Alev Coşkun: Cumhuriyet gazetesi bir Kuvayı Milliye kurumudur

Alev Coşkun: Cumhuriyet gazetesi bir Kuvayı Milliye kurumudur

Alev Coşkun: Cumhuriyet gazetesi bir Kuvayı ... Cumhuriyet Vakfı’nın başkanı Alev Coşkun, gazetenin içindeki bir grubun Cumhuriyet'i "ele geçirme hareketi yürüttüğünü" ifade etti.

Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu ile iplerin kopmasına kadar giden, "Cumhuriyet'te para karşılığı manipülatif haber" iddiası hakkında tartışmalar sürerken Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı’nın başkanı Alev Coşkun, gazetenin içindeki bir grubun Cumhuriyet'i "ele geçirme hareketi yürüttüğünü" ifade etti.

Cumhuriyet gazetesiyle ilgili tartışmalar hakkında bir yazı kaleme alan Coşkun, gazetenin içindeki bu grubun "en güvenilir gazeteye egemen olmak, onun etkisinden ve gücünden yararlanmak, bu gücü kullanmak ve ayrıcalığını elde etmek istediğini" öne sürdü. 

"Bu hareketin de kuşkusuz bir başı var, grubun unsurları var. Bu konuyu kişiselleştirmemek için isimlere girmiyorum" yazan Coşkun, daha sonra üç vakıf yönetim kurulu üyesinin kendisinin vakıf başkanlığından istifasını istediğine dikkat çekti. Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Turan Karakaş, Birol Başaran ve Barış Doster, bu hafta yayımladıkları açıklamada Coşkun'un E-Ticaret yasası karşıtı parayla haber yayımlanmasını onayladığını ve üstünün örtülmesini istediği iddia ederek, istifa çağrısında bulundu. 

22 Mayıs 2223'te vakıf yönetim kurulu toplantısında güvenoyu oylaması yapıldığını ve ilk başta 12 üyenin 9'unun oyunu aldığını söyleyen Coşkun, daha sonra 3 üyenin de kendisine güvenoyu verdiğini belirtti. Coşkun bu üç üyenin "Karmaşa yaratarak kamuoyunu harekete geçirmek, üzerind kamuoyu baskısı uygulamak istediğini" söyledi. Coşkun ayrıca, "Okuyucularımız, CUMOK’lar, yazarlarımızın büyük çoğunluğu bu kadar kritik bir dönemde gazetenin başından ayrılmamın doğru olmadığını belirtiyorlar" yazdı.

"Cumhuriyet iddia edilen konuda bir özel haber yapmamıştır"

Coşkun, "Cumhuriyet'te para karşılığı manipülatif haber" iddiasıyla ilgili olarak da şu satırları kaleme aldı:

"İkinci konu e-ticaret yasası Meclis’te konuşulurken özel haber yapıldığı, bu konuda ilan için bir şirketten 500.000 lira alındığıdır. Öncelikle belirtmeliyim ki söz konusu edilen olay, gazete yönetimince değerlendirilmiş ve ticari yönden de herhangi bir işlem gerçekleşmemiştir. 

Cumhuriyet gazetesi, iddia edildiği gibi, bu konuda hiçbir özel haber yapmamıştır. Konu dünkü gazetede (16.6.2023) “arşivler yalanı çürütüyor” başlığıyla şöyle verildi: 

“Cumhuriyet gazetesine karşı son günlerde yürütülen yoğun saldırıların odak noktası olan e-ticaret yasasına ilişkin eleştirel haberlerin benzerleri, aynı dönemde iktidar yanlısı yayın organları dahil birçok gazete ve internet haber sitelerinde yayımlandı.” 

Cumhuriyet gazetesini çeşitli ortamlarda karalamaya, suçlamaya çalışan bu grup, yine savcılığa başvurarak savcılık tarafından kovuşturma açılsın istedi. Cumhuriyet başsavcılığı herhangi bir suç oluşmadığı için kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.

Tüm yapılan hareketler ortada kaldı."

Coşkun, ayrıca "gazetenin tüm birimlerine egemen olmak isteyen grubun" Üsküdar Üniversitesi’ne, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından rektör atanan bir kişiyle yapılan söyleşiyi yayımlamasını engellediğini ifade etti: 

"Said Nursi platformu ve Said Nursi kürsüsüne sahip olan bir üniversitenin rektörü kim olursa olsun onun söyleşisi Cumhuriyet gazetesinde yer alamazdı. ADD tarafından 2022 yılının Atatürkçüsü seçilen, Atatürk hakkında 20’ye yakın kitap yazan Alev Coşkun zaten buna izin veremezdi. Ancak bu hareket bana karşı yapılan girişimlerin bir anda üst düzeye taşınmasının nedeni oldu. Düğmeye basıldı."

"Alev Coşkun: Cumhuriyet gazetesi bir Kuvayı Milliye kurumudur" haberi, 17 Haziran 2023 tarihinde yazılmıştır. 17 Haziran 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Alev Coşkun: Cumhuriyet gazetesi bir Kuvayı Milliye kurumudur haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Alev Coşkun: Cumhuriyet gazetesi bir Kuvayı Milliye kurumudur 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:28 Kahramanmaraş Depremi Davası: Yıkılan Blokta 103 Kişinin Ölümüyle İlgili Duruşma Ertelendi
  2. 12:23 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: 29 Ölü, 60 Kayıp
  3. 12:18 Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Savcılardan İhlal İddiası: Ek Para Cezası Talebi
  4. 12:14 Evde Fransız Lezzeti: Enfes Brioche Ekmeği Tarifi
  5. 12:11 Pazı Sarması: Türk Mutfağının Gizli Lezzeti
  6. 12:07 Milano'da Gece İçki Satışına Kısıtlama: Turistik Bölgelerde Yeni Düzenleme!
  7. 12:03 3 Mayıs 2024 günlük burç yorumları!
  8. 11:54 Fransa ve Japonya, İlişkileri Güçlendirme ve Hint Pasifik'teki Özgürlüğü Koruma Konusunda Anlaştı
  9. 11:40 CHP Genel Başkanı Özel'den Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
  10. 11:31 Oyuncu Çiçek Dilligil'in oğlu Ardahan Toprak cinsiyet değiştirdi: Yeni adı Ayda
  11. 11:20 Ali Yerlikaya, 1 Mayıs sonrası yapılan ev baskınlarının görüntülerini paylaştı
  12. 11:18 Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi
  13. 10:56 Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı
  14. 10:45 Bir dizi için daha final kararı alındı
  15. 10:41 Carlos Sainz Audi'nin F1 teklifini reddettiği iddialarını yalanladı
  16. 10:34 Cem Küçük: AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
  17. 10:29 Arkadaşına IBAN'ını verdi, hapse girdi
  18. 10:25 Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
  19. 10:22 ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 124,35
  20. 10:16 Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal: İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon
Medya Haberleri