AKP’yi eleştiren BBP’li Yümlü’ye ters kelepçeli gözaltı!

AKP’yi eleştiren BBP’li Yümlü’ye ters kelepçeli gözaltı!

AKP’yi eleştiren BBP’li Yümlü’ye ters kelepç... Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, AKP’yi eleştiren sözler söylemesinin ardından ters kelepçeyle gözaltına alındı. S

Fatma Yümlü, Ünye ilçesinde bulunan ve sosyal medyada yayın yapan bir TV kanalına konuk oldu. 30 Haziran akşamı yapılan programda vatandaşlardan gelen soruları da cevaplayan Yünlü, 2002 yılından 2007 yılına kadar Adalet ve Kalkınma Partisi çatısı altında çalıştığını ancak daha sonra yaşanan bazı olaylar nedeniyle partiden uzaklaştığını söyleyerek, 2013 yılında BBP’ye geçtiğini açıkladı.

“AK PARTİ GENEL BAŞKANINDAN KORKTUKLARI KADAR ALLAH’TAN KORKMUYORLAR”

Programda Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetini eleştiren ve bir vatandaş olarak huzurlu, ekonomisi iyi, işsizlik sorunu, kadın cinayetleri olmayan, adaletli bir ülkede yaşamak istediğini söyleyen Yümlü şunları söyledi:

“Maalesef 15 Temmuz’dan sonra herkeste bir korku algısı yaratıldı. Konuşursan seni içeri atarım, konuşursan sana ceza keserim korkusu oluştu. Biz niçin korkuyoruz hükümetten? Yanlışları söylemekten niye korkuyoruz? Herkesin yanlışı olabilir. Yanlışı söylemediğimiz zaman devam ediyorlar. Muhalefet niye vardır? İktidarın yanlışlarını göstermek için vardır. Şu anki durumda herkes tek partili olmak zorunda. Onun dışında da konuşamazsın, yargılayamazsın. Rızkı veren Allah’tır. Hiç bir siyasi partinin başkanı rızık vermez. Hiç bir siyasi partinin başkanı da ecelim gelmeden beni öldüremez.

AK Parti genel başkanından korktukları kadar Allah’tan korkmuyorlar bu insanlar. Bunu hepimiz görüyoruz. Din, kitap, Allah’ın emirleri yok sayıldı. AK Parti genel başkanının dedikleri yapılmaya başlandı. AK Parti genel başkanı bugün Recep Tayyip Erdoğan’dır, yarın Ahmet, Mehmet’tir. Hiç önemli değil. Ama bir siyasi parti genel başkanıdır. Bu kadar korku niye kardeşim?”

“TERS KELEPÇE İLE GÖZALTINA ALINDIM”

Sözcü’de yer alan habere göre, programda yaptığı açıklamalardan sonra BBP Ordu Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, kendisine ait iş yerine gelen polislerin ters kelepçe takarak gözaltına alındığını söyledi.

Polislerin, kendisini iş yerinde maske kullanmadığı ve temaslı olduğu iddiasıyla gözaltına aldıklarını ileri süren Yümlü, polis merkezine götürüldüğünü ancak ifadesi alınmadan serbest bırakıldığını söyledi.

Başına gelen olayı yargıya taşıyacağı için konuşmama kararı aldığını belirten Yümlü şunları dile getirdi:

“Bir polis memuru, yanında getirdiği bayan polislere ‘tak kelepçeyi’ dedi. Dedim, ‘ben katil miyim ne kelepçesi neden bahsediyorsun’. Sonra ‘kapat dükkanı gidiyoruz’ dediler bana. Müşteriler ve arkadaşlar vardı. ‘Emniyete geleceksin’ dedi. ‘Siz geçin ben gelirim’ dedim. Müşteri gönderip gidecektim. Ben içeriye geldim arkadaşları aşağıdan çağırıyorum, buraya geldiler beni kaçacak falan zannettiler herhalde, nereye kaçacaksam? O anı hatırlamıyorum bile. Kelepçeyi taktılar ve ben katilmişim gibi herkesin gözünün önünde beni arabaya götürdüler, hatta ‘arkaya bineceksin’ dedi. Bu ülkede katillere, tecavüzcülere kelepçe vurulmadı”

"AKP’yi eleştiren BBP’li Yümlü’ye ters kelepçeli gözaltı!" haberi, 04 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 04 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP’yi eleştiren BBP’li Yümlü’ye ters kelepçeli gözaltı! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’yi eleştiren BBP’li Yümlü’ye ters kelepçeli gözaltı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri