Akşener’den Erdoğan'a ‘vitrin mankeni’ tepkisi!

Akşener’den Erdoğan'a ‘vitrin mankeni’ tepkisi!

Akşener’den Erdoğan'a ‘vitrin mankeni’ tepkisi! İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'deki başörtülülere yönelik 'vitrin mankeni' sözlerini bir kez daha eleştirdi.

 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ABD'de yaşanan olaylara yönelik soru üzerine Akşener, ABD'de seçmen iradesinin sandığa yansımasını ve bu karışıklıkların son bulmasını umduğunu söyledi. Akşener, "Tabii demokrasinin hep altını çizen bir ülkede de böyle bir durumun yaşanması enteresan bir durum" dedi. Seçimin önemli bir kavram olduğunun altını çizen Akşener, "Seçmenin hür iradesini çalıştırıp sandığa attığı oyun sonuçlarını hiç kimse tartışamaz. Ben yıllarca üniversitede hocalık yaptım, hep böyle anlattım. Demokrasilerde her şeyi tartışabiliriz ama bir tek şeyi tartışamayız, hür iradeyle sandığa atılmış oyları, 'ben niye az aldım, o niye çok aldı'yı tartışamayız, hür irade olmak kaydıyla. Umarım bu demokrasinin olmazsa olmaz kaidesi işler diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"BU İNSANLARIN DERDİNİN KONUŞULMADIĞI TÜRKİYE REDDEDİYORUM"

CHP'li Fikri Sağlar'ın 'türbanlı hâkim' sözleri ve hakkında açılan soruşturmanın sorulması üzerine ise Akşener, ziyaret ettiği esnafa "Bakın sizinle ilgili hiçbir şey sormayacaklar" dediğini ve söylediği gibi de olduğunu belirtti. Akşener, "Bu insanların derdinin konuşulmadığı bir Türkiye'yi reddediyorum ben" ifadesini kullandı.

"SAĞLAR GİBİ GİYİNMİŞ BİR ERKEK HÂKİM HEPSİNİ BERAAT ETTİRDİ"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'deki başörtülülere yönelik 'vitrin mankeni' sözlerini de eleştiren Akşener, "Sayın Erdoğan'dan da talebim torunu yaşındaki genç kızı arayıp gönlünü alıp, kendisinden helallik istemesidir. Yani bir bütün olarak erkekler bu işin dışında kalırsa hiçbir sorun olmayacaktır Türkiye'de" diye konuştu. Akşener, şöyle devam etti: "Başörtülü bir hanımsınız, ben 28 Şubat'ın Meral Akşener'iyim, her ne kadar unutulsam da büyük bir vefasızlıkla karşı karşıya kalsam da. Dolayısıyla başörtüsünün, kadının giyiminin, açık kafanın ya da örtülü başın erkekler tarafından özne yapılmasını, olumlu ya da olumsuzluk açısından özne yapılmasını o zaman reddetmiştim, bugün de reddediyorum. Siz çok gençsiniz hatırlamazsınız, başı açık kadınlarla başı kapalı kızlar el ele tutuşmuşlardı o mücadelede. Ne zaman adamlar girdi devreye hep hakaret oldu, hep haksızlık oldu. Dolayısıyla kadınların kendi içindeki meseleleri kadınlar hep çözdü bugüne kadar. Komşular komşularıyla ters düşmedi ama erkekler devreye girdiğinde kadının giyimi kuşamı üstünden hep Türkiye'de problem çıktı. Dolayısıyla hiçbirini doğru bulmuyorum. Bu giyim kuşam üzerinden yapılan tariflerin hiçbirini doğru bulmuyorum. Benim evim basıldı. Sayın Sağlar gibi giyinmiş bir erkek hakim, o saldırganların tamamını beraat ettirdi. Adamdı, aynı kendi gibi giyiniyordu, takım elbiseli, kravatlı. Kafasında da bir şey yoktu ama beraat ettirdi. Demek ki kuralların uygulanması giyimle kuşamla alakalı değilmiş."

"İLKER BAŞBUĞ'U FETÖ'CÜLER HAPSETTİ"

İlker Başbuğ'un sözleri ve AKP tarafından suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin soruya ise Akşener, "İlker Başbuğ konusu ilginç, nereden baksanız bu çok enteresan bir iş" yanıtını verdi. Başbuğ'un, daha önce FETÖ'cüler tarafından hapsedildiğini söyleyen Akşener, Erdoğan'ın o zaman bunun "yanlış" olduğunu söylediğini dile getirdi. Sonuçta FETÖ'cülerin suçlu çıktığını ve "Pardon" denildiğini aktaran Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi bu tür ayrıştırıcı durumlarda FETÖ'cülere benzeyen yöntemlerin kullanılıyor olması veya böyle bir isnatla karşılaşılacak olmasını doğru bulmadığımı ifade ederim. Bir de şimdi Sayın Başbuğ diyor ki 'ben hayatım boyunca darbelere karşı oldum'. Bir de böyle bir beyan var. İkinci hırpalanmanın özellikle AK Parti'ye ve onun Sayın Genel Başkanına hiç faydası olmayacağını düşünüyorum, bir dost olarak söyleyeyim bunu da." Akşener, açıklamalarının ardından beraberindekilerle Nallıhan ilçesine geçti. 

"Akşener’den Erdoğan'a ‘vitrin mankeni’ tepkisi!" haberi, 07 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Akşener’den Erdoğan'a ‘vitrin mankeni’ tepkisi! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akşener’den Erdoğan'a ‘vitrin mankeni’ tepkisi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  2. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  3. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  4. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  5. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  6. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  7. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  8. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  9. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  10. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  11. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  12. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  13. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  14. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  15. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  16. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  17. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  18. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  19. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  20. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
Politika Haberleri