AKP’li ilçe başkanından sonra 5 üye daha istifa etti

AKP’li ilçe başkanından sonra 5 üye daha istifa etti

AKP’li ilçe başkanından sonra 5 üye daha ist... AKP’li Meclis üyeleri Gözde Atasoy Koç, Metin Özke, Sabri Selim, Furkan Bayrak ile Nihat Gümrükçü, ortak açıkllakin yaparak AKP’den istifa ettiklerini açıkladı.

2 Haziran günü yapılan meclis toplantısında benzin istasyonunun satışı için Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yetki verilmesi oylamasında AKP’li Tülay Adanur, grup kararına uymayarak İYİ Partili meclis üyeleriyle birlikte hareket edip evet oyu kullandı. Adalet ve Kalkınma Partisi Grubunu şaşkına çeviren bu hareket sonrasında önce Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur istifa etti. Ardından da Yomra Belediye Meclisinde görevli 5 AKP’li üye ortak açıkllakin yaparak partilerinden istifa ettiklerini duyurdu.

AKP’li Meclis üyeleri Gözde Atasoy Koç, Metin Özke, Sabri Selim, Furkan Bayrak ile Nihat Gümrükçü, ortak açıkllakin yaparak AKP’den istifa ettiklerini açıkladı. Meclis üyeleri açıklamada, İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın doğru kararlar vermediğini ve vatandaşlara olayları farklı yansıttığını belirterek, “Belediyemizin ilk defa bu dönem mallarının icra yoluyla satılacak duruma getirildiğini yani öz kaynakların bu kadar talan edildiğini gördük. Belediyemizin kaynakları değerinin altında satılarak birilerine peşkeş çekilmek istenmektedir. Bu anlamda satış yetkisinin sınırlandırılması, ederi olan bedel altında satılmaması, tek bir özel alıcı yerine tüm halkımızın katılımıyla hakkaniyetli talepler olabilmesi için büyük mücadele verdik.

Üzülerek ifade etmek isteriz ki; AK Parti Yomra Teşkilatı bünyesinde Yomra halkının oyları ile seçilmiş Belediye Meclis Üyelerinin fikirleri önemsenmemekte, bizimle birlikte görev yapan bir kaç arkadaşımız grup kararımız dışında hareket edebilme hakkını kendinde görebilmektedir. İşte bu arkadaşlarımız meclis salonunda Yomra halkının aleyhine karar alarak yıllardır sürdürülen hukuki mücadele sonrası mahkeme kararıyla da bozulan satış kararının tekrar meclis kürsüsünden onaylanmasına çanak tutmuştur” denildi.

“YALNIZ BIRAKILDIK”

Açıklamada verdikleri mücadele yalnız bırakıldıklarını dile getiren meclis üyeleri, “Hakkaniyetle verdiğimiz bu mücadelede bu durum görmezden gelinmiş, haklı mücadelemizde gerekli destek alınamamış olup AK Parti Trabzon il Başkanlığımız tarafından tamamen yalnız bırakılmış bulunmaktayız. Burada sorunumuz AK Parti ilkeleri ile değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman arkasında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Bizim davamız, bizim derdimiz halkımızın bize verdiği oylarla yüklenen hakların bedelini ödeyemeyeceğimiz yerde olamayacağımıza kanaat getirmemizdir.

İlçe Başkanımız Sayın Avni Adanur siyasi duruşumuzda hep yanımızda oldu. Biz de Yomralının hakkını, adaletini savunan duruşun arkasında olacağız. Bu sebeplerden dolayı AK Parti’den istifa ediyoruz, ancak yüklenen sorumlulukla meclis üyesi olarak çalışmalarımıza devam ederek sizlerin haklarını korumaya, kollamaya görev süremizin sonuna kadar devam edeceğimizi de ifade etmek istiyoruz. Siz bize inandınız, güvendiniz, bizler de sizlere inanıyor ve güveniyoruz” ifadelerine yer verdi.

“DİKKATE ALINMADIĞIMIZ YERDE DURMANIN ANLAMI YOK”

Aldıkları istifa kararını değerlendiren meclis üyesi Metin Özke, “Yomra’da benzin istasyonunun satışıyla alakalı alınan karar sonrası sıkıntı oldu. Tülay Adanur hanımefendinin oyu ile karar geçti. Ben ret oyu kullandım. Ancak alınan karar sonrası ilçe başkanına, il yönetimi tarafından haksızlık yapıldı. Ona yapılmış haksızlık bize yapılmış demektir. Bizim görüşlerimiz hiçe sayıldı ve dayatmalar yapıldı. Biz de istifa kararı aldık. Dikkate alınmadığımız yerde durmanın bir anlamı yoktu” dedi.

İL BAŞKANI MUMCU:”BİZE ULAŞAN İSTİFA YOK”

Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ise yazılı olarak yaptığı açıklamada, henüz kendilerine ulaşan resmi bir istifa başvurusu olmadığını ileri sürerek, “Ak Partimizin Yomra ilçesindeki beş belediye meclis üyesinin İstifası hususunda henüz tarafımıza ulaşmış resmi bir başvuru yoktur. Belediye meclis üyelerimiz ile görüşme neticesinde istifa hususunda gerekir ise ayrıntılı bir açıkllakin yapacağız. Ancak şu bilinmelidir ki Ak Partimiz ülkemize hatta dünyaya teşkilatçılığı öğretmiş bir partidir. Bizim herhangi bir teşkilat üyemizi yalnız bıraktığımız iddiasının gerçeklik ile uzaktan yakından herhangi bir bağı yoktur” şeklinde konuştu.

"AKP’li ilçe başkanından sonra 5 üye daha istifa etti" haberi, 08 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 08 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP’li ilçe başkanından sonra 5 üye daha istifa etti haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’li ilçe başkanından sonra 5 üye daha istifa etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  2. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  3. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  4. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  5. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  6. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  7. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  8. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  9. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  10. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  11. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  12. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  13. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  14. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  15. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  16. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  17. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  18. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  19. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  20. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
Politika Haberleri