Ali Koç, Erdoğan’a çağrı yapmıştı! Mehmet Büyükekşi’den açıklama

Ali Koç, Erdoğan’a çağrı yapmıştı! Mehmet Büyükekşi’den açıklama

Ali Koç, Erdoğan’a çağrı yapmıştı! Mehmet Bü... Gaziantep FK’nin eski başkanı ve iş insanı Mehmet Büyükekşi, TFF Başkan adayı olmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi, “Ayrım yapmayacağız” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanlığı’na aday olan Gaziantep Kulübü’nün eski başkanı ve iş insanı Mehmet Büyükekşi için AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Lütfen bu hatadan dönelim” demişti. Koç ayrıca “TFF başkanı olacak kişinin ailesinden birinci derece kan bağı bu yapıyla dün, bugün ve yarın hiçbir ilişkisi olmamalı. Yeni bir aday bulunması ivedilikle şarttır” ifadesini kullanmıştı.

Büyükekşi, TFF Başkan adayı olmasına ilişkin gelen eleştirilere yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Büyükekşi, seçilmeleri durumunda hiçbir kulübe ayrıcalık göstermeyeceklerini, herkese eşit mesafede duracaklarını belirtti.

Seçimde Türk futbolunun tüm paydaşlarıyla birlikte hareket etmek istediğini daha önce ifade eden Büyükekşi “Gecikmeye tahammülü olmayan sorunlarla başa çıkmamızın tek yolu, birlikte ve futbolun iyiliklerine ve başarısına odaklanmış, özel ajandalardan arındırılmış bir güven ortamını yaratmaktan geçiyor. Bu kurum her koşulda, her futbol kulübüne mutlaka eşit mesafede olmak zorunda” dedi.

Adaylık sürecinde her kademedeki futbol paydaşlarıyla samimi istişarelere odaklandığını aktaran Büyükekşi, “Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, Kadınlar Ligi ve amatör şubeler de dahil tüm sorunların üstesinden gelebilmek için, derhal çözülmesi gereken yayın ihalesi için, harcama limiti, hakem hataları, gözlemci ve temsilci sorunları ve benzeri birçok mesele için zamana karşı yarışıyoruz. Bizden sonraki yönetim için iyi bir miras bırakmak zorundayız” değerlendirmesinde bulundu.

‘HİÇBİR KULÜBE AYRICALIK GÖSTERMEYECEĞİZ’

Büyükekşi, şöyle devam etti: “Seçimlerden sonra gönlünü alırım yanılgısıyla hırslarınıza yenik düşebilirsiniz. TFF’ye baskı kurmak, kulüp stratejinizin bir parçası dahi olabilir. Ama bu yeni dönemde bunların işe yaramayacağını nezaketle belirtmek isterim. Biz, hiçbir şart altında kimseye ve hiçbir kulübe ayrıcalık göstermeyeceğiz, her kulübe eşit mesafede duracağız.”

‘KENDİMİ ÇOKTAN İSPATLADIM’

Son dönemlerde kişi veya kurumlar hakkında olumsuz bir intiba oluşturulmak istendiğinde hep aynı argümanların kullanıldığını aktaran Büyükekşi, şunları kaydetti: “Çamur at izi kalsın yöntemi uygulanmaya çalışılır. Ben kamuda yıllardır hizmet vermiş ve vermeye devam eden biriyim. Türkiye ihracatının yönetimi ile görevlendirilmiş, bu görevi alırken seçimle ve yüzde 100 mutabakatla gelmiş ve tüm dünyada bu ülkenin değerlerini temsil etmek için yetkilendirilmiş biriyim. Ben bu ülkeye olan sevgimi, sadakatimi, maddi ve manevi değerlerimi çoktan ispatladım. Birlik, beraberlik ve dostluk prensibimi koruyabilmek için şimdilik bu kadarı yeter. Kişilik haklarıma yönelik bu gibi söylemlerde bulunan tüm şahıslarla ilgili hukuki haklarımı ise saklı tutuyorum. Bu hassas günlerde dostluk ve kardeşlik ortamını korumak hepimizin yararınadır.”

‘KAPIM HERKESE AÇIK’

Büyükekşi, Kulüpler Birliği Vakfı ile cuma günü 5 saatlik verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı: “Doğaldır ki her kulübün münferit sorunları var lakin biz birlikte olursak, ‘ben’ demekten vazgeçip ‘biz’ demeye alışabilirsek, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. O toplantıda bulunan hepimiz bunu gördük. Yani o toplantılara gelmek lazım. Kulüpler Birliği toplantısına girerken, adaylık başvurumuz için 200 imzamız vardı. Cumartesi akşamından sonra ise 234 imzamız oldu. Bu bile bazı şeyleri anlamak için önemli bir ipucu. Her birinin kesintisiz ve artan teveccühlerine teşekkür ediyorum. Dürüst, güvenilir ve futbolun her alanındaki sorunlarına adil çözümler üretebilmek adına kapımın herkese, her kulübe, her sporcuya, futbolun tüm paydaşlarına açık olduğunu bir kez daha söylemek isterim.”

TFF’de başkan Nihat Özdemir’in istifasının ardından 16 Haziran’da yapılmak üzere olağanüstü seçimli genel kurul kararı alınmıştı.

"Ali Koç, Erdoğan’a çağrı yapmıştı! Mehmet Büyükekşi’den açıklama" haberi, 06 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 06 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Ali Koç, Erdoğan’a çağrı yapmıştı! Mehmet Büyükekşi’den açıklama haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ali Koç, Erdoğan’a çağrı yapmıştı! Mehmet Büyükekşi’den açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Spor Haberleri