TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı "Milletimiz TikTok'un Kapatılmasını istiyor"

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı "Mil... TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi olduğunu belirtti. TikTok'taki paylaşımların absürt ve gerçeklikten uzak olduğunu vurgulayan Yayman, halkın TikTok'un kapatılmasını istediğini ifade etti.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi haline geldiğini vurguladı. Yayman, platformda yapılan paylaşımların gerçeklikten uzak ve absürt olduğunu belirterek, halkın TikTok'un kapatılmasını talep ettiğini ifade etti. Ayrıca, TikTok'un Türkiye'nin ahlaki ve kültürel değerlerine uygun içerikler üretmesini beklediğini dile getirdi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, komisyonun faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Yayman, Instagram'a getirilen erişim engelinin ardından TikTok'un da gündeme geldiğini belirtti.

Yayman, TikTok'un Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "TikTok'ta yapılan paylaşımlar o kadar garip ve gerçeklikten kopuk ki, bu tür içerikleri onaylamak mümkün değil. TikTok’un kapatılması veya erişim engeli getirilmesi konusunda komisyon olarak bir tutumumuz yok; bu, Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) kararına bağlıdır. Ancak, bana soracak olursanız, siyaset milletle birlikte yapılır ve halkımız TikTok’un kapatılmasını talep ediyor."

Yayman, TikTok'u kullanmadığını belirterek, sokakta kendisini gören insanların TikTok'un kapatılması gerektiğine dair görüş bildirdiğini aktardı. "TikTok'tan ciddi sayıda eleştiri ve şikayet var. TikTok, adeta şeytanın avukatlığını yapıyor ve bu platformdaki içerikler toplumda bir nefret objesi haline gelmiş durumda. Yaşı ileri olan insanların burada absürt ve irrasyonel paylaşımlar yapmaları, onları bir özgürlük alanı olarak değerlendirmiyorum. Bu durum, insanlık değerlerinden uzaklaşma ve evrensel değerlere yabancılaşma olarak görüyorum. Bu tür içeriklerin kabul edilemez olduğunu düşünüyorum."

Yayman, TikTok'un Türkiye temsilcilerine ve küresel ağ sağlayıcılarına seslenerek, platformun topluluk kurallarının Türkiye'nin ahlaki değerleri, gelenekleri ve göreneklerine uygun bir yayın politikası izlemesi gerektiğini ifade etti. "Bu konuda toplumun beklentilerini dikkate almanızı bekliyorum," dedi. 

"TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı "Milletimiz TikTok'un Kapatılmasını istiyor"" haberi, 08 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı "Milletimiz TikTok'un Kapatılmasını istiyor" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı "Milletimiz TikTok'un Kapatılmasını istiyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:43 Süleyman Soylu'ya Yakın İsimler Merkezde!
  2. 12:39 ”Ben ticaret erbabıyım” diyen milletvekiline 115 milyon TL'lik ihale
  3. 12:36 Hastanede korkunç olay: ”Yakayım mı sizi?” dedi, ateşe verdi
  4. 12:29 Volkan Demirel'in Emre Mor sözleri gündem oldu
  5. 12:27 Üsküdar'da Yola Beton Dökerek ilerleyen Sürücüye 12 Bin 52 Lira Para Cezası
  6. 12:23 Kızıl Gezegen'de İlginç Keşif: 'Gülen Yüz' bulundu
  7. 12:20 Apple'dan Güncelleme Fiyaskosu: iPadOS 18 M4 iPad Pro’ları Kilitledi!
  8. 12:15 Uçakta olay çıkartan Dilan Çıtak Tatlıses kendisini savundu
  9. 12:13 Altın fiyatlarında yeni rekor!
  10. 12:10 Giovanni van Bronckhorst'tan sert uyarı: "Kendinize gelin"
  11. 12:07 Fenerbahçe'de Mourinho'nun derbi planı
  12. 12:05 Vostok İstasyonu'nda Bir Gün: Kemik Donduran Soğukta Bilim!
  13. 12:04 Brezilya erişim engeli getirmişti: Elon Musk, X'e yasağı böyle deldi
  14. 12:01 İstanbul'da patlamamış el bombaları bulunmuştu: 8 kişi tutuklandı
  15. 11:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ABD'ye gidiyor
  16. 11:36 Murat Yetkin: "Erdoğan'ın sözleri, AK Parti’nin erken seçime yanaşmayacağını gösteriyor"
  17. 11:31 Ticaret Bakanlığı’ndan 815 Milyon Liralık Ceza Yağmuru!
  18. 11:31 Ticaret Bakanlığı’ndan 815 Milyon Liralık Ceza Yağmuru!
  19. 11:31 CHP'li Yankı Bağcıoğlu'ndan ''siber savunma tatbikatı'' çağrısı!
  20. 11:30 İstanbul- Ataşehir'de tasmasız kangal köpeğin saldırdığı köpek öldü; sahibi kalp krizi geçirdi
Gündem Haberleri