AKP’nin Ankara adayı Özhaseki çekiliyor mu?

AKP’nin Ankara adayı Özhaseki çekiliyor mu?

AKP’nin Ankara adayı Özhaseki çekiliyor mu? AKP’nin Ankara adayı olarak gösterdiği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin seçimi kaybetme riski nedeniyle değiştirilebileceği iddiası parti kulislerinde de tartışılıyor. Adaylığı açıklandığından beri Ankara’da seçimi kazanmasının zor olduğu belirtilen Özhaseki’nin adaylıktan çekilebileceği konuşuluyor.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, İzmir ve Ankara’nın da aralarında olduğu 20 ilin adaylarını açıklamasının ardından başlayan, ancak yüksek sesle dile getirilmeyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığına ilişkin eleştiriler, Ankara başta olmak üzere adı açıklanan bazı adayların değiştirilebileceği iddiaları üzerine yeniden alevlendi. AKP kulislerinde, konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeler yapılıyor:

-Kayserili Özhaseki Ankara’ya olmadı: Parti içinde Özhaseki’nin Kayserili olmasına karşın milletvekilliği, ardından bakanlığı nedeniyle tüm Türkiye’ye mal olduğu, Ankara’ya belediye başkanı adayı olmasının yadırganmaması gerektiği, başarılı bir seçim kampanyası sonrasında seçimin kazanılabileceğini düşünenler kadar tam tersi görüş dile getirenler de yer alıyor. Özhaseki’nin Ankara ile hiçbir bağlantısının olmamasının, AKP’ye oy veren seçmeni olumsuz etkileyeceğini düşünenler, “Madem Ankara’ya aday gösterilecekti o zaman keşke 24 Haziran seçimlerinde Ankara’dan milletvekili yapılsaydı. O zaman hem Ankara seçmeni hem milletvekilleri hem de teşkilat çok yabancılamaz ve daha rahat kabul edebilirdi” görüşünü savunuyor. Bu kesime göre Özhaseki’nin Ankara’dan aday yapılması doğru olmadı ve seçimlerin kazanılması zora sokuldu. Millet İttifakı’nın oy potansiyeli ve Mansur Yavaş’ın da adaylığı düşünüldüğünde Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması riskli bir hale geldi.

-Gölge başkan Gökçek’ rahatsızlığı: Melih Gökçek, ‘metal yorgunluğu’ gerekçesiyle görevden alındı, Özhaseki’yi desteklediği, hatta aday olmasında payının olduğu yönünde açıklamalar yapıyor. Hatta ilçe başkanlarının belirlenmesinde etkili olduğu duyumları bulunuyor. ‘Gölge başkan Gökçek olacak’ gibi bir hava var. Gökçek böyle bir konumda olacaksa neden belediye başkanlığından zorla istifa ettirildi?

-Gökçek tweet’ini neden sildi?: Gökçek’in, CHP’nin Ankara adayının Mansur Yavaş olduğunun açıklandığı saatlerde Özhaseki’nin adaylığının açıklandığı 27 Kasım’dan sonra attığı destek tweet’lerini silmesi dikkat çekiyor. Bu konuda kulislerde iki farklı görüş dile getiriliyor. Bir yoruma göre Gökçek, Özhaseki ile bazı ilçe adaylarının belirlenmesinde anlaşmazlığa düşmüş olabilir. Gökçek’in arasının açık olduğu Turgut Altınok’un Keçiören’e düşünülmesi nedeniyle Özhaseki ile görüş ayrılığı yaşıyor olabileceği ileri sürülüyor. İkinci olarak ise parti içinde Özhaseki-Gökçek’in birlikte hareket etmesi nedeniyle parti içinde oluşan rahatsızlığı ortadan kaldırmak için tweet’lerin silindiği yorumu yapılıyor.

-Özhaseki değiştirilir mi?: Adaylığı açıklanan bir ismin değiştirilmesinin artı tarafları kadar eksi taraflarının da olacağına dikkat çekiliyor. Seçimin kaybedilmesine yönelik çok ciddi bulguların tespit edilmesi durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın süreci lehine çevirebilmek için böyle bir adım atabileceği, ancak bunun oldukça düşük bir olasılık olduğu kaydediliyor. Aday değişiminin partide bir kaos yaratabileceği, bu durumun diğer illere de sirayet edebileceği yönünde bir beklenti oluşması durumunda partinin seçimde daha çok zarar göreceğini dile getiren bazı partililer, aday değişiminin olmayacağı görüşünü ifade ediyor.

TEŞKİLATTAN DESTEK

AKP’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki’nin değiştirileceği iddiaları tartışılırken, dün AKP Ankara İl Başkanlığı Haseki için hazırlanan seçim afişlerini sosyal medya hesabından paylaşmaya başladı. #GönülAdamıHaseki etiketiyle paylaşılan mesajları Haseki de retweet yaptı.

"AKP’nin Ankara adayı Özhaseki çekiliyor mu?" haberi, 20 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP’nin Ankara adayı Özhaseki çekiliyor mu? haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’nin Ankara adayı Özhaseki çekiliyor mu? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
Politika Haberleri