Ali Koç: "Yaşananlar, Fenerbahçe’yi isyan edecek noktaya getirmiştir"

Ali Koç:

Ali Koç: "Yaşananlar, Fenerbahçe’yi isyan ed... Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray ile yapılacak Süper Kupa maçı öncesinde Şanlıurfa'da yaptığı açıklamada, kulübün son dönemde yaşadığı zorluklar ve haksızlıklar nedeniyle isyan noktasına geldiğini belirtti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray ile yapılacak Süper Kupa maçı öncesinde Şanlıurfa'da yaptığı açıklamada, kulübün son dönemde yaşadığı zorluklar ve haksızlıklar nedeniyle isyan noktasına geldiğini belirtti. Koç, bugün saat 21.30'da Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda gerçekleşecek mücadeleye U19 takımıyla çıkacaklarını daha önce duyurmuştu.

Fenerbahçe'nin başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu da müsabaka için Şanlıurfa'ya gelmişti. Koç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kulübün yaşadığı haksızlıkları ve mücadele ettiği zorlukları detaylı bir şekilde ele aldı. Özellikle, son dönemdeki terör örgütü tarafından kurulan kumpaslar, futbol takımına yönelik saldırı girişimleri ve yaşanan haksızlıkların altını çizdi.

Başkan Koç, kulübün yaşadığı bu olumsuzlukların sıradanlaşmasıyla artık isyan noktasına geldiklerini ifade etti. Bu durumu vurgulamak için müsabaka öncesinde Şanlıurfa'da bir araya gelmeleri gerektiğini belirtti. Koç'un açıklamaları, Fenerbahçe'nin zorlu süreçlerden geçtiğini ve bu süreçte yaşananları kamuoyuyla paylaşma kararlılığını gösterdiği için dikkat çekti.

"ŞAİBELİ PEK ÇOK SORU İŞARETİNE MAHAL VERECEK SÜRECİN KAZANANINI DA BELLİDİR"

"Kötülüklerin, kötülüğün tarihi hiçbir alanda futbol alanında olduğu kadar somut, delilli ve gerçek olmamıştır. Bu gidişata son verilmediği için kötülükler, kötülük, kötülük yapanlar arsızlaşmış, beden bulmuş ve de artarak devam etmektedir. Fenerbahçe taraftarına özellikle bugünkü cümlelerimi dikkatle dinlemelerini rica ediyorum. Tabii son 20 yılı konuşuyoruz, özellikle de 3 Temmuz Kumpas sürecinden beriki dönemi konuşuyoruz. Bu garip, şaibeli pek çok soru işaretine mahal verecek sürecin kazananını da bellidir. Bizim bugünkü isyanımız, bugünkü tepkimiz Süper Kupa'daki duruşumuzu sadece maçın tarihi ile veya sadece son deplasmandaki yaşadıklarımızla ilgili, alakalı değildir. Olağanüstü Genel Kurulumuzdaki paylaştığımız videoda yaşadıklarımızı gösterdik. Esas burada sorgulanması gereken, niye Fenerbahçe bunları yaşıyor? Niye bunlar hep Fenerbahçe'nin başına geliyor demektense isyanımız ve isyanımız doğrultusundaki ilk adımımızı atarken işi basitleştirmek, sanki hiçbir şey yaşanmamış gibi "ya ne olacak, maç tarihinde oynasanız. Başkaları da oynuyor" demek bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum hiç ama hiç değildir"

"TÜRK FUTBOLUNDA HAKEMLER ÜZERİNDEN LİGİN GİDİŞATINI DİZAYN EDEN SİSTEM VAR"

"Bu Baskıya dayanamayan TFF, iki futbolcumuza ceza verilmesini sağladı. Futbolcularımızın, teknik kadromuzun güvenliğinden sorumlu ve sağlayamayanlar ne ceza verilecek? Hakem yüksek puan aldı, onu gördük. TFF yerinde duruyor. Valiye, Emniyet müdürüne herhangi bir işlem yok. Buradan ne mesaj çıkarmamız gerekiyor? Bakın arkadaşlar, Türk futbolunda şu döneme kadar az, şimdi daha sık dillendiriliyor ama eksik ve bize göre net olan bir tespit var. Türk futbolunda hakemler üzerinden ligin gidişatını dizayn eden bir şebeke mi, çete mi dersiniz bir sistem var. İstedikleri şekilde manevra edebiliyorlar."

"TRABZON'DA YAŞANANLAR BASİT BİR HOLİGANİZM DEĞİLDİR"

"Trabzon'da yaşananlar basit bir holiganizm değildir. Bu işi böyle ele almak büyük hata olur. Nasıl Rize dönüşü kurşunlandığımız zaman o olay basit bir olay değilse ve hala faili meçhulse bu da basit bir olay değildir. Valiliğinin ve emniyet yetkililerinin, gergin geçeceği belli bir maçta gereken önlemleri almadılar. Hadi almadılar, onu bir kenara koyalım. Buna rağmen maçın başından itibaren olayın gerginliği ve artarak devam etmesi Hiç sezemediler mi? Sezmediler mi bari ikinci yarı gerekli önlemleri alalım diye. Olmadı, almadılar. Tecrübeli devlet görevlisi, emniyet görevlisi maçın nereye gidebileceğini çok rahat sezebilirdi. Sezemediler mi, sezmediler mi? Bunun cevaplanması lazım. Burada o şehirdeki devletimizin en üst temsilcilerinin bu olaya sebebiyet vermeleri hiçbir şekilde hafife alınacak bir olay değildir. Şu ana kadar da ciddi anlamda hafife alındığını görüyoruz"

"BUGÜN ATTIĞIMIZ ADIM, BUNDAN SONRA ATACAĞIMIZ ADIMLARIN İLK VE SOMUT ADIMIDIR"

"Biz çok şey yaşadık, sabırlı davrandık, sakin olmaya çalıştık, haksızlıkları haykırdık, tüm kumpaslara, suikast girişimlerine, haksızlıklara, zorbalıklara rağmen spora ve sporcuya odaklandık. Milli takımlara nereden bakarsanız bakın olimpiyatlara net en çok sporcu veren kulüplerin başında bir veya ikinci sırada Fenerbahçe'dir. Ama artık bu haksızlıklara, adaletsizliklere, çifte standarda ve göz göre göre haksız rekabet tohumları ekenlere ve emeğimizin çalınmasına isyan etmemiz gereken bir döneme girdik. Onun için diyorum ki, bugün attığımız adım, bundan sonra atacağımız adımların ilk ve somut adımıdır"

"TÜRK FUTBOLUNUN "RESET" ZAMANI GELMİŞTİR"

"Türk futbolunun artık "reset" edilmesi lazım. Türk futbolunun artık bir "reset" zamanı gelmiştir. Bataklığı kurutup Türk futbolunun kendisini yeniden inşa etmesi gereken bir dönemdeyiz. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Niyet, arzu, cesaret olsun Türkiye'de bunu yapacak liyakatli kadrolar mevcuttur. Bu doğrultuda kulübümüzün haklı isyanları ve zorunluluktan yapmaya karar verdiğimiz eylemler süreci yapılması gereken temizliğin inşallah fitilini ateşler. Çünkü temiz bir Türk futbolu sadece Fenerbahçe için değil sadece futbolun paydaşları için, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için artık olmazsa olmaz bir konu haline gelmiştir. Zaman tarafsızlık, adil rekabet ve sportif ahlakın öne çıkması gereken zamandır."

"GALATASARAY DA TURU ATLASAYDI, BUGÜN BU MAÇ OYNANACAK MIYDI?"

"Galatasaray da turu atlasaydı bugün bu maç oynanacak mıydı? İstanbul - Şanlıurfa arası mesafesi, bizim gideceğimiz bir sürü Avrupa deplasmanıyla aynı mesafededir. Atina'dan iki misli neredeyse. İki olayı birbiriyle eş değer tutmak aslında samimiyetsizdir. Biz "Karagümrük maçını ertelemeyin, onu oynayalım ama bu maçı erteleyin" dedik. Takvime sığdıramadınız, sezon başına erteleyelim. Rakibimizi mazeret kullanarak "onlar istemiyor" diyorlar. "Karagümrük de istemiyor, onları ne yapacaksınız?" diyoruz, "hallederiz" diyorlar. Karagümrük'e gücün yetiyor, Galatasaray'a yetmiyor, öyle mi?

"Ali Koç: "Yaşananlar, Fenerbahçe’yi isyan edecek noktaya getirmiştir"" haberi, 07 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Ali Koç: "Yaşananlar, Fenerbahçe’yi isyan edecek noktaya getirmiştir" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ali Koç: "Yaşananlar, Fenerbahçe’yi isyan edecek noktaya getirmiştir" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:49 İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Sayısı 9,088'e Ulaştı
  2. 21:46 Fed, piyasaların merakla beklediği toplantısında faiz oranını değiştirmeme kararı aldı
  3. 21:36 TRT1'de yayınlanan sevilen dizi, beklenmedik bir şekilde final yapma kararı aldı
  4. 21:36 Yakında yürürlüğe giriyor: ATM'lerde yeni dönem yolda!
  5. 21:36 Robin van Persie: Teknik Direktörlük Yolunda İlk Adımlar!
  6. 21:34 Fenerbahçe'nin yeni ismi! Ali Koç; Jose Mourinho ile anlaştı!
  7. 21:27 Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı
  8. 21:20 Ergün Kılıç'tan Tüketici Uyarısı: EFT ve Havale İşlemlerinde Açıklama Kısmı Önemli!
  9. 21:19 Avrupa Yakası'nın Naile'si Çiçek Dilligil'in Olay Paylaşımı! Oyuncunun Oğlu Cinsiyet Değiştirdi
  10. 21:19 Gazze'deki WCK Saldırısının Ardından Yardım Çalışmaları Yeniden Başladı
  11. 21:11 Pençe-Kilit Operasyonu Şehidi: Yıldırım Düşmesi Sonucu Şehit Olan Askerimiz için Başsağlığı
  12. 20:26 Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız
  13. 20:21 ATM'lerde Yeni Dönem: Kredi ve Banka Kartları Tarih Oluyor!
  14. 20:18 Varşova'daki Sinagog Saldırısı: Polonya Liderleri Kınadı, Antisemitizme Karşı Bir Duruş
  15. 20:15 Ankara'da Ekmeğe Yapılan Zam Vatandaşların Tepkisine Neden Oldu
  16. 20:09 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci'nin Transferi için Stade Rennais'ten Dev Teklif!
  17. 20:07 TikTok Anketi: ABD Halkının Çoğunluğu Yasak İhtimalini Destekliyor
  18. 19:32 Meteoroloji Güneydoğu Anadolu için sağanak yağış uyarısında bulundu
  19. 19:32 İklim krizi dünyayı tehdit ediyor: Kaydedilen en sıcak mart ayı! Bilim insanları endişeli
  20. 16:46 Kazakistan, Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakerelerine ev sahipliği yapacak
Spor Haberleri