AKP'nin yeni müfredatına eğitimcilerden tepki; İnanmadığımız müfredatı uygulamayacağız!

AKP'nin yeni müfredatına eğitimcilerden tepki; İnanmadığımız müfredatı uygulamayacağız!

AKP'nin yeni müfredatına eğitimcilerden tepk... Ali Avcu/ Haber MerkeziMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulamaya konulacak olan yeni müfredatı dün açıkladı. Bakan Yılmaz, ilkokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24,...

Ali Avcu/ Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulamaya konulacak olan yeni müfredatı dün açıkladı. Bakan Yılmaz, ilkokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, İmam hatip liselerinde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı müfredatın yenilendiğini belirtti. Evrim teorisinin olmadığı yeni müfredata FETÖ, PKK, DEAŞ ve Cihat konuları eklendi. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Millî Birlik Günü de müfredata eklendi. 

AKP'nin yeni müfredatına eğitimcilerden sert tepki geldi. Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ABC'ye yaptığı açıklamada "AKP'nin ideolojisine uygun bir müfredat, hazırlık aşamasında sadece yandaşların görüşleri alınmıştır" dedi. 

Balık'ın açıklamaları şu şekilde; 
Bakanlık yaklaşık olarak 100 bin kişinin görüşünü aldık diyor. Ama bu kişilerden bir tanesinin görüşünün bu taslağa yansımadığını Bakanlığın başkalarının görüşlerini de almış gibi anlatarak burada yayınladı. Cumhuriyetin Çağdaş bir eğitim sistemi vardır yıllardır bozulamayan Hasan Ali Yücel, Tonguçların kurduğu sistem bugüne kadar hep çağdaş insan yetiştirmiştir. AKP bunu 4-5 defa değiştirmeyi denedi. Kendine göre ideolojik yeni yapılar kurmaya çalıştı. 4 A da bunu yapmaya çalıştı. Çocukları erken yaşta okula alarak yandaş öğretmenlerin önünü açmaya çalıştı. Artık en son mevcut yetişmiş öğretmenlerin önüne geçemediği için en son olarak mevcut müfredatı tamamen değiştirerek kendi idolijelerine uygun insan tipi yetiştirmeyi amaçladılar bugün yapmaya çalıştıkları da aslında budur. Bunu başaracaklar mıdır? Kısmen başarmış gibi gözükseler de Mevcut eğitim kadroları kesinlikle bunlar gibi düşünmedikleri için bu hazırladıkları programlarda başarılı olamayacaklardır.

Tabi bundan nasıl bir nihaiyi çözüm elde edilir. Bu iktidardan kurtulunca nihayi bir çözüm elde edilir. Bunlar sürekli olarak müfredatı eğitimi bozmak kendilerince dinselleştirmek kendi ideolojilerine uygun insan tipi yetiştirmek için mücadelelerinine devam edecektirler.

Eğitim iş olarak biz daha önceleri de açıklamıştık. İnanmadığımız müfredatı uygulamayız diye. Cumhuriyet değerlerinden yoksun bir müfredatı uygulamayız bizim elimize müfredatı versinler ama bizim sınıflarda anlatacağımız Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerini ilkelerini çağdaş düşünceyi Atatürkcülüğü anlatmak için ilada müfredatta olmasına gerek yok biz bunları kuruluş değerlerini anlatırız.
Burada eğitimci olarak yapmaktan çok millet olarak eğitimde bir karar vereceğiz. Eğitimde ilerleyecek miyiz gerileyecek miyiz burada eğitimciler, öğrenciler, veliler, bilim adamları basın yayın kuruluşları top yekun bu müfredatın karşısında bulunduğumuzu belirtmemiz gerek.
Bakanlığın bu eğitim müfredatını dayatması karşısında ise OHAL şartlarıyla hükümet memurları sendikaları kıpırdayamaz hale getirtmek ve sonrada istediğini uygulamaya geçirmek için OHAL gibi baskı unsurlarını devreye sokmaktadır. Ancak sınıflarda biz öğretmenler var. Bizi yıldıramayacaklar sonuna kadar direneceğiz dedi.

"AKP'nin yeni müfredatına eğitimcilerden tepki; İnanmadığımız müfredatı uygulamayacağız!" haberi, 19 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 19 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan AKP'nin yeni müfredatına eğitimcilerden tepki; İnanmadığımız müfredatı uygulamayacağız! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'nin yeni müfredatına eğitimcilerden tepki; İnanmadığımız müfredatı uygulamayacağız! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  2. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  3. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  4. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  5. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  6. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  7. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  8. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  9. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  10. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  11. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  12. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  13. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  14. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  15. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  16. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  17. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  18. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  19. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  20. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
Eğitim Haberleri