Alex Albon: Williams ile uzun vadeli bir anlaşmaya sahip olmak ayrıcalık

Alex Albon: Williams ile uzun vadeli bir anlaşmaya sahip olmak ayrıcalık

Alex Albon: Williams ile uzun vadeli bir anl... Alex Albon, kariyerinin başındaki 'inişli çıkışlı' dönemin ardından, Williams ile Formula 1'de uzun vadeli bir anlaşmaya sahip olmanın bir ayrıcalık olduğuna inanıyor.

Albon, 2020 sonunda Red Bull'dan ayrıldı. Takımda bir yıl yedek ve test pilotluğu yapmasının ardından geçtiğimiz yıl Williams ile tam zamanlı olarak F1'e döndü.

Gride döndükten sonra harika bir performans sergileyen Albon; Avustralya, Miami ve Belçika'da Williams ile puanlar elde etti. Bu, Albon'un takımla çok yıllık bir sözleşme imzalaması için yeterliydi ve Williams pilotuna F1 kariyerinde ilk kez uzun vadeli bir güvence sağlanmış oldu.

Albon, 2022 sezonunun sonunda, özellikle Red Bull'da geleceğiyle ilgili belirsizlik ve gride dönme baskısının ardından bir 'sakinlik' hissettiğini söyledi.

Autosport'a konuşan Albon, "Son iki yıldan biri çok stresli, diğeri ise gergin geçti. Sanırım bu yıl için hazırlanıyordum ve ne beklemem gerektiğini bilmiyordum." 

"Uzun vadeli bir sözleşme imzaladım ve bu harika bir his. Dürüst olmak gerekirse, Formula 1'de olmak bir ayrıcalık. Kendimi çok iyi hissediyorum, kendimle ve işlerin gidişatyla gurur duyuyorum."

"O dönem, benim için biraz inişli çıkışlıydı ama şu anda bir şeyler inşa ettiğimi hissetmek güzel. Yeni sezonda takımla birlikte çalışacağım için heyecanlıyım, aracı geliştirmeye ve normal şeylere odaklanacağım; sürüş konusunda endişelenmeyeceğim." dedi.

Albon, Formula 2'deyken finansman zorluklarıyla karşılaştı, ancak gösterdiği performans sayesinde Red Bull'un genç programına geri döndü ve 2019 sezonu için Toro Rosso'da bir F1 koltuğu elde etti.

F1 kariyerindeki sadece 12. yarışta Pierre Gasly ile yer değiştirerek Red Bull'a terfi etti, ancak 2020 sonunda yerini Sergio Perez aldı.

Albon, Williams ile F1'e dönmeden önce bir gerginlik hissettiğini kabul etti, ancak araca geri dönüp ve sürüşe odaklandığında bunun ortadan kalktığını söyledi.

Albon, "Oldukça zordu. Çünkü aynı anda hem gerginlik, hem heyecan, hem de 'Tamam, nasıl olacak? Bir yıldır yarışmıyorum.' düşüncesi vardı." 

"Biraz paslanmış oluyorsunuz çünkü bu, arka bahçenizde pratik yapabileceğiniz normal bir spor değil; sürmeye devam etmeniz gerekiyor."

"Aynı zamanda, bu ikinci bir şans olduğu için; kendinizi göstermeniz gerektiğini biliyorsunuz. Pek çok insan ikinci bir şans elde edemez ve ben bunu elde edecek kadar şanslıydım. Fabrikada ve takımda zaman geçirmek oldukça güzeldi."

"Ama aracı sürdüğünüz an, aslında kendinizi en rahat hissettiğiniz an oluyor; sanki bunu yapmak için doğmuşsunuz gibi. Araca bindiğinizde her şey yolunda gidiyor. Kalbinizi harekete geçiren şey sadece bu birikim." dedi.

(Luke Smith)

"Alex Albon: Williams ile uzun vadeli bir anlaşmaya sahip olmak ayrıcalık" haberi, 27 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 27 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Motor Sporları kategorisi altında bulunan Alex Albon: Williams ile uzun vadeli bir anlaşmaya sahip olmak ayrıcalık haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Alex Albon: Williams ile uzun vadeli bir anlaşmaya sahip olmak ayrıcalık 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Motor Sporları konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  2. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  3. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  4. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  5. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  6. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  7. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  8. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  9. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  10. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  11. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  12. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  13. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  14. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  15. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  16. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  17. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  18. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  19. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  20. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
Motor Sporları Haberleri