Akşener'den Babacan yanıtı: Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir farklılık yok

Akşener'den Babacan yanıtı: Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir farklılık yok

Akşener'den Babacan yanıtı: Cumhurbaşkanlığı... "Millet İttifakının dışına çıkan bir durum yok"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, DEVA’nın önümüzdeki seçimlere kendi adıyla logosuyla gireceği açıklaması için, “Kendisiyle görüşmedim henüz nedir ne değildir bu manada bilmiyorum lakin seçim yasasına dair yapılmış bir açıklama diye düşünüyorum. Sonra yaptığı açıklamalarda Millet İttifakının dışına çıkan bir durum yok, parlamenter sistem artı cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir farklılık yok” dedi.

Akşener, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (ANSİAD) düzenlediği iftar programına katıldı. Basın mensuplarının Babacan’ın, “Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır” açıklaması ile ilgili sorusuna Akşener şu yanıtı verdi:

"Seçim yasasına dair yapılmış bir açıklama diye düşünüyorum"

Bu arada yeni bir yasa geçti, kimsenin kimseyi oyunun bir faydası yok. Ya tek listeden gireceksiniz ya da ayrı ayrı girecek. Millet ittifakının içinde de olsa kendi oyları sayılacak. Dolayısıyla Sayın Babacan’ın sonraki açıklamalarına baktığımız zaman partisinin kendi logosuyla seçime girmesi demek devlet yardımını alabilmesi için logonuzla girmek durumundasınız, yüzde 3 oranında bir oy aldığınızda size devlet yardım yapıyor.

Kendisiyle görüşmedim henüz nedir ne değildir bu manada bilmiyorum lakin seçim yasasına dair yapılmış bir açıklama diye düşünüyorum. Sonra yaptığı açıklamalarda millet ittifakının dışına çıkan bir durum yok, parlamenter sistem artı cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir farklılık yok.”

"Burada kalacaksınız çocuklar; doktoru da kalacak, yazılımcısı da"

Akşener, ‘Z kuşağı’ ile ilgili sorulan soruya ise şu yanıtı verdi:

“Z kuşağını 1-1,5 yıldır çalışan biriyim ben, siz neye gülüyorsunuz, nasıl aşık oluyorsunuz, nasıl nefret ediyorsunuz, hayalleriniz, umutlarınız varsa neler, yoksa neden gibi ucu açık zoom toplantılarıyla uzun uzun görüşmeler yaptık. Sizin geleceğinize dair somut çözümler ürettik. Türkiye’ye dair umutsuzluğunuz had safhada, böyle bizim büyüklerin size nasihat vermesinden, tavsiye vermesinden hoşlanmıyorsunuz. Fikirlerinizin dinlenmesini, duyulmak istiyorsunuz.

Burada kalacaksınız çocuklar; doktoru da kalacak, yazılımcısı da kalacak, mühendisi de kalacak hepsi burada kalacak. Önce biz büyüklerinize düşen görev ise bize Atatürk’ün bıraktığı o şanları elinizden alanların cezasını vermektir. Onları emekli etmektir, demokrasiyle helal oylarla. O beğenmedikleri Cumhuriyet, Atatürk benim gibi kızlara bu şanları tanıdı ve biz buradayız. Bu bir borçtur bu borcu yerine getirmek hepimizin boynun borcudur.”   

"Görüşlerimizi ulaştıramamışız ki bu referandum kabul edildi"

Akşener iftar öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Biz 2017’de bu ülkenin o sistem değişikliğine gitmesinin gerçekten geleceğini karartacağına inananlardandık. O ucube sistem olarak gördüğümüz o değişiklik kabul edildiği takdire demokrasi, adalet, hukuk açısından ve bunların varlığının sağlayacağı yatırımların ortadan kalkacağı, milletvekillerinin anlamı kalmayacağı hakkında  uzun uzun bütün Anadolu’yu dolaşarak anlattık.

Maalesef gerçek anlamda görüşlerimizi ulaştıramamışız ki bu referandum kabul edildi. Burada bahsettiğimiz şey insanlar değildir burada bahsettiğimiz bu sistemdir. Bireyin kalkınmasına özgürlüğüne odaklandığı bir dönemde siz bütün yetkileri tek bir insana verirseniz o insanın iyi ya da yanlış insan olmasının çok büyük bir önemi yoktur.  

"Bu değişikliğin olacağına kalpten inanıyorum"

Eğer şeffaflığın, hesap verilebilirliğin, liyakatin, yandaşlığın bitmesini, devlet düzeneğinin eşit şartlarda sizleri koşturmaya başlayan bir mekanizma olmasını istiyorsak değiştirmemiz gereken şey partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. 1 yıl sonra çok önemli bir karar vereceksiniz. Ya bu ucube sistemin devamı dünyadan kopmuş, komşularının tümüyle kavgalı, 5 milyonun üzerinden mülteciyi getirmiş ve onlara dair bir fikri olmayan, yaptım oldu diyen ve Türkiye’de yaşayan insanların zenginleşmesini, iş bulmasını değil fakirliğin, yoksulluğun yönetildiği bir ülkeyi yaratan bu ucube sistemi tam da bizlerin, sizlerin oylarıyla değiştireceğiz.  Ben bu değişikliğin olacağına kalpten inanıyorum.

"Birinci önceliğimiz elbette bu istibdat rejiminden kurtulmaktır"

Şimdi niye esnaf geziyorum? İlk esnaf gezisine Antalya’dan başladım şimdi tekrar buradayım, gördüm ki büyük bir değişim var. Tarım o günden bugüne gerilemiş, hayvancılıkta meşgul olanda inanılmaz bir gerileme var, iş insanlarımızla da konuştuk. Antalya’nın misli misli büyümesi gerekirken tam tersine insanlarının zorlandığı bir Antalya gördüm.

Uzun yıllardır politika yapan bir insanım Antalya’da bu kadar yoksulun olduğunu ilk defa görüyorum. İlk defa bu akşam pişirecek bir şeyim yok oruçluyum ne yapacağım diyen insanlar gördüm kulağıma eğilip. Üreten Türkiye’den çıktık yoksulluğun yönetildiği Türkiye ile karşı karşıyayız. Çünkü bu ucube sistemde hesap sorma durumunuz yok. Seçmen velinimet olmaktan çıktı bu anlayışı inşallah değiştireceğiz, bu iftar sofrasındaki dualarımız eşliğinde değiştireceğiz.  Birinci önceliğimiz elbette bu istibdat rejiminden kurtulmaktır, hürriyete sahip çıkmaktır.”

 

"Akşener'den Babacan yanıtı: Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir farklılık yok" haberi, 28 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Akşener'den Babacan yanıtı: Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir farklılık yok haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akşener'den Babacan yanıtı: Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir farklılık yok 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:37 Bir Polis Memurumuz Şehit Oldu!
  2. 23:29 Chery'nin Nisan ayı kampanyası başladı! Çifte kampanya avantajı kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor!
  3. 23:28 Bilim dünyasında kırılan dünya rekoru: Tam 48 saniye süresince çalışıyor!
  4. 23:27 TikTok kullanıcılarına kötü haber!
  5. 23:27 Putin Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasını eleştirdi
  6. 23:25 İyi bir mikro iklim için neden evde defne yaprağı yakılmalıdır?
  7. 23:25 Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin
  8. 23:24 Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! Zam Oranı Netleşti, Temmuz'da Hesaplara Yatacak!
  9. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
  10. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
  11. 23:14 Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD seyahatine dair açıklama geldi: Ziyarete ilişkin program yok
  12. 23:12 Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri artık satışta!
  13. 23:08 Eczacıbaşı'dan Büyük Haber! 546.000.000 TL'lik Dağıtım Tarihi Belli Oldu!
  14. 23:06 Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!
  15. 23:04 Zafer Partisi'nde iki istifa geldi
  16. 23:03 Zafer Partisi'nde İki İstifa Haberi!
  17. 23:00 Range Rover'a alternatif olarak şu Jeep modelini alın!
  18. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
  19. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  20. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
Politika Haberleri