AKP’liler arasında havlama polemiği

AKP’liler arasında havlama polemiği

AKP’liler arasında havlama polemiği Yayınlanma tarihi: 20 Ağustos 2018 Pazartesi, 21:48 [Haber görseli] AKP , Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın “hain” suçlaması nedeniyle Kurban Bayramı’na 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül üzerinden kavgayla girdi. Gül cephesinden Dağ’a “havlayan köpek” yanıtı geldi. AKP ile Gül arasında Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı

AKP, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın “hain” suçlaması nedeniyle Kurban Bayramı’na 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül üzerinden kavgayla girdi. Gül cephesinden Dağ’a “havlayan köpek” yanıtı geldi.

AKP ile Gül arasında Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’ndan bu yana süren mesafeli ilişki cumartesi günkü kongrenin ardından bir kez daha gerilimli bir hal kazandı. Gül, uzunca bir süre AKP’yi desteklememesine karşın çatışmaktan da kaçınmış ancak Erdoğan’la da birlikte fotoğraf vermemeyi tercih etmişti. Bu tavrını yalnızca 15 Temmuz darbe girişiminde ve Erdoğan’ın 24 Haziran sonrası, yemin töreninin ardından Saray’daki göreve başlama töreninde bozmuştu.

YENİDEN GERGİNLİK

Cumhuriyet'ten Erdem Gül'ün haberine göre, 24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı’nda yer alan Saadet Partisi’nin genel başkanı Temel Karamollaoğlu, Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığı için girişim başlattığında AKP ile ilişkiler yeniden gerilmişti. Bu dönemde Gül’ün Erdoğan’a rakip olarak muhalefetin adayı olma olasılığı gündeme gelince, dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, 11. Cumhurbaşkanı’nın İstanbul’daki çalışma ofisine programda olmayan bir ziyarette bulunmaları büyük tartışma yaratmıştı. Aynı dönemde AKP içinden de Gül’e yönelik sert suçlamalar yöneltilmişti. Daha sonra “Geniş mutabakat oluşmadığından aday değilim” açıklaması üzerine de Gül, AKP’lilerce “Erdoğan’a karşı aday olmak istedi” diyerek eleştirilmişti. 

Seçim sonrası Gül’ün Erdoğan’ın göreve başlama törenine katılması siyasi kulislerde “Buzlar eriyor mu” yorumlarına neden olmuştu. Ancak edinilen bilgilere göre Gül, yakın çevresine, Saray’daki törene katılma gerekçesini “Ben törene kişisel olarak katılmadım, 11. Cumhurbaşkanı titrimle katıldım” diye açıklamıştı. Yakın çevresi Gül’ün törende çok kısa bir süre kaldığına ve Erdoğan ile uzun boylu muhabbet etmediğine de dikkat çekmişti.

'HAİN' - 'HAVLAYAN' POLEMİĞİ

AKP ile Gül arasında seçim sonrası sessiz seyreden ilişkiyi, kongrenin ardından, AKP ’li Hamza Dağ’ın İzmir’de yaptığı açıklama yeniden gerginleştirdi. Hamza Dağ, Gül için “Son aday olacağı güne kadar parti kurucusudur, büyüğümüzdür diye sesimiz çıkmadı ama Erdoğan karşısına aday çıkmayı düşünecek birisi haindir” dedi. Bu, AKP içinden bugunü kadar Gül’e yönelik en ağır suçlama niteliğini kazandı. Ancak Gül cephesinin buna aynı tondaki, hatta daha ağır yanıtı gecikmedi. Dağ’a, İzmir’deki açıklamasından çok kısa bir süre sonra, Gül’ün koruma müdürü Osman Çangal yanıt verdi. Çangal, Twitter hesabından, “Şahsiyet ve onur yoksunu havlayan her ite, köpeğe kemik atacak değiliz...” dedi. Gül’ün en yakınındaki isim olan Çangal’ın tweeti’ne, Tayyip Erdoğan’ın bu tür konuşmalar yapan AKP yöneticilerine karşı yaptırımlarda bulunması gerektiği yönünde yorumlar da geldi. 

Çevresi, Osman Çangal’ın yanıtı dışında AKP yönetici ve milletvekillerinden gelen bu tür eleştiri ve hakaretlere karşı önceden olduğu gibi bizzat Gül’ün kendisinin bir yanıt vermeyeceğini vurguladı. Gül, önceki gerilimli süreçlerde de kendisine yönelik isimli ya da isimsiz partili açıklamalarına karşı bizzat Erdoğan’a seslenerek, “şahsına yönelik hakaretlerde bulunanlar hakkında gereğinin yapılmasını” istemişti.

Gül cephesinde olay, bu boyutunun yanı sıra, zamanlaması ve arka planındaki siyasi hesaplar açısından da değerlendiriliyor. Gül’ün “11. Cumhurbaşkanı olarak ülkenin sorunları ile ilgili görüşlerini ifade etmek dışında siyasi bir pozisyonu olmadığı”, bu çerçevede aktif siyasetin dışında yer aldığına dikkat çekiliyor. Bu tür hakarete varan davranışlarla “Acaba aktif siyasetin içine mi çekilmek isteniyor” sorusu da Gül cephesinde tartışılıyor.

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 11. Cumhurbaşkanı Abdullal Gül’e yönelik “hain” ifadesini kullanan Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ için “Eleştiri sınırlarını aşan, aşırı ifadeleri tasvip etmiyoruz. Dolayısıyla tasvip etmediğimiz, doğru bulmadığımız bir ifade ortaya çıkmıştır” açıklamasını yaptı.

Çelik, Adana’da düzenlediği basın toplantısında, Dağ’ın Gül için “hain” suçlamasını değerlendirdi.

Çelik şunları söyledi: “Genel Başkanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın bize her zaman talimatları ve tavsiyesi, AK Parti’de milletvekilliği, genel başkan yardımcılığı, bakanlık, başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuş, AK Parti’de bu görevlere genel başkanımızın takdiri ve yetkili kurullarımızın kararıyla gelmiş siyasi şahsiyetler hakkında her zaman dikkatli ve özenli bir dil kullanılması doğrultusundadır. Dolayısıyla biz her zaman için dikkatli ve özenli bir dil kullanmaya, kurumsal dilimizi bu çerçevede oluşturmaya her zaman için çok büyük bir özen gösteririz. AK Parti gelenekleri de zaten bu şekildedir. Dolayısıyla eleştiri sınırlarını aşan, aşırı ifadeleri tasvip etmiyoruz. Bu bahsettiğiniz ifadede de arkadaşımızın ifadesi eleştiri ifadesini aşan aşırı bir ifade olmuştur. Dolayısıyla tasvip etmediğimiz, doğru bulmadığımız bir ifade ortaya çıkmıştır.”    

"AKP’liler arasında havlama polemiği" haberi, 21 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP’liler arasında havlama polemiği haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’liler arasında havlama polemiği 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  2. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  3. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  4. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  5. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  6. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  7. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  8. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  9. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  10. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  11. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  12. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  13. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  14. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  15. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  16. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  17. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  18. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  19. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  20. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
Politika Haberleri