Ali Babacan: "Mafya liderleriyle poz vermekten gurur duyan iktidar ortakları var bu ülkede."

Ali Babacan:

Ali Babacan: "Mafya liderleriyle poz vermekt... DEVA Partisi, belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısını bugün Bilkent Otel’de gerçekleştirdi. Toplantıda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da bir konuşma yaptı. Konuşmasında, son dönemde kamuoyunda 'tehdit' olarak algılanan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerini eleştirdi.

DEVA Partisi, belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısını bugün Bilkent Otel’de gerçekleştirdi. Toplantıda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da bir konuşma yaptı. Konuşmasında, son dönemde kamuoyunda 'tehdit' olarak algılanan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerini eleştiren Babacan, şu ifadeleri kullandı:

"ÖFKE BİR HİTABET SANATIDIR DİYEN BİR CUMHURBAŞKANI VAR BU ÜLKEDE"

"Şiddetten beslenenler var, öfkeden, nefretten beslenenler var. ‘Öfke bir hitabet sanatıdır’ diyen bir Cumhurbaşkanı var bu ülkede. Siyasi iradenin en tepesindekiler tarafınca kol kanat gerilen çeteler var bu ülkede. Mafya liderleriyle poz vermekten gurur duyan iktidar ortakları var bu ülkede. Esnafı tehdit eden, işletmelere çöken ve birileri tarafınca korunan kollanan takım elbiseli adamlar var bu ülkede. İşte biz önce, siyaseti bu kirli şiddet kültüründen arındırmalıyız. Biz, bu kavgacı, ötekileştiren, nefret tohumları ekmek haricinde bir şey bilmeyen, çözüm üretmeyen muhalefetin de tam karşısındayız. İşte o yüzden dostlar Meclis’te, sokakta, siyasi parti toplantılarında, çarşıda pazarda şiddetin, ayrımcılığın, öfkenin tamamını yok etmek üzere biz buradayız. Sokaklarımız güvenli olacak. Hayatlarımız güvenli olacak. Haksızlığın her türünü al aşağı edeceğiz.

"ARTIK SOPAYI ABA ALTINDAN GÖSTERMİYOR, ELİNDE SALLAYA SALLAYA GÖSTERİYOR"

Ülkenin cumhurbaşkanı, yerel seçim çalışmalarına başladı, il il dolaşıyor. Yanlış anlamayın bizim yaptığımız gibi halkın sorunlarını dinlemek için dolaşmıyor. Bir esnafın kapısını çalmışlığı, bir manava girmişliği yok. Emekliyle sohbet etmişliği, bir kahvede çay içmişliği yok. Yaptığı, yapacağı hizmetleri anlatmak için de dolaşmıyor. İl il, ilçe ilçe, halkı tehdit etmek için dolaşıyor. Kürsüye çıkıyor, ‘Biz yoksak, hizmet yok’ diyor. ‘Biz yoksak, doğal gazı göremezsiniz’ diyor. ‘İktidar benim. Belediye benden olmazsa, şehrinize hizmet beklemeyin’ diyor. Aba altından sopa göstermek diye bir tabir vardır. Erdoğan artık sopayı aba altından göstermiyor. Elinde sallaya sallaya sopayı gösteriyor. Gittiği her yerde insanlara hep bir ağızdan tekrarlattırdığı, ‘tek millet’ dediği anlaşılan o ki, yalnız kendisine oy verenlerden ibaret. Yeni ortaklarının diline hemen uyum sağladı, tehdide şantaja alıştı. Buradan kendisine sesleniyorum: Sayın Erdoğan, hiç boşuna tehditle şantajla kendinizi yormayın. Vatandaşımız antrenmanlı. Yıllar öncesinden tanıyor, biliyor bu dili. 90’ların karanlığından biliyor. Küçük ortağınızdan biliyor. Küçük ortağınızın kol kanat gerdiklerinden biliyor bu tehditleri, şantajları. Sayın Erdoğan, siz hiç boşuna yorulmayın. Vatandaş bu şantaj siyasetini gayet iyi biliyor. Vatandaş bu sesten, bu tehditlerden korkmuyor.

"Ali Babacan: "Mafya liderleriyle poz vermekten gurur duyan iktidar ortakları var bu ülkede."" haberi, 18 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ali Babacan: "Mafya liderleriyle poz vermekten gurur duyan iktidar ortakları var bu ülkede." haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ali Babacan: "Mafya liderleriyle poz vermekten gurur duyan iktidar ortakları var bu ülkede." 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:47 Türk sporunda dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris 2024'te Türkiye'yi temsil edecek
  2. 22:36 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
  3. 22:11 Meral Akşener: "Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
  4. 22:07 Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu tebrik etti
  5. 22:01 Fenerbahçe, derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
  6. 21:58 Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
  7. 21:54 Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!
  8. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
  9. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  10. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  11. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  12. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  13. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  14. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  15. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  16. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  17. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  18. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  19. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  20. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
Politika Haberleri