Akyüz ailesi Wushu'yu sömürmeye devam ediyor, gerçek şampiyon pazarcılık yapıyor!

Akyüz ailesi Wushu'yu sömürmeye devam ediyor, gerçek şampiyon pazarcılık yapıyor!

Akyüz ailesi Wushu'yu sömürmeye devam ediyor... Akyüz Ailesi’nin ‘aile şirketi’ gibi yönettiği wushu sporunda gerçek sporcular mağdur olmaya devam ediyor. 7 ile 10 Nisan tarihleri arasında düzenlenen turnuvada, Oğuzhan Kerenciler şampiyon oldu ancak birinciliği Akyüz ailesinin yeğeni ile paylaştırıldı

Akyüz Ailesi’nin ‘aile şirketi’ gibi yönettiği wushuda skandallar ayyuka çıkmaya devam ediyor. Kuralları hiçe sayarak birçok sporcuyu mağdur eden Akyüz Ailesi’nin 2018 Türkiye Şampiyonası’nda da ağızları açık bırakacak bir usulsüzlüğe imza attığı açığa çıktı.

Birgün gazetesi'nden Eren Tutel'in haberine göre iki yıl önce 7 ile 10 Nisan tarihleri arasında düzenlenen turnuvada, ‘dao kılıç’ disiplininde yarışan Oğuzhan Kerenciler, sergilediği performansla şampiyonluğa ulaştı. Ancak hakemlerin puanlaması ve kararıyla birinciliği Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Asbaşkanı Muhammet Çapoğlu ile TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün eşi Fatma Akyüz’ün yeğeni olan Dursun Ali Çapoğlu’yla paylaşmak zorunda kaldı. Üstelik Fatma Akyüz’ün yeğenin birinciliği ulaştığı müsabakada hakemlik yaptığı öğrenildi. Kameralara da yansıyan anlarda Oğuzhan Kerenciler performansını sergilerken Dursun Ali Çapoğlu, halasının yanında oturuyor ve Akyüz’le sohbet ediyor.

2020’DE DE BENZER SENARYO

Tarafsız bütün gözlemciler Oğuzhan’ın şampiyonluğu kazanmasını düşünürken hakemler iki sporcuyu da birinci ilan etti. Bu şampiyonluk Dursun Ali’nin ilk şaibeli şampiyonluğu da değil. Çapoğlu, daha önce BirGün’ün ortaya çıkardığı ve TRT ekranlarından canlı yayımlanan 2020 Türkiye Şampiyonası’nda hareketini tamamlamamasına rağmen yine Fatma Akyüz’ün de dahil olduğu hakemler tarafından şampiyon ilan edilmişti.

‘AKYÜZ, YEĞENİNİ BİRİNCİ YAPTI’

Birgün'e konuşan Oğuzhan Kerenciler, yaşadığı haksızlıklar nedeniyle sporu bıraktığını aktarıyor. 17 yaşındaki genç sporcu şimdilerde geçimini sağlamak için babasıyla beraber pazarcılık yapıyor. Çocuk yaşlardan itibaren spora büyük emek verdiğini dile getiren Oğuzhan, wushuyu bıraktığı için çok üzgün. Genç sporcu yaşadıklarını şu ifadelerle anlatıyor: “2013 yılından bu yana profesyonel olarak wushu taolu sporunu yapıyorum. Arkadaşlarım oyun oynarken ben spor yapıyordum. Defalarca birinciliklerim oldu fakat çok haksızlığa uğradım. 2018’deki şampiyonada rakiplerimden biri Abdurrahman Akyüz’ün kaynının oğlu yani Fatma Akyüz’ün yeğeni Dursun Ali Çapoğlu’ydu. Toplamda dört kişi yarışıyorduk. Halıya çıktığımda herkes beni hayranlıkla izledi. Diğer platform hakemleri de kendi yarışmacısını değil, beni seyrediyorlardı.”

Oğuzhan Kerenciler, “Bu dalda Fatma Akyüz’ün yeğenini birinci yaptılar” diyor ve ekliyor: “Ben de üçüncü oldum. Sıra ikinci form olan dao formuna geldi. Babama çıkmak istemediğimi söyledim. O ise, ‘Çık kılıcı kır’ dedi. Yine herkes hayretler içerisinde beni seyretti. Benden önce yarışan Akyüz’ün yeğeni de halasıyla beraber oturarak beni seyretti. Fatma Akyüz beni ve yeğenini birinci yaptı. İkimiz de birincilik kürsüsüne çıktık. Hiç araştırmadık fakat belki de beni resmi evraklarda üçüncü bile yazmış olabilirler.”

‘ÇOK EMEK VERDİM’

Oğuzhan emeğinin karşılığını alamadığı görüşünde. Akyüzler hakkında soruşturma açılmadığı için ise tepkili. Genç sporcu tepkisini, “Gerçekten ben çok çalıştım. Okulumu bile doğru dürüst okuyamadım. Günde 5 saat antrenman yapıyordum. Ders çalışmaya çok vaktim kalmıyordu. Okula gittiğimde bazen sınıfta derste uyuduğum oluyordu. Annemle babamın tek bir amacı vardı. Benim Avrupa ve Dünya şampiyonasında dereceler elde etmem. Ama yaşadığımız haksızlıklar nedeniyle artık pes ettik ve yarışmalara katılmama kararı aldık. Çünkü bu haksızca yönetilen sistemde anladık ki çalışmalarımızın, başarımızın ya da emeğimizin bir önemi yok. Onlar kendi bildiklerine puan verip şampiyon yapıyorlar. Bizler de onların birinci olmasına yardımcı olan oyuncaklarız” diyerek gösteriyor.

"Akyüz ailesi Wushu'yu sömürmeye devam ediyor, gerçek şampiyon pazarcılık yapıyor!" haberi, 15 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 15 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Akyüz ailesi Wushu'yu sömürmeye devam ediyor, gerçek şampiyon pazarcılık yapıyor! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akyüz ailesi Wushu'yu sömürmeye devam ediyor, gerçek şampiyon pazarcılık yapıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  2. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  3. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  4. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  5. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  6. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  7. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  8. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  9. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  10. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  11. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  12. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  13. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  14. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  15. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  16. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  17. 13:06 TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yerli turizmi desteklemek adına çağrıda bulundu
  18. 13:06 Şimşek'in ekonomik açıklamaları gündemde! Avrupa'dan getirilen ilaçlara vergi artışı
  19. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  20. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
Spor Haberleri