AKP’li vekil zamların sebebini buldu! Küresel ısınma ve küresel güçler

AKP’li vekil zamların sebebini buldu! Küresel ısınma ve küresel güçler

AKP’li vekil zamların sebebini buldu! Kürese... AKP Elazığ Milletvekili Sermin Balık, ekonomik krizin ve yüksek faturaların sebebini küresel güçlere bağladı. Balık, “Küresel ısınmadan ve küresel güçlerin yaptıklarından dolayı ebetteki ekonomik sıkıntılar bize de yansıdı” ifadelerini kullandı.

AKP Elazığ Milletvekili Sermin Balık, kentteki oda başkanlarıyla bir araya geldi. Esnafların sorunlarını dinleyen Balık, ekonomik krizin sebebi olarak küresel güçleri gösterdi. Balık, “20 yıllık iktidarımız boyunca vatandaşımızı, küçük esnafımızı hiçbir zaman ekonomik baskının altında ezdirmedik” dedi.

“KÜRESEL ISINMA VE KÜRESEL GÜÇLER”

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre, ekonomik krizin farkında olduklarını belirten Adalet ve Kalkınma Partisi Elazığ Milletvekili Sermin Balık, şu ifadeleri kullandı:

“Hepimiz biliyoruz ki dünya ekonomik bir kriz içerisinde dünyada ekonomi küçülürken Türkiye’nin bundan ayrı bir yerde değerlendirilebilmesi mümkün değil. Elbette ki pandemiden kaynaklı, ekonomik krizden kaynaklı sıkıntılar, küresel ısınmadan ve küresel güçlerin yaptıklarından dolayı ebetteki ekonomik sıkıntılar bize de yansıdı. Biz iki yılı aşkın bir süredir pandemiyle mücadele ediyoruz. Bugüne kadar ne hastanelerimizde hastalarımıza bir sıkıntı çıktı ne ilaca ulaşımda bir sıkıntı çıktı ne de sağlığa ulaşımda bir sıkıntı çıktı.

“VATANDAŞIMIZI EZDİRMEDİK”

Kapanma sürecinde esnaflarımız sıkıntının en büyüğünü yaşadılar ancak devlet mümkün olduğunca esnaflarımıza desteklemeye çalıştı. Sayın cumhurbaşkanımızda geçen gün açıkladı. Biz son iki yılda enerji de doğalgazda gelen zamları özellikle faturalara yansıtmamak için yalnızca geçen yıl 165 milyon lira devlet destekledi. Dün enerji bakanımız yeni bir açıklama yaptı esnaflar üzerindeki enerji maliyetini yüzde 25 kadar indirime gidildi. Bununla birlikte AK Partili belediyeleri suda yüzde 7’li bir indireme gitti. Dünya gıdaya ulaşımda sıkıntı yaşarken biz ülkemize bu sıkıntıları yaşamıyoruz. Yaşanan ekonomik sürecin farkındayız ancak biz 20 yıllık iktidarımız boyunca vatandaşımızı, küçük esnafımızı hiçbir zaman ekonomik baskının altında ezdirmedik. 20 yılda biz ekonomide güzel işler yaptık bundan sonrada yapacağımızdan emin olun. İlk defa asgari ücrette hükümetimiz döneminde böyle bir zam yapıldı.”

“BELİRLİ BİR SÜREYE KADAR DESTEKLENEBİLİYOR”

Doğalgaz ve elektrik faturalarından kaynaklı vatandaşlar tarafından yapılan tepkileri de değerlendiren Balık, “İki yıldır devlet bu konuda vatandaşı destekliyor bu yük vatandaşa gelmesin diye zaten devlet bu yükü yüklendi. Ancak belirli bir süreye kadar desteklenebiliyor devletin önceliklerinden biri de şüphesiz yatırım yapabilmek. Biz vatandaşımızı bu zamların altında ezdirmemek için öncelikle memurumuza emeklimize asgari ücretlimize tarihte görülmemiş bir oranda zam yaptık. Dün sayın cumhurbaşkanımız ve bakanımız küçük esnafta elektrikte yüzde 25′ yakın bir indirime gitti. Vatandaşların tepkileriyle ilgili olarak da TOKİ’lerde birikmiş faturalar var TOKİ’deki elektrik faturaların yüksekliğindeki en büyük sebep bu bir kısmının da iskânı alınmadı henüz bu geçici bir süreç” ifadelerini kullandı.

 

 

"AKP’li vekil zamların sebebini buldu! Küresel ısınma ve küresel güçler" haberi, 18 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP’li vekil zamların sebebini buldu! Küresel ısınma ve küresel güçler haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’li vekil zamların sebebini buldu! Küresel ısınma ve küresel güçler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:32 İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin Reisi için yapılan saygı duruşuna tepki gösterdi
  2. 21:27 Reisi'nin hayatını kaybetmesi ardından İsrail'den ilk açıklama geldi: "Bizim bir dahlimiz yok"
  3. 21:21 Uzman, altın sahiplerine yönelik tuzak hakkında bilgi verdi: "Bu hafta içinde gerçekleşecek"
  4. 21:19 Ankara’da korkunç kaza: Vinç halatı koptu, baba ve oğul hayatını kaybetti
  5. 21:17 Bir fincan ceviz meme ve prostat kanserine karşı koruyor!
  6. 21:15 DEM Parti heyeti Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti
  7. 21:14 21 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  8. 21:14 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İbrahim Reisi için saygı duruşunda bulundu
  9. 21:12 Vücuttaki tüm toksini söküp atan o bitki: Yalnızca Türkiye'de yetişiyor!
  10. 21:10 Suyu Japon usulü bu yöntemle içerseniz kilo verebiliyorsunuz
  11. 21:09 SSK ile Bağ-Kur emeklileri için maaş hesaplama sistemi değişti: Temmuz zamları buna göre yapılacak!
  12. 21:08 Liverpool'da Arne Slot dönemi başlıyor
  13. 21:08 Beşiktaşlı futbolcu silahlı saldırıya uğradı!
  14. 21:05 Vefat eden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdi ve ölümünün peşinden Ortadoğu'da ne beklenmeli?
  15. 21:05 Son Dakika: Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi!
  16. 21:03 Bu özel tarif için müşteriler kuyruk oldu: Şimdi patentini almaya hazırlanıyor
  17. 21:01 ABD Dışişleri Bakanlığı İran için taziye mesajı yayımladı
  18. 20:58 İran halkı Cumhurbaşkanı Reisi’yi anmak için toplandı
  19. 20:52 Cem Yılmaz GORA'nın devam filmini X hesabından duyurdu
  20. 20:14 Dev İngiliz bankası Türkiye tahmininde bulundu
Politika Haberleri