partisi Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle ikinci kez gözaltına alınan eski AKP Genel Merkezi çalışanı Kürşat Ayvatoğlu'yla ilgili konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, uyuşturucu kullandığı için ikinci kez gözaltına alınan eski AK Parti Genel Merkezi çalışanı Kürşat Ayvatoğlu'yla ilgili, "Siyasetin ana gündem maddesi olmamalı böyle şeyler. AK Parti olarak ülkeye kazandırdıklarımız var" dedi.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle ikinci kez gözaltına alınan AKP Genel Merkezi çalışanı Kürşat Ayvatoğlu'yla ilgili açıklamalarda bulundu. Ayvatoğlu'nun "Güç ve nüfuz için AK Parti'de olmak istedim" açıklamalarına değinen Dağ, "Böyle olduğunu zannetmiyorum. Belki kendini güçlü gösterme isteği, beklentisi, toplumda belki yer edinemeyince bizimle fotoğraf çektirince kendini güçlü göstermek istediği, gerçek öyle değil ama..." dedi.

"BİZE OY VEREN İNSANLAR ÜZÜLDÜ"

Dağ, "Kürşat Ayvatoğlu'nun partideki görevi  hakkında ise  şunları söyledi:

"10 senedir vekiliz. Benim danışmanım zaten belli. Genel merkeze gelince Özel Kalem Müdürüm de belli. Bu arkadaş yakın ekipte çalışan biri değil. Kastamonu Belediyesi'nde çalışan, babası yok. Bu anlamda genel merkezde çalışsın diye referans oldu. Ar-Ge biriminde çalışan bir arkadaş. Devir teslim törenlerinde orada bulunması söz konusu oldu. Bundan çıkaracağımız dersler var. Partiye alırken başka araştırmalar da yapması lazım partinin. Bundan sonra çok daha dikkat etmeyi gerektirecek bir durum var. Bu mevzudan haberdar olur olmaz sosyal medyadan değil, direkt bize gelmiş olsaydı bu kişinin işine yine son verirdik, bundan bir gram tereddüt edecek durum partimizde siyaset yapan insanda söz konusu olamaz. Sözleşmesini feshettiğimiz gibi yargıyla alakalı boyutta da emniyette işlemler sürüyor. Halen takibini yapıyoruz. Kaçınacağımız nokta söz konusu olamaz. Hukuki olarak suçtan zarar gören pozisyonum yok. Olayı kendi içimizde daha çok değerlendireceğiz. Ortaya çıkan görüntülerde samimi olarak bize oy veren insanlardan üzülenler oldu. Onlardan helallik istiyorum. Ama asıl mesele burada böyle bir konu gündeme geldiğinde hangi partinin nasıl bir reaksiyon gösterdiği. Perşembe akşamı sözleşmesini feshettik. Bu konuda siyasallaştırmak isteyenlerin kendi partilerindeki taciz, tecavüz konularını 126 gündür konuşmayanları da not etmek gerekiyor."

"BURADAKİ ESAS MESELE ZENGİNLEŞMENİN KAYNAĞI..."

Dağ, "Bir seneki süre zarfında bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yargının bu konuda eli açık. Elinde delil, belge olanlar, iddiasını ortaya koyanlar, ticaret yaparak değil de nüfus ticareti yaparak, belediye, kamu hizmetleri noktasında çalışma yaparak durum varsa yargının önü açık" dedi.

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VE YARGI ARAŞTIRIYOR"

Dağ, Ayvatoğlu için 'Uyuşturucu temin etti' iddiasıyla ilgili ise, "Bunlarla ilgili benim bilgim yok. Araştırma İçişleri Bakanlığı ve yargı tarafından yapılıyor. Uyuşturucu ile olan süreç Emniyet'te... Ben uzun zamandır yakınımda çalışan biri olmadığı için, bizim sadece genel merkez mesaimiz yok. Bölgemize gidiyoruz. Memurluk yapan arkadaşlar var. Onlarla çok sıkı çalışma içinde olmazsınız. Çok yakın çalıştığım biri değil. Son dönemde 4-5 arkadaşta Covid vakası oldu. O dönem dışında yanımızda bulunmadı" diye konuştu. Dağ, "İfadelere bakılırsa kendi içlerindeki mesele, arkadaşları ile ilgili konu. Arkadaşları şantaj yaptı iddiası var. Bizim devir teslim töreninin olduğu akşam böyle bir durum ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

AYVATOĞLU'NUN 'GÜÇ VE NÜFUZ' AÇIKLAMASINA YANIT 

Ayvatoğlu'nun "Güç ve nüfuz için AK Parti'de olmak istedim" açıklamalarına değinen Dağ, şöyle devam etti: "Böyle olduğunu zannetmiyorum. Belki kendini güçlü gösterme isteği, beklentisi, toplumda belki yer edinemeyince bizimle fotoğraf çektirince kendini güçlü göstermek istediği, gerçek öyle değil ama.... Hepimiz birçok kişi ile fotoğraf çektiriyoruz, GBT'sine bakacak halimiz yok. Siyasetin ana gündem maddesi olmamalı böyle şeyler. AK Parti olarak ülkeye kazandırdıklarımız var. Hayallerin, fikirlerin yarışması lazım. bizim çok yaptığımız ve yapacağımız işler var. Perşembe günü görev teslimi yaptık. Tanıtım medyanın çok boyutu var. Biri basın mensupları... Partimizi en iyi anlatan milletvekilleri, teşkilatımız var. Ben vekillerimizin daha aktif şekilde, zaten bu zamana kadar sahada çok bulundular, belki pandemi koşulları biraz zorlaştırdı ama vekillerle istişare yapıyoruz. 10'ar kişilik gruplar halinde. Bu sabah ilk toplantımızı yaptık. Onlar kendi fikirlerini söylüyor. Biz onlara kendilerine gündemle ilgili bilgilendirme yapacağımızı söylüyoruz. Böylelerine gittiklerinde gündemi anlatmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"AKP’li Hamza Dağ'dan ‘Ayvatoğlu’ açıklaması" haberi, 29 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 29 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP’li Hamza Dağ'dan ‘Ayvatoğlu’ açıklaması haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’li Hamza Dağ'dan ‘Ayvatoğlu’ açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  2. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  3. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  4. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  5. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  6. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  7. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  8. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  9. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  10. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  11. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  12. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  13. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  14. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  15. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  16. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  17. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  18. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  19. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  20. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
Gündem Haberleri