Akşener’in hayallerini sorduğu gençler: Yarınımızı tahmin edemiyoruz

Akşener’in hayallerini sorduğu gençler: Yarınımızı tahmin edemiyoruz

Akşener’in hayallerini sorduğu gençler: Yarı... İyi Parti Genel başkanı Meral Akşener, sanatçı gençlere "Türkiye’ye dair hayalleriniz, umutlarınız nedir? 5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?" diye sordu.

Gençler, "Bizler yarınlarımızı tahmin edemiyoruz. Seçimlerde sonuç değişmezse kaçmayı düşünüyoruz. Tek hayalimiz başımızı sokacak bir çatı, karnımızı doyurabilmek, özgür olmak. Bugünün Türkiyesi'nde üniversite dekanı 'Nü tablo uygun mu?' diye soruyor. Devlet korosunda 'Şarkıda öpüşmek var' uyarısı yapılıyor" diye konuştu.

İyi lideri Akşener, gençlerle bir araya geldi. İstanbul’da çekilen “Gençler İçin Gençlerle Beraber” programının 7. bölümü İyi Parti'nin YouTube kanalından paylaşıldı. Akşener, bu kez sanatçı gençlerin sorunlarını dinledi.

“Herkesin bahsettiği bir Z kuşağı var. Ne yer, ne içer, ne yapar, ne eder bilinmeyen lakin herkesin hakkında ahkam kestiği, herkesin genellediği bir Z kuşağı var” diyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“Ben eski bir akademisyenim. Kökenim ilkokul öğretmenliği üstüne. Daha sonra üniversitede hoca oldum. Bildiğim bir şey var; bilimsel hiçbir konuyu genelleyemezsiniz. Hele insan hiç genellenemez. Hele yeni bir dünya değer setlerinde her bir birey ayrı bir dünya olduğu için toptancılık olamaz.

Benim oğlum 82 doğumlu. O nedenle sizin kuşağın evimde bir temsilcisi yok. Sadece yeğenimin bir kızı var onunla da şehirlerimiz ayrı. O nedenle 1,5 yıl boyunca Zoom toplantıları yaptık. Bunların hiçbirini kayda almadık. Bir birikim oldu, öğrendim. Ben size soru sordum. Bir noktaya geldiği zaman bana gene bu arkadaşlardan ‘Bizim sesimizi duyurun' sesleri geldi. Bu sefer toplantılarımızı kayda alıyoruz.”

İyi Parti lideri Akşener’in, “Türkiye'ye dair hayalleriniz, umutlarınız nedir? 5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?” diye sorduğu gençler, şöyle konuştu:

“Yarınımızı tahmin edemiyoruz”

“5 yıl sonra kendimi bir yerde göremiyorum. Yarınımızı tahmin edemez duruma geldik. 5 yıl sonrasına bir tahminim yok lakin beklentilerim var. Ülkemizin iyiye gideceğini umuyorum. Bu da bir araya gelerek sağlanacak bir şey. Kutuplaşmanın çözülmesi gerekiyor.

Tiyatro yapmaya başladım lakin bundan hayat idam ettirmek mümkün görünmüyor. Bunun gerçekleşmesini isterdim. Korkmadan, sansürlenmeden tiyatro oynayabilme hayalim var. Umarım Türkiye'de olur. İmkanım olursa yurt dışına gitmeyi düşünenlerdenim. Ailem bunu bir vatan hainliği olarak adlandırıyor. Benim elimde olsa, özgür yaşayabilsem gitmem. Beni finansal zorluklar boğuyor.

“Hayalim başımızı sokacak bir çatımız olsun”

8 yıldır tiyatroyla uğraşıyorum. Kendimi sinema ve tiyatroda hayal ediyorum. 5 yıl sonraya dair hayalim; başımızı sokacak bir çatımız olsun, karnımızı doyurabiliyor olalım ve özgürce sanat icra edebiliyor olalım. Bu benim için yeter. Ben bunları yapabileceğime inanıyorum.

“Arada yitip gitmiş bir y kuşağı var”

30 yaşında bir Türk genciyim. Siyasi hafızam benim ilk başta 8-9 yaşlarında tek hatırladığım, Bülent Ecevit'in ‘Anayasa fırlattı, ülke krize girdi' demesi, yazar kasa fırlatılması. Sonrası kocaman bir boşluk. Hepimiz hayatta mutluymuşuz gibi yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin gençleri buna layık değil. Parkta yarım saat güvenlik müdahalesi edilmeden oturduğumuza şükretmeye layık insanlar değiliz. Z kuşağı diyorlar lakin arada yitip giden bir Y kuşağı var. Biz bittik, biz yokuz aslında.

“Her şey bu seçimde belli olacak”

Ben Türkiye'yi 5 sene sonra bir yerde göremiyorum. Her şey bu seçimde belli olacak. Aynen devamsa hepimiz kaçalım. Sizler gelirseniz çok daha farklı şeyler bekliyorum diye düşünüyorum lakin garantisi de yok."

"Akşener’in hayallerini sorduğu gençler: Yarınımızı tahmin edemiyoruz" haberi, 11 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 11 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Akşener’in hayallerini sorduğu gençler: Yarınımızı tahmin edemiyoruz haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akşener’in hayallerini sorduğu gençler: Yarınımızı tahmin edemiyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  2. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  3. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  4. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  5. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
  6. 11:46 Milyarder CEO Elon Musk'tan Şok Edici İtiraf: Cinayetlerin Ardındaki İsim Ortaya Çıktı!
  7. 11:45 Çöl Tozu Alarmı: 35 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı!
  8. 11:43 'MİT'e alacağız' yalanıyla liseli kıza istismar: Sanıkların cezası onandı
  9. 11:38 Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya Göndermeyi Reddetti
  10. 11:33 Bursa'da Gerçekleştirilen Operasyonda Organize Suç Örgütü Çökertildi: 24 Şüpheli Yakalandı
  11. 11:28 Koray Aydın: ‘Özü başına’ doğru değildi, ittifak ve işbirliklerine açığız
  12. 11:28 26 Nisan 2024: Altın Fiyatlarında Güncel Değişimler
  13. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  14. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  15. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  16. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  17. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  18. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  19. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  20. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
Politika Haberleri