Ali Babacan: Millet verdiği oya sahip çıkmayanı, seçim gecesi kendini yalnız bırakanı, umutları alıp karanlığa

Ali Babacan: Millet verdiği oya sahip çıkmayanı, seçim gecesi kendini yalnız bırakanı, umutları alıp karanlığa

Ali Babacan: Millet verdiği oya sahip çıkmay... 2019 seçimlerini hatırlatan Babacan, "Sizi seçim gecesi yalnız bırakamayacağız" dedi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sandık güvenliği için yapılan çalışmaların tanıtım toplantısında 2019 seçimlerini hatırlattı; "Bu millet verdiği oya sahip çıkmayanı, hakkını savunmayanı, seçim gecesi kendini yalnız bırakanı da umutları alıp karanlığa gömeni de affetmez.” dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin sonuçlarını takip etmek amacıyla kurdukları “saydık.biz” isimli internet sitesinin tanıtım toplantısında, “Yüze yüze kuyruğuna geldik, son 55 gün. Tüm bu çalışmaların, emeklerin, birlikteliklerin en önemli aşaması, seçim günü sandıklara sahip çıkmamıza bağlı” dedi.

Ali Babacan, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin sonuçlarını takip etmek amacıyla kurulan “saydık.biz” internet sitesinin tanıtımı için bugün DEVA Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuştu. Babacan, şunları söyledi:

"Seçimi açık ara kazanmayı hedefliyoruz"

"14 Mayıs seçimleri için her türlü seçim güvenliğini, her türlü tedbiri almak zorundayız. Çok dikkatli olmak zorundayız. Çünkü önümüzde, tam demokrasiye giden yolun ayrımı var. Tek kişinin dağarcığıyla, keyfi kararlarıyla yönettiği ülkeyi ortak akılla, katılımcılıkla, istişareyle yönetmenin eşiğine gelmiş bulunmaktayız. Ülkemizi özgürlük ve zenginlik limanına sağ salim yanaştırmanın şafağındayız. Biz, bu seçimi açık ara kazanmayı hedefliyoruz. 

‘saydık.biz’i tanıttı

DEVA Partisi olarak biz, seçim güvenliğiyle ilgili kendi sistemimize de oluşturmuş bulunmaktayız. Bu sistem, Altılı Masa’da yaptığımız iş birliğine, sivil inisiyatifle içinde olduğumuz diyaloğa ek olarak oluşturduğumuz kendi sistemimiz.

Tüm vatandaşlarımızın içine katılabilecekleri bir seçim güvenliği sistemi. Bu platform, sorumluluk sahibi aktif bir vatandaşlığın gereği olarak kendisinin, evladının, çocuğunun yarınlarına sahip çıkmasını sağlayacak bir platform. ‘saydık.biz’ ile çok daha geniş bir çerçevede kitle kaynak metodunu da aslında aktive etmiş olacağız. Sistem çok basit. Her biriniz, bilgisayar başına geçip veya akıllı telefonlarınızdan ‘saydık.biz’ adlı internet sitesine girebilir. Sitede çok basit bir üyelik formu var. Bu üyelik formu, sandığa sahip çıkma, sandık sahiplenmekle ilgili bir üyelik formu. DEVA Partisi’ne üyelikle alakası yok. Bu formu doldurduktan sonra, ekrandaki Türkiye haritasından hangi ilde oy kullandığınızı ve o ilin ilçelerini görebiliyorsunuz. O ilçelerden de sandıkların detayına kadar inebiliyorsunuz. Oy kullanım işleminin yapıldığı binadaki sandıkları sahipleniyorsunuz. Bu bina, oy kullandığınız bina olabilir. Başka bir binadaki sandıkları da sahiplenebilirsiniz. 

"Sandıkları sahiplenen arkadaşlarımızın yapacağı, ıslak imzalı tutanağın fotoğrafını çekip sisteme yüklemek"

Türkiye haritasına baktığımızda, il haritasında hangi binalarda hangi sandıklar sahipli, hangisinin henüz sahibi yok, görmek mümkün. Böylece sahiplenilmemiş sandıklar üzerinden sahiplenme işlemini yapabiliyoruz. Ve bu sistem, partilimiz olsun olmasın bütün yurttaşlarımıza açık. Sisteme kaydolduktan sonra o önemli günü, seçim gününü bekliyoruz. Seçim günleri, aslında demokrasinin bayram günleridir. 14 Mayıs günü, sahiplendiğiniz sandığa gidip gün boyu o sandık ve sandığın olduğu binadaki diğer sandıkları izliyorsunuz, takip ediyorsunuz. Bununla ilgili zaten eğitim programları olacak. Orada sandığa nasıl sahip çıkılacak, ne tür riskler olabilir; hepsi ‘saydık.biz’ web sitesinde sandık sahibi olan arkadaşlarımıza eğitimlerle anlatılacak. Seçim gününün sonunda, sandıklar sayıldıktan sonra bir ıslak imzalı tutanak tutuluyor. Bu tutanağın adı, ‘sandık sonuç tutanağı’. Sandık başkanı, sandık başkanı yardımcısı ve son seçimlere giren 5 partinin sandık görevlilerinin imzası yer alıyor. Sandık müşahidi diye bir sistem var, sandık müşahidi olarak, 7 kişinin dışındaki insanlar da gidip sandıkları izleyebiliyor. Sandıkları sahiplenen arkadaşlarımızın yapacağı, ıslak imzalı tutanağın fotoğrafını çekip sisteme yüklemek.

"Ülkemizde demokrasi hasretini dindireceğiz"

Bu sistem, bütün vatandaşlarımıza açık. Formu doldurmak, sandık sahiplenmek, vatandaşlık görevinin belki de en önemli unsurlarından bir tanesi olacak. ‘saydık.biz’e katılmak, sadece ve sadece demokrasiye sahip çıkmak anlamına geliyor. Seçim gecesi de hep beraber bu sisteminin sayfalarından sonuçları izleme imkanına sahip olacağız. Eminim tarihi zaferimiz öyle büyük olacak ki ülkemizde demokrasi hasretini dindireceğiz.

"Birinin ihtirası başımıza daha fazla iş açmasın diye sandıklara sahip çıkacağız"

Yüze yüze kuyruğuna geldik, son 55 gün. Tüm bu çalışmaların, emeklerin, birlikteliklerin en önemli aşaması, seçim günü sandıklara sahip çıkmamıza bağlı. Bunu bir siyasi parti genel başkanı olarak söylemiyorum. Maksadımız, DEVA’ya atılan oyları korumak değil. Maksadımız, ipi kim göğüslüyorsa göğüslesin, kim kazanırsa kazansın hakkı korumak. Biz, hakkı korumanın derdindeyiz. Maksadımız, seçim günü hakkın tecelli etmesi. Maksadımız, demokrasi tarihimizin en büyük sınavlarından birini kazasız belasız bitirmek, kimsenin aklında kuşku bırakmamak. Kim olursa olsun hakkı çiğnetmeyeceğiz, ne olursa olsun hakkı tutup ayağa kaldıracağız. Aslan köylülerin yargılandığı o tarihi duruşmada söyledikleri gibi, birinin ihtirası başımıza daha fazla iş açmasın diye sandıklara sahip çıkacağız.

"Sizi seçim gecesi yalnız bırakamayacağız"

İktidarın bütün gücüyle milletin üstüne geldiği, hayatın her alanına karıştığı, kendi milletini fakirleştirdiği bir dönemde verilecek en iyi cevabın sandığa atılacak bir oy olduğunu bu millet gayet iyi bilir. Fakat oy sandığına dokunanı, verdiği oyu mundar etmeye, saydırmamaya, iptal etmeye çalışanı da affetmez. 2019’da gördük. Verdiği oya sahip çıkmayanı, hakkını savunmayanı, seçim gecesi kendini yalnız bırakını da umutlarını alıp karanlığa gömeni de affetmez, unutmaz. Dolayısıyla bizim sandıklara sahip çıkmamız, aynı zamanda milletimizin bizden çok kuvvetli beklentisidir. Biz, DEVA Partisi olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Sizi seçim gecesi yalnız bırakamayacağız.”

"Ali Babacan: Millet verdiği oya sahip çıkmayanı, seçim gecesi kendini yalnız bırakanı, umutları al." haberi, 20 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 20 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ali Babacan: Millet verdiği oya sahip çıkmayanı, seçim gecesi kendini yalnız bırakanı, umutları al.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ali Babacan: Millet verdiği oya sahip çıkmayanı, seçim gecesi kendini yalnız bırakanı, umutları al.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  2. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  3. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  4. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  5. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  6. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  7. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  8. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  9. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  10. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  11. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  12. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  13. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  14. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  15. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  16. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  17. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  18. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  19. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  20. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
Politika Haberleri