Konya'da Minibüslerde Denetim Yapıldı

Konya'da Minibüslerde Denetim Yapıldı

Konya'da Minibüslerde Denetim Yapıldı Konya'da güvenli bir trafik ortamı oluşturmak için İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sivil trafik polisleri tarafınca kent içi minibüslere yönelik denetim yapılmış oldu. Denetimde sivil polisler satın alan kılığında minibüslere binerek ihlalleri tek tek tespit etti. Denetimde telefonla konuşan, güven kemeri takmayan, fazla yolcu alarak kaide ihlali icra eden sürücüler tespit edilerek polis uygulama no

Konya'da güvenli bir trafik ortamı oluşturmak için İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sivil trafik polisleri tarafından şehir içi minibüslere yönelik denetim yapıldı. Denetimde sivil polisler müşteri kılığında minibüslere binerek ihlalleri tek tek tespit etti.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri trafiği daha güvenli hale getirmek için denetimlere aralıksız devam ediyor. Sivil trafik polisleri tarafından şehir merkezindeki minibüslere yönelik denetim yapıldı. Denetimde sivil polisler müşteri kılığında minibüslere binerek ihlalleri tek tek tespit etti. Denetimde telefonla konuşan, emniyet kemeri takmayan, fazla yolcu alarak kural ihlali yapan sürücüler tespit edilerek polis uygulama noktasında durduruldu. Uygulama dahilinde araçtaki fazla yolcular araçtan indirilirken, sürücü evrakları ve araç ruhsatları da kontrol edildi.

Fazla yolcu taşımaktan hakkında idari işlem yapılan minibüs sürücüsü Mustafa Gür, "Bu tür uygulamalar kent genelinde polis ekiplerimiz tarafından yapılıyor. Cezamızı yedik, yapacak bir şey yok. Sürekli yapılıyor bu uygulama" dedi.

Minibüste bulunan yolcular ise bu tür uygulamaların can güvenliği için çok faydalı olduğunu ifade ederek, memnuniyetlerini dile getirdi.

"Amacımız sürücüler üzerinde ihlallere karşı yakalanma duygusunu artırmak"

Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden Polis Memuru Mücahit Uçar, şehirde trafik düzeninin sağlanması, trafik kazalarının en aza indirilmesi amacıyla trafik denetimlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Bunlardan birisi ise sivil denetimlerimiz. Sivil polis memuru arkadaşlarımız toplu taşıma araçlarına bir vatandaş gibi binerek, yolculuk sürecince sürücünün hareketlerini takip ediyor. Kural ihlalleri varsa onları tespit ediyor, daha sonra uygulama noktalarımızdaki çevrim ekibi aracı durduğu zaman ihlallerden dolayı işlemler yapılıyor. Burada amacımız sürücüler üzerinde ihlallere karşı yakalanma duygusunu artırmak. Örneğin bir sürücü aracın içerisinde trafik polisi var gibi düşünürse trafik kurallarına uygun olarak araç kullanmasına neden olacaktır. Amacımız güvenli bir trafik ortamı oluşturmak" dedi. - KONYA

"Konya'da Minibüslerde Denetim Yapıldı" haberi, 20 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. GENEL kategorisi altında bulunan Konya'da Minibüslerde Denetim Yapıldı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Konya'da Minibüslerde Denetim Yapıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. GENEL konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Gündem Haberleri