AKP’li vekil kendi fotoğrafını bastırmıştı, Barış Atay’ın yılbaşı kartına izin verilmedi

AKP’li vekil kendi fotoğrafını bastırmıştı, Barış Atay’ın yılbaşı kartına izin verilmedi

AKP’li vekil kendi fotoğrafını bastırmıştı, ... TİP Hatay Milletvekili Barış Atay'ın yılbaşında cezaevlerine göndermek üzere Meclis matbaasında bastırmak istediği yeni yıl kartı Meclis Başkanlığı tarafından engellendi. Kartta "Zindanlarda büyüttüğünüz mücadelenin...

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay'ın yılbaşında cezaevlerine göndermek üzere Meclis matbaasında bastırmak istediği yeni yıl kartı Meclis Başkanlığı tarafından engellendi. Kartta "Zindanlarda büyüttüğünüz mücadelenin takipçisi olduğumuzdan ve sokakta da, Meclis'te de temsilcisi olmaya devam edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın" ifadelerinin yer almasından rahatsız olan Meclis Başkanı, kartta yer alan bu ifadelerin "yılbaşı temennisi olmadığını" öne sürdü.

Konuya ilişkin İleri'den İzel Sezer'e konuşan Barış Atay, cezaevlerinden birçok mektup aldıklarını ifade etti. "Bize gelen mektuplara, taleplere elimizden geldiğince yanıt vermeye, karşılamaya çalışıyoruz" şeklinde konuşan TİP milletvekili, yılbaşı dolayısıyla hapishanelerdeki insanlara bir kutlama kartı yollamak istediklerini fakat milletvekilleri adına Meclis’te basılıp yollanan bu kartlar arasından, yazdıkları bazı kelimeleri gerekçe göstererek kendi adına olanı engellemek istediklerini dile getirdi.

"AKP iktidarına, emekçi düşmanı bu düzene karşı mücadele ettiği için haksız, hukuksuz biçimde, yalancı tanıklarla, sahte delillerle tutuklanmış binlerce muhalif siyasetçi, devrimci var zindanlarda" diyen Atay, "Çoğu mahkemeye çıkarılmadan, neyle suçlandıklarını dahi bilmeden aylarca hapiste tutuluyor. İşini, yaşamını kaybediyor. Açlık grevlerinde, ölüm orucunda olan sanatçılar var. Biz elbette her emekçinin, haksızlığa uğrayan herkesin olduğu gibi onların da temsilcisiyiz, vekiliyiz. Onların zindandaki mücadelesini dışarıya taşımak gibi bir görevimiz de var" ifadelerini kullandı.

'ELİMİZLE YAZAR YİNE YOLLARIZ'

"Şunu yazarsanız bu kartı basamayız diyerek tüm milletvekillerine tanınan bir hakkı kullanmamı yasaklamaya çalışıyorlar" diyen Atay, "Mesele kartı göndermek değil, biz kendimiz bastırır, elimizle yazar yine yollarız. Ama halkın oyuyla seçilmiş, halkın sözcüsü, temsilcisi olan bir kişinin, bir milletvekilinin sözünün engellenmesine, faşist baskılara boyun eğmeyiz" vurgusunu yaptı.

"Dayanışmayla, kendi araçlarımızla, olanaklarımızla cezaevlerindeki dostlarımızın, yoldaşlarımızın sesini herkese duyururuz" şeklinde konuşan Barış Atay, "AKP iktidarı yıkılıyor, öfkesi, engelleme girişimleri bundan kaynaklanıyor. Hiç şüpheleri olmasın biz bir yol bulur yine yıkarız" diyerek sözlerini sonlandırdı.

ATAY'IN KARTINI ENGELLEYEN MECLİS BAŞKANI, AKP'Lİ VEKİLİN PULUNA SESİNİ ÇIKARTMAMIŞTI

AKP Elazığ Milletvekili Metin Bulut Karaleylek'in kendi fotoğrafının yer aldığı posta pulunu ücretsiz şekilde basmasına izin veren Meclis Başkanlığı, Meclis'in milletvekillerine tanıdığı hak doğrultusunda yeni yıl kartı bastırmak isteyen TİP Milletvekili Barış Atay'a izin vermedi.

"AKP’li vekil kendi fotoğrafını bastırmıştı, Barış Atay’ın yılbaşı kartına izin verilmedi" haberi, 24 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan AKP’li vekil kendi fotoğrafını bastırmıştı, Barış Atay’ın yılbaşı kartına izin verilmedi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’li vekil kendi fotoğrafını bastırmıştı, Barış Atay’ın yılbaşı kartına izin verilmedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  2. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  3. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  4. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  5. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  6. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  7. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  8. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  9. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  10. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  11. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  12. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  13. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  14. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  15. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  16. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  17. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  18. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  19. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  20. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
Haberleri