Aktroller 2020 seçimine hazırlanıyor: Her troll hesabın ayrı görevi var

Aktroller 2020 seçimine hazırlanıyor: Her troll hesabın ayrı görevi var

Aktroller 2020 seçimine hazırlanıyor: Her tr... Sosyal medya mecralarında, çoğunlukla AKP propagandası yapan ve muhalefete saldırı yürüten "troll" ekibin nasıl işlediğine dair açıklama yapıldı.

Sosyal medya mecralarında, çoğunlukla AKP propagandası yapan ve muhalefete saldırı yürüten "troll" ekibin nasıl işlediğine dair açıklama yapıldı.

Zet Lorento blogunun yazarı bir hesap, kişisel twitter hesabı üzerinden bir süredir üzerine çalıştıkları, "troll" işleyiş mekanizmasına dair bilgi verdi.

Yazar, trollerin 2020 seçimine hazırlandığının altını çizerek, bu hazırlık kapsamında 2019'un Ocak ayından beri toplam 15 bin twitter profili oluşturduklarını belirtti.

Geliştirdikleri bir algoritma sayesinde şu ana kadar toplam 11 bin troll hesabı engellediklerini belirten kullanıcı, troll hesapların nasıl işlediğine dair şunları kaydetti:

"1- Flood’a başlamadan önce sosyal medyada “Trol” olarak adlandırdığımız bu kişilerin 2020 erken seçimine hazırlandıklarını (Şu an bütün partiler buna hazırlanıyor) bilmenizi isterim. Troller 2019 Ocak ayından bu yana 15.000’in üzerinde Twitter profili oluşturdular.

2- Bir süredir üzerinde çalıştığımız algoritmalar sayesinde yaklaşık 7 saat içerisinde ilk maddedeki görselde gördüğünüz gibi 11.000 trol hesabını engelledik. Eğer ilgi olursa bu hesapları dışarıya aktarıp sizlere iletebiliriz.

Resim

3- Troller, Facebook ve Instagram profillerinizi “taklit” hesap olarak şikayet ederken, Twitter profillerinizi ise yoğun bir şekilde spamlıyorlar. Twitter’daki spam örnekleri aşağıdaki görseldekiler gibi.

ResimResim

4- Instagram hesabınızı bir defalık kurtarabiliyorsunuz. Kimlik fotoğrafınız ile size söylenen talimatlara uyduğunuzda ınstagram hesabınızı açıyor. İkinci trol saldırısında ise bu ne yazık ki olmuyor ve hesabınız tamamen kapanıyor. Twitter’da ise hesapların açılması şans işi...

5- Bu troller içerisinde bir hiyerarşi var. Biliyorsunuz hiyerarşi, alt-üst ilişkisi demek. Kendilerine ''Grup Komutanı'' veya ''Grup Komutan Yardımcısı'' gibi rütbeler(!) vermişler. Hatta alt gruplar arasında kavga çıkarsa bu grupları barıştırmak için de ayrı gruplar kurmuşlar.

6- Şimdi bahsedeceğimiz bütün tim ve gruplar merkezi bir yerden yönetiliyor. A'k Ekip adını verdikleri bu merkez; Ankara'da. Türkiye'nin birçok ilindeki kişileri buradan yönetiyorlar. Trollere en çok katılım ise Urfa, Konya, Gümüşhane, İstanbul, Adana ve Ankara’dan.

7- Bu timler kendi aralarında belli gruplara ayrılıyorlar. Bu grupların bazıları sanatçılara, milletvekillerine ya da oyunculara saldırırken bazıları da fenomenlere saldırıyor. Twitter profili kapattıran bu timlerin hack ile uğraşan ekibi ise A*yıldız Tim.

8- Alt grupları incelediğimizde aktif olarak #twitter profillerine saldıran/şikayet eden ve spamlayan 'gruplar' ise şu şekilde;

Suf*e Grupları, R*bi4 Grupları, Ender*n Grupları, Kızıl*lma Grupları, S*ncer Grupları, S*lçuklu Grupları, Ak P*yade Grupları, T*rkuaz grupları

9- Bu grup ve timlere ek olarak 2019 yılında Reis*iler, Erdo*an grupları gibi ek gruplar oluşturulmuş. Bu grupların başındaki kişiler parti tarafından ödeme alırken #twitter’da “spam timlerimize katılın” çağrısına uyanlar ise hiçbir ödeme almıyorlar.

10-  Bu grup ve timlerin tek görevi Twitter'da hesap kapatmak değil. Aynı zamanda siyasi bir partinin TT çalışmalarını da yapıyorlar. O partiyi hepimiz biliyoruz. Bu çalışmaların aynısını muhalefet partileri de yapıyor. Fakat muhalefet ekipleri; vekillere - fenomelere saldırmıyor.

11- Bu grupları ve timleri yönetenler partinin gençlik kollarında ve kadın kollarında çalışıyorlar. Kadın kollarının aktif olarak çalıştığı spam timinin ismi ise: Otto*an woman sp*m timi. Evet isimleri ingilizce ve komik ama gerçek. Araştırabilirsiniz.

12- Maaş alamayan ve sosyal medyada trollük yapan gençlik kolları ya da kadın kolları çalışanlarının birçoğunu araştırırsanız bazı belediyelerdeki bankamatikçiler çıkacaktır. CHP, İYİ ve Saadet’e çağrımdır: Trollere karşı aktif mücadele verin.

"Aktroller 2020 seçimine hazırlanıyor: Her troll hesabın ayrı görevi var" haberi, 14 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Medya kategorisi altında bulunan Aktroller 2020 seçimine hazırlanıyor: Her troll hesabın ayrı görevi var haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aktroller 2020 seçimine hazırlanıyor: Her troll hesabın ayrı görevi var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  2. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  3. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  4. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  5. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  6. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  7. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  8. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  9. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  10. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  11. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  12. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  13. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  14. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  15. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  16. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  17. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  18. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  19. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  20. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
Otomotiv Haberleri