Akşener'den "Atatürk'e beddua" tepkisi geldi: "Acilen tedavi de edilmeleri lazım"

Akşener'den

Akşener'den "Atatürk'e beddua" tepkisi geldi... Sosyal medyada, iddia edilen Osmanlı hanedanından bir kişinin düğününden yayılan dua videosu tartışma yarattı. Videoda, Mustafa Kemal Atatürk'e atıfta bulunarak "Selanik'ten gelen dönme" ifadeleri kullanıldı.

İyi Parti lideri Meral Akşener, bir kişinin Osmanlı hanedanından olduğu iddia edilen birinin düğününde Atatürk'e beddua edilmesine karşı çıktı. Akşener, "Kirli zihniyetlerine yüce dinimizi alet eden bu ahlaksızlar, Atatürkümüzün gölgesinden bile korkan bu hazımsızlar, sözde devlet görevlisi olan bu şarlatanlar; şimdiye kadar her türlü şey oldular da bir tek insan olamadılar! O yüzden yalnız tutuklanmaları değil, acilen tedavi de edilmeleri lazım," diye yazdı.

Sosyal medyada, iddia edilen Osmanlı hanedanından bir kişinin düğününden yayılan dua videosu tartışma yarattı. Videoda, Mustafa Kemal Atatürk'e atıfta bulunarak "Selanik'ten gelen dönme" ifadeleri kullanıldı.

Videoda, iddia edilen Şevki Yılmaz'ın Atatürk'e "Selanik'ten gelen dönme" şeklinde ifadeler kullandıktan sonra beddua ettiği, ve imam Halil Konakcı'nın bu ifadelerin ardından gülerek "amin" dediği görülüyor.

Akşener, ilgili videosu alıntıladığı paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

"Kirli zihniyetlerine yüce dinimizi alet eden bu ahlaksızlar, Atatürkümüzün gölgesinden bile korkan bu hazımsızlar, sözde devlet görevlisi olan bu şarlatanlar; şimdiye kadar her türlü şey oldular da bir tek insan olamadılar!

O yüzden yalnız tutuklanmaları değil, acilen tedavi de edilmeleri lazım.

Türk milletinin iradesine, vatanına, Cumhuriyetine ve Atatürk’üne hainlik eden bu alçakların bir an önce hak ettikleri yere gönderilmesi lazım!"

HALİL KONAKCI, LÜKS MAKAM ARACI VE KORUMALARLA GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Önceki gün, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli olan Halil Konakcı'nın, katıldığı bir etkinlik sırasında lüks bir makam aracıyla ve korumalar eşliğinde görüntülendiği ortaya çıktı. Bu görüntüler, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

HALİL KONAKCI KİMDİR?

Pendik ilçesinde bulunan Uluçınar Camii'nin İmamı olan Halil Konakcı, önceki dönemde kadınlar, LGBTİ+ bireyleri, dövmeciler, dövme yaptıranları ve Atatürkçüleri hedef alan sözleriyle, hilafet çağrısı yapması ve Erzincan Valisi Mehmet Makas'ı makamında takkeyle ziyaret etmesi gibi olaylarla gündeme gelmişti.

Konakcı, Hatay’ın çoğunluğunun Arap olduğunu söyleyerek, "1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar," ifadelerini kullanmıştı.

Konakcı'nın Hatay'daki açıklamalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, Konakcı hakkında bir inceleme başlattı. Bu inceleme sonrasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, soruşturma açılan imam Halil Konakcı için "Her daim yanındayız" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

"Akşener'den "Atatürk'e beddua" tepkisi geldi: "Acilen tedavi de edilmeleri lazım"" haberi, 20 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Akşener'den "Atatürk'e beddua" tepkisi geldi: "Acilen tedavi de edilmeleri lazım" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akşener'den "Atatürk'e beddua" tepkisi geldi: "Acilen tedavi de edilmeleri lazım" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:20 Mcdonald’s, Abd'de Patlak Veren Gıda Skandalıyla Sarsıldı!
  2. 01:08 Ameliyat Esnasında Bilgisi Olmadan Midesi Alındı!
  3. 00:55 İsmail Saymaz: Devlet Bahçeli, tarihi bir riskle karşı karşıya!
  4. 00:35 CHP'li Kış: Sağlık Bakanı hemen istifa etmeli!
  5. 00:18 Merkez bankalarının etkisiyle ons altın 3 bin dolara koşuyor!
  6. 00:11 Çalılıkların arasında iki erkek cinsel ilişkiye girdi! Şok edici anlar kamerada!
  7. 00:07 2025 En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar Olacak? İlk Rakamlar Açıklandı!
  8. 00:04 Timur Soykan'dan Şok İddia: Kızılay, IŞİD Üyelerine Maaş Ödüyor!
  9. 00:00 Ev Hanımlarının Gözdesiydi! Ünlü Ev Gereçleri Markası İflas Etti!
  10. 00:00 Ünlü Fırın Devi İflas Bayrağını Çekti: Yüzlerce Şubesi Kapanma Riskiyle Karşı Karşıya!
  11. 23:06 Bilim dünyasını aydınlatan meteorit: 3,26 milyar yıl öncesini keşfetti
  12. 23:06 İngiltere'nin en kıymetli hazine buluntusunun değeri dudak uçuklattı
  13. 23:06 Dev bankanın müdürü isyan etti: "Daha büyük banknotlara ihtiyaç var"
  14. 23:00 CHP, 2025 Bütçe Teklifine Yasalara Aykırı Olduğu Gerekçesiyle Tepki Gösterdi!
  15. 22:54 İngiltere, Volkswagen'e karşı acımasız davrandı
  16. 22:54 ABD'deki kompozit imalat endeksi arttı
  17. 22:54 Bakan Işıkhan: "SGK'yi sıfırdan aldık dünyaya örnek olacak sistem kurduk"
  18. 22:45 Polonya-Rusya İlişkilerinde Yeni Bir Kriz: Konsolosluk Kapatıldı!
  19. 22:35 "Kentucky'de Şok Olay: Beyin Ölümü Gerçekleşen Adam Ameliyat Masasında Uyandı!
  20. 22:34 Narin'in davasında dört şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi!
Politika Haberleri