Akşener: Erdoğan'a sesleniyorum; millet tasarruf ediyorsa sen de edekceksin

Akşener: Erdoğan'a sesleniyorum; millet tasarruf ediyorsa sen de edekceksin

Akşener: Erdoğan'a sesleniyorum; millet tasa... Meral Akşener, ''Bu düzen böyle devam edemez. Buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum; millet tasarruf ediyorsa sen de edekceksin, millet zorluk çekiyorsa sen de çekeceksin, millet kemer sıkıyorsa sen de sıkacaksın. Bu kadar basit.'' dedi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

Sözlerimin başında Gaziantep'te bir üniversite hastanesinin Covid-19 hastalarının tedavi edildiği yoğun bakım biriminde oksijen cihazının patlamasıyla çıkan yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu hafta Maraş Katliamının yıl dönümü. Yitirdiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnsan hafızası unutur ama bazı şeyler asla unutulmamalıdır. Ülkeyi felaketin eşiğine getiren olaylar asla unutulmamalıdır. Bu olaylara sebep olan süreçler asla unutulmamalıdır. Çünkü biz kavgalardan yana değiliz. Siyasi rant için kavga çıkaranlardan artık tiksindik. Nefret ve düşmanlığı karşı biz her daim saygıyı ve dostluğu savunacağız. Türkiye devleti şahsının mülkü, milleti de marabası zanneden bir yönetim anlayışının bedelini ödemeye devam ediyor. Sözün de, kararın da millete ait olduğu demokrasimiz, kendisini milli iradenin üstünde gören bir zihniyetin vesayeti altında.

DIŞ POLİTİKADAKİ SORUNLAR

Türk devleti vizyonsuz bir dış politikayla diplomasiyi ülke liderleriyle kanka muhabbetinden ibaret zanneden bir cehaletin pençesinde her geçen gün itibar kaybettiği karanlık ve sisli bir yolda hızla ilerliyor. Dış politika bir ülkenin ön savunma hakkıdır. Ekonomik coğrafyaya hükmetme yeteneğidir. Çatışmaların silahsız olarak çözümlenmesine imkan verecek gücüdür. Devletin prestejidir. Sadece düşmanlara karşı değil, dost ve müttefiklere karşı da ülkenin hak ve hukukunun koruyucusudur. Sayın Erdoğan'ın ve cahil danışmanlarının elinde Türkiye maalesef egemenlik hakkını kullandığı için cezalandırılmak istenen bir ülke durumuna geldi. Bu böyle gitmez. Türkiye bu vizyonsuzluğu daha fazla taşıyamaz. Diplomasideki tehditler slogan atarak bertaraf edilemez. Devlet yönetmek ciddiyet ister. Şartlara göre pozisyon almak farklıdır. Hep uyardık: “Diplomasi kurumsal bir disiplinle yürütülmelidir.” dedik. “Eşi dostu büyükelçi yapmakla bu işler yürümez, işi ehline, liyakatli kadrolara bırakın.” dedik. “Büyükelçilik, şahsa sadakatin karşılığında dağıtılacak bir ödül değil, tecrübe isteyen, ilim-irfan isteyen kıymetli bir makamdır.” dedik. Dinlemediler. Bildiklerini okumaya devam ettiler. Nitekim, bugün geldiğimiz noktada; Amerika Birleşik Devletleri’nin, S-400’ler nedeniyle aldığı yaptırım kararı, İşte bu vizyonsuzluğun sonucudur. Bizim için milli bir mesele olan İdlib’deki gözlem noktalarımızın, iktidar ve küçük ortakları tarafından, sessizce terkedilmiş olması, işte bu beceriksizliğin sonucudur. Doğu Türkistanlı kardeşlerimize zulmeden Çin’e, tek bir söz söyleyememek, işte bu kifayetsizliğin sonucudur. Tepeden tırnağa haklı olduğumuz Doğu Akdeniz’de, Sana ne? diye posta koydukları Avrupa Birliği’nden, arabuluculuk istemek zorunda kalmak, işte bu cehaletin, bu iş bilmezliğin sonucudur. Ülkemizi yönetenlerin yetersizliğinin sonucu da olsa, İYİ Parti olarak, Türkiye’ye yöneltilen her tehdidin, her yaptırımın, her düşmanca adımın karşısındayız. Çünkü AK Parti iktidarının, haklı olduğumuz konularda bile, bizi haksız duruma düşürmeyi becerebilen akılsızlığının faturasının, milletimize ve kurumlarımıza çıkarılmasına göz yumamayız. Darbe meraklısı, vesayetçi Dışişleri Bakanı inanmak istemese de; milletimiz, sandıkta yetkiyi bize verdiği vakit, yönetme sorumluluğunu aslanlar gibi alacağız.

MECLİS'TEKİ BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

Bütün önerilerimiz tek önceliği sefa sürmek olan iktidarın bir kulağından girdi diğer kulağından çıktı. 2001'de en çok ne yaptınız diye size sorsalar tasarruf yaptık olurdu. Hepimiz tasarruf yapmak zorunda kaldık. Benim de 2021 yıl bütçesinden en büyük beklentim oydu, tasarruf. Millet tasarruf ediyorsa hükümetin de tasarruf etmesi gerekir. 83 milyon tasarruf ederken, hükümetin yaptıklarından vazgeçeceklerini ümit ettim. Hey hat, olmadı utanmadılar. 2021 yılı bütçesinin özeti şudur, kendilerine ballı börek, vatandaşa kuru ekmek. Yazıklar olsun hepinize. Memlekette herkes bir şekilde masraflarını kısıyor, ama devleti yönetenler asla kısmıyor. İş milletimize geldiğinde acı reçete diyorlar. Bu düzen böyle devam edemez. Buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum; millet tasarruf ediyorsa sen de edekceksin, millet zorluk çekiyorsa sen de çekeceksin, millet kemer sıkıyorsa sen de sıkacaksın. Bu kadar basit. Kayınpeder sebep damat sonuçtur

BÜTÇE AÇIĞI 245 MİLYAR LİRA

Erdoğan'a sesleniyorum: Millet tasarruf ediyorsa, sen de tasarruf edeceksin, sen de kemer sıkacaksın. Bu kadar basit. 2021 yılı bütçesinde tasarruf tedbirleri olmadığı gibi ciddiyet de yok. Hedeflenen bütçe açığı 245 milyar lira. Bütçenin yüzde 18'i kadar açık var. Hangi akla hizmet böyle bir bütçe yapıyorsunuz? Gerçeklikten bu kadar mı koptunuz, devlet yönetmekten bu kadar mı acizsiniz? Son 6 ayda görev zararları 3,4 milyar lirayı bulan kamu bankalarından bütçeye 40 milyar liralık temettü geliri yazılmış. 3,4 lira zarar var, bu bütçeye 40 milyar lira temettü koymuşlar. Arkadaşların öngörüsüne göre 2020'de milyarlarca lira görev zararı yazan bu bankalar 2021'de öyle kâr edecek ki devlete 40 milyar gelir sağlacak. Öngörüye bakar mısınız! O yüzden diyorum; kayınpeder sebep, damat sonuçtur. İşsizlik rekor sevilere çıkmışken, maaşlardan kesilen gelir vergisinde yüzde 21 artış bekliyorlar. Bir de utanmadan buna inanmamızı bekliyorlar. Bütün bu akıl dolu öngörülere rağmen bütçe açığı 254 milyar lira! Güler misin ağlar mısın? Neden bu kadar büyük bütçe açığı oluyor? Esnafa, tarıma, işsiz kalan vatandaşa destek verdiler de, aşı çalışmalarına milyarlar harcadılar da ondan mı oluşuyor? Hayır! Bu koca açık bir kuruş tasarruf etmek akıllarına gelmediği için oluşuyor. Sizi değil eşi dostu yandaşı düşünüyor da ondan oluşuyor. 2021 yılı bütçesi milletimizin derdine derman olmayacak, sırtındaki yükü artıracak ve vergi adaletsizliğini artırarak devam ettirecek.        

"Akşener: Erdoğan'a sesleniyorum; millet tasarruf ediyorsa sen de edekceksin" haberi, 22 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 22 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Akşener: Erdoğan'a sesleniyorum; millet tasarruf ediyorsa sen de edekceksin haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akşener: Erdoğan'a sesleniyorum; millet tasarruf ediyorsa sen de edekceksin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  4. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  5. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  6. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  7. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  8. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  9. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  10. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  11. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  12. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  13. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  14. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  15. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  16. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  17. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  18. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  19. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  20. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
Politika Haberleri