AKP''li seçmen: Refah seviyesi düştü

AKP''li seçmen: Refah seviyesi düştü

AKP''li seçmen: Refah seviyesi düştü CHP’nin yaptırdığı ankette Türkiye’nin en önemli sorunu sıralamasında birinci yüzde 54.6 oranla ekonomi, ikinci sırada ise yüzde 13.4 oranla işsizlik gelirken, buna göre seçmenin yüzde 68’i ekonomiden kaynaklı sorunları Türkiye’nin en önemli sorunu olarak görüyor. AKP seçmenleri arasında refah seviyesinin düştüğünü söyleyenlerin oranı yüzde 42.2 oldu.

Ankette Türkiye’nin kötüye gittiğini düşünenlerin oranı yüzde 56.2 olurken, refah düzeyinin kötüleştiğini düşünenlerin oranı da yüzde 63.3 oldu. İş Bankası’nın CHP’deki hisselerinin devredilmesini doğru bulmayanların oranı da yüzde 59.7 oldu.

Öte yandan AKP seçmeni içinde yargının bağımsız olmadığını belirtenlerin oranı yüzde 32,6 olarak gerçekleşti.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre CHP’nin Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar şirketine ekim ayında yaptırdığı ankette ekonomik krize ilişkin çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Anket sonuçları ekonomik krizin yaşanmadığı söyleminin vatandaşta hiçbir karşılığı olmadığını gösterirken, bu söylemin aksine vatandaşın ekonomi kaynaklı pek çok sorun yaşadığını da gözler önüne serdi.

Anket sonuçlarına göre, “Türkiye’nin en önemli sorunu nedir” sorusuna verilen yanıtın başında yüzde 54.6 oranıyla ekonomi geldi. Aynı soruya ikinci sırada verilen yanıt ise yüzde 13,4 oranıyla işsizlik oldu. Buna göre ankete katılanların yüzde 68’i ekonomiden kaynaklı sorunları Türkiye’nin en önemli sorunları olarak görüyor.

'GİDİŞAT İYİ DEĞİL'
Anket sonuçlarında Türkiye’nin gidişatı başlığı altında yer alan verilere göre Türkiye’nin kötüye gittiğini düşünenlerin oranı yüzde 56,2 olurken, ülkenin iyiye gittiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 24 oldu. Türkiye’nin ne iyiye ne kötüye gittiğini düşünenlerin oranı yüzde 16.1 olurken, bu soruya yanıt vermeyenlerin oranı ise yüzde 3.7 oldu. AKP seçmenleri arasında Türkiye’nin kötüye gittiği yanıtını verenlerin oranı yüzde 29.6 olarak gerçekleşti.

Anket çalışması kapsamında refah düzeyine ilişkin yöneltilen sorulara verilen yanıtta geçim şartlarının kötüleştiğini düşünenlerin oranı yüzde 63.3 oldu. Geçim şartlarının iyileştiğini düşünenlerin oranı yüzde 12,1 olurken, herhangi bir değişiklik olmadığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 19.1 olarak gerçekleşti. AKP seçmenleri arasında refah seviyesinin düştüğünü söyleyenlerin oranı yüzde 42.2 oldu.

Anket kapsamında, “Hükümeti, enflasyonla mücadele kapsamında başarılı buluyor musunuz?” sorusu da yöneltilirken, bu soruya verilen yanıtların başında yüzde 45.8 oranıyla “Başarısız buluyorum” geldi. İkinci sırada Yüzde 29.8 oranıyla başarılı bulanlar gelirken, bu soruya fikrim yok diyenlerin oranı ise yüzde 24.4 oldu.

'GELİR DÜŞTÜ GİDER ARTTI'
Ankette “Son altı ayda gelir kaybı yaşadınız mı?” sorusu da yöneltilirken, ortaya çıkan sonuçlar gelir kaybının büyük bir sorun haline geldiğini gösterdi. Sonuçlara göre son altı ay içerisinde gelir kaybı yaşadığını belirtenlerin oranı yüzde 59.8 olurken, gelir kaybı yaşamadığını belirtenlerin oranı ise yüzde 40.2 oldu. AKP seçmenleri arasında gelir kaybı yaşadığını belirtenlerin yüzde45.3 olarak gerçekleşti. Ankette “Son altı ayda gideriniz arttı mı?” sorusuna da yüzde 78.8 oranıyla “Evet arttı” yanıtı verildi. AKP’ye oy verdiğini belirten seçmenin yüzde 74.4’ü de giderinin arttığını bildirdi. 

Anket çalışması kapsamında ABD’li rahip Brunson davasınd a yaşanan gelişmelerle birlikte Türkiye’de yargı bağımsızlığı konusunda yaşanan tartışmalara ilişkin de vatandaşın görüşü alındı. Bu kapsamda, “Türkiye’de yargının bağımsız ve adil olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna “Hayır, düşünmüyorum” diyenlerin oranı yüzde 58,1 olurken, “Evet, düşünüyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 27,9 oldu. Bu soruya yanıt vermeyenlerin oranı ise yüzde 14 olarak hesaplandı. AKP seçmeni içinde yargının bağımsız olmadığını belirtenlerin oranı yüzde 32,6 olarak gerçekleşti.

"AKP''li seçmen: Refah seviyesi düştü" haberi, 19 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP''li seçmen: Refah seviyesi düştü haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP''li seçmen: Refah seviyesi düştü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  2. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  3. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  4. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  5. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  6. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  7. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  8. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  9. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  10. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  11. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  12. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  13. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  14. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  15. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  16. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  17. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  18. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  19. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  20. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
Politika Haberleri