Akyazı Belediyesi, kar dolu günleri eğlenceye çeviriyor! Tüm vatandaşlar o etkinliğe davet edildi

Akyazı Belediyesi, kar dolu günleri eğlenceye çeviriyor! Tüm vatandaşlar o etkinliğe davet edildi

Akyazı Belediyesi, kar dolu günleri eğlencey... Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yoğun kar yağışı sonrasında oluşan beyaz örtü, Güzlek Mahallesi Aktepe'de kurulan kızak merkezi ile eğlenceye dönüştü. Akyazı Belediyesi'nin düzenlediği etkinlik, çocuklar ve aileleri karın tadını çıkarmaya davet ediyor.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinin yüksek kesimleri, son günlerde etkili olan kar yağışı sonrasında beyaza bürünerek kayak merkezlerini aratmayan bir atmosfere sahne oldu. Akyazı Belediyesi tarafından Güzlek Mahallesi Aktepe'de oluşturulan kızak merkezi, bölge halkının ve çevre illerden gelen misafirlerin ilgi odağı haline geldi.

KIZAK KEYFİ BAŞLIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları üzerine kar yağışının etkisini gösterdiği Akyazı'nın yüksek kesimleri, kızağını alanların koştuğu, ailelerin keyifle vakit geçirdiği bir atmosfere büründü. Aileler, beyaz örtüyle kaplı bölgelerde kızak keyfi yapmanın tadını çıkardı.

ARA TATİLİN GELMESİYLE ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Özellikle ara tatilin gelmesiyle birlikte bölgeye akın eden çocuklar, karnelerini almanın sevincini kızak keyfiyle taçlandırdı. Bölge halkı, Akyazı Belediyesi'nin oluşturduğu kızak merkezini çocuklarının eğlencesi için güzel bir imkan olarak değerlendirdi. Vatandaşlardan olumlu geri dönüşler alan proje için "Çocuklar için güzel imkan sağladılar," diyen 9 yaşındaki Rüveyda Aslan, karnesini aldıktan sonra ailesiyle birlikte kızak kaymaya geldiğini söyledi. Rüveyda, "Karnemi aldıktan sonra babam beni buraya getirdi. Burada kızakla kaydık. Diğer bölgeye gidip orada da kaymaya devam edeceğiz. Buraya geldiğimde kardan adam yaptım ve şimdi de kızakla kayıyorum. Burada çok eğleniyorum," dedi.

Rüveyda'nın babası Halim Aslan ise, "Çocuklar için güzel imkan sağladılar. Kar tatilinde güzel vakit geçirmek için belediyemiz çok güzel bir yer yapmış. Çocuklarım çok mutlu oldu. Kar fazla yağmış olsa daha da mutlu olurduk ama şu anda bile bizim için yeterli bir durum. Ben Kartepe ve Kartalkaya'ya giden bir insanım. Bu bölgenin diğerlerinden bir farkı yok. O bölgelerde de bu kadar kar var neticede burası çevre ilçeler ve iller için güzel bir yer. Önümüzdeki haftalarda belediyenin burada bir kızak şenliği olacak ve o sebeple bütün çevre illerdeki vatandaşları buraya davet ediyorum. Herkese şimdiden iyi eğlenceler dilerim," şeklinde konuştu.

AKYAZI BELEDİYE BAŞKANI'NDAN DAVET

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, bölgede oluşan kızak merkezi hakkında bilgi vererek, "Ara yıl tatilinin başlamasıyla birlikte aileler buraya akın etti. İnşallah belediyemizin organizasyonunu da kar yağışı devam ederse önümüzdeki hafta sonu yapmayı düşünüyoruz. Artık burası her vatandaşımızın bildiği, ilçe ve şehir dışından da gelen vatandaşların olduğu, yakın ilgi gösterdiği bir yer oldu. İnşallah bu yıl ve her yıl üzerine bir şeyler katarak alışkanlığı devam ettireceğiz. Keramali Türbesi'nin eteklerindeyiz. Burası çabuk ve kolay ulaşılan bir bölge. Aileler de buraya kısa bir şekilde gelerek hoşça vakit geçirebiliyorlar. Kar yağışı devam ederse geleneksel hale getirdiğimiz Güzlek Mahallesi Aktepe Kızak Şenliği etkinliğimizin 3'üncünü bu hafta sonu yapmayı planlıyoruz. Geçen sene deprem sebebiyle erteledik. Bu sene yapılacak olan şenlikte çocuklarımıza karne hediyesi olmuş olacak" dedi.

"Akyazı Belediyesi, kar dolu günleri eğlenceye çeviriyor! Tüm vatandaşlar o etkinliğe davet edildi" haberi, 22 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Akyazı Belediyesi, kar dolu günleri eğlenceye çeviriyor! Tüm vatandaşlar o etkinliğe davet edildi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akyazı Belediyesi, kar dolu günleri eğlenceye çeviriyor! Tüm vatandaşlar o etkinliğe davet edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:04 İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
  2. 00:01 Hükümet zam yok derken, ünlü ekonomist asgari ücretin 20 bin TL'ye çıkacağını söyledi!
  3. 23:14 Özel’den Dervişoğlu’na tebrik: "Kendisine hayırlı olsun diyoruz"
  4. 22:47 Türk sporunda dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris 2024'te Türkiye'yi temsil edecek
  5. 22:36 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
  6. 22:11 Meral Akşener: "Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
  7. 22:07 Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu tebrik etti
  8. 22:01 Fenerbahçe, derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
  9. 21:58 Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
  10. 21:54 Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!
  11. 21:28 İbrahim Efe'nin düşüşü olay olmuştu: İstifa etti!
  12. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
  13. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  14. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  15. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  16. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  17. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  18. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  19. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  20. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
Yerel Gündem Haberleri